Gore-Tex on valikoimamme luotettavin kalvomateriaali – se kestää pitkään käyttöä eikä menetä vedenpitävyyttään pesujen yhteydessä. Gore-Tex-kalvo on erillinen tuotteeseen laminoitu materiaalikerros eikä vain kankaaseen sivelty kerros, kuten monet polyuretaanipohjaiset kalvot. Jokainen Gore-Tex-tuotteen sauma on teipattu vesitiiviiksi Gore-Seam-teipillä.

Kaksi- vai kolmikerros-Gore? Kaksikerrosvaatteissa on erillinen vuorikangas tai verkkovuori ja tämän lisäksi pintakankaaseen on laminoitu Gore-Tex-kalvo. Kolmikerrosvaatteissa taas myös vuorimateriaali on laminoitu samaan ”pakettiin” pintakankaan ja kalvon kanssa. Kaksikerrosrakenne on hiukan lämpimämpi ja mukavampi, kolmikerrosrakenne taas hengittää paremmin ja toimii esim. ankarissa talvioloissa ja raskaissa suorituksissa kaksikerrosvaatteita paremmin. Lisäksi on vaatteita joissa on 2,5-kerrosrakenne. Tällöin pintamateriaali ja kalvo on laminoitu yhteen mutta vuorikankaan sijasta kalvon sisäpintaan on "tulostettu" äärimmäisen kevyt vuorimateriaalikerros, kuten esim. Gore-Tex Paclite -materiaalissa.

Tiesitkö? Gore-Tex-kalvo on sekä vaatteissa että jalkineissa aina tuotteen rakenteen sisällä – pintamateriaalin ja vuorimateriaalin välissä, näkymättömissä. Myös Gore-Tex-tuotteiden pintamateriaalit kyllästetään vettähylkiviksi mutta vedenpitävän tuotteesta tekee Gore-Tex.


Kaikki 294 tuotetta