Teltat vaelluskäyttöön
Varma suoja säältä - vaeltajan majoitteet
Helppo kuljettaa, helppo pystyttää
Vaellusteltat ovat riittävän kevyitä lihasvoimin kuljetettavaksi - ne myös pakkautuvat pieneen tilaan. Jämerimmät telttamallimme ovat nähneet käyttöä maailman molemmilla napajäätiköillä, edullisemmat mallit taas ovat hyvä valinta rentoon kesäretkeilyyn. Telttaa valitessa kannattaa miettiä, painotatko enemmän leirimukavuutta vai painonsäästöä - ovatko esimerkiksi suuret eteistilat juuri sinun mielestäsi ehdoton mukavuustekijä vai turhaa lisäpainoa.
Usein kuulee aloittelevan retkeilijän pohtivan kuinka helppo tai vaikea teltta on pystyttää - vaellusteltat ovat onneksi paljon yksinkertaisempia pystyttää kuin isot leiriteltat.
Teltta käyttötarkoituksen mukaan
Telttoja valmistetaan moneen käyttöön: myrskynkestävä tunturiteltta on jykevämpi mutta myös painavampi kuin suojaisampiin maastoihin suunniteltu retkeilyteltta. Ultrakevyen teltan ostaja saa nauttia pienestä painosta ja pakkauskoosta, mutta myös kiinnittää huomiota materiaalien ja rakenteiden rajoituksiin.
Tunneli? Kupoli?
Tunneliteltat tarjoavat hyvät sisätilat suhteessa painoon. Pituussuunnassa ne kestävät myös todella hyvin tuulta. Miinuksena ne vaativat aina hyvän kiilaamisen - tunneliteltta ei pysy pystyssä ilman kiiloja. Kupoliteltta pysyy muodossaan heti kun kaaret on pujotettu kaaritunneleihin ja usein vain eteinen vaatii kiiloja. Kupolit ja hybriditeltat eivät ole yhtä tarkkoja tuulen suunnan suhteen, ne ovat usein yhtä tukevia joka suunnasta.
Kolmen vai neljän vuodenajan teltta?
Suosikkimerkkimme
Hilleberg-telttojen kehittäjät retkeilevät paljon telttaprototyyppien ja muiden uusien tuotteiden kanssa - tuotantoon ei päästetä mitä tahansa. Hillebergit on tehty varta vasten Pohjoismaiseen tunturiin! Fjällräven, Helsport, Exped ja Jack Wolfskin ovat tuttuja luottomerkkejä ja tuoreemmat tulokkaat Wild Country ja Robens keräävät joka vuosi uusia tyytyväisiä käyttäjiä.