Kattilat ja paistinpannut laatuvalmistajilta, retkikeitin- ja avotulikäyttöön
Valitse käyttötarkoituksen mukaan
Pienten, kapeaa liekkiä puskevien kaasukeittimien kanssa hyvä vaihtoehto on kapea ja kompakti kattila, etenkin jos tarkoituksena on keittää vain vettä. Isommat kattilat toimivat ruoan hauduttamisessa ja esim. lumen sulattamisessa. Muurikan teräsastiat ovat kotonaan avotulikäytössä.
Minkä materiaalin valitsisin?
Tavallinen alumiini siirtää erittäin tehokkaasti lämpöenergiaa, on kevyt ja lisäksi edullinen. Kova-anodisointi alumiinin pinnassa estää alumiinia liukenemasta happamaaseenkaan kastikkeeseen. Non-stick-pinnat helpottavat tiskaamista ja estävät ruoan tarttumista - varo kuitenkin kuumentamasta non-stick-pintaa liikaa. Ruostumaton teräs on myös ammattikeittiöistä tuttu vaihtoehto. Se kestää suurta kuumuutta ja toisaalta tekee paistopinnan matalammassa lämpötilassa kuin monet muut materiaalit. Hiiliteräs ja valurauta ovat myös intohimoisen kokin valintoja. Kuten ruostumaton teräs, myös nämä materiaalit kestävät kuumaa ja rajumpiakin tiskaamismenetelmiä, sekä metalliaterimia.
Luottobrändit
Trangia on elävä legenda, Primus vielä vanhempi pohjoismainen merkki, joka on palvellut arktisen alueen tutkimusmatkailijoita ja retkeilijöitä. MSR:n ja Sea to Summitin astiat on suunniteltu fiksusti, ja Muurikka on kotonaan keittimen lisäksi avotulen päällä.
Tilaa kotimaisesta erikoisliikkeestä
Vuosikymmenten kokemus, nopeat toimitukset - tilaa heti!