• EUR

  Valuutta

  HUOM! Maksu laskutetaan euroissa. Muilla valuutoilla näytetyt hinnat ovat arvioita perustuen Euroopan Keskuspankin päivän valuuttakurssiin.


  • EUR
  • SEK kr
  • GBP £
  • USD $
  • AUD $
  • CAD $
  • CHF
  • CZK
  • DKK kr
  • JPY ¥
  • NOK kr
  • PLN
  • RUB руб
 • Toimitusmaa:

  Toimitusmaa

Kengät

Kengät

Jalkineiden asiantuntija Scandinavian Outdoor palvelee! Viime aikojen suosituimpia jalkineita ovat olleet maastojuoksujalkineet ja barefoot-jalkineet - molemmat ovat jalassa hyvin kevyitä ja sporttisia. Valikoimassamme on myös vahvasti edustettuna perinteiset jämäkät vaelluskengät jotka auttavat jaksamaan pitkät päivät rinkka selässä; niiden kiertojäykkä pohja säästää jalkapöytääsi ja tukeva nilkkarakenne estää nilkan nyrjähdyksiä.

Barefoot-jalkineita tuskin huomaa jalassa. Ne eivät tue jalkaasi millään tavalla eikä niissä ole pahemmin iskunvaimennustakaan. Barefoot-jalkineiden idea onkin antaa jaloille luonnollista työtä: jalan on nimenomaan tarkoitus hoitaa asentokontrolli ja iskunvaimennus itsenäisesti. Koska barefoot-jalkineet ovat usein myös melko ohutpohjaisia, ne auttavat jalkapohjiasi aistimaan alustan muodot ja säätelemään tasapainoa ja voimankäyttöä tilanteen vaatimalla tavalla. Barefoot-jalkineiden käyttö kannattaa aloitella hillitysti. Ensimmäisillä lenkeillä on helppo saada lihakset kipeiksi kun esim. pohkeiden työskentely on erilaista kuin tavallisten juoksukenkien kanssa. Barefoot-treenin on todettu oikein tehtynä parantavan jalan asentokontrollia ja helpottavan esim. matalan jalkaholvin aiheuttamia ongelmia.

Vapaa-ajan jalkineet-tuoteryhmään olemme koonneet rentoja ja tyylikkäitä arkikenkiä. Näihin kenkiin ei yleensä liity teknisiä ylisanoja vaan ne on valikoitu meille myyntiin perustoimivuuden ja hyvän ulkonäön perusteella.

Gore-Tex-jalkineet löydät paitsi Gore-Tex-jalkineiden omasta tuoteryhmästä, myös muista tuoteryhmistä johon kukin jalkinemalli sattuu kuulumaan. Gore-Tex-jalkineet ovat vedenpitäviä ja hengittäviä, mallista riippumatta. Gore-kalvon käyttäminen on jalkinevalmistajalle suuri panostus koska Gore-materiaalit ovat arvokkaita ja Gore vaatii korkeata laatua lopullisen tuotteen valmistajalta. Gore-Tex on luotettavin ja kestävin valikoimamme vaihtoehto kun haet hengittäviä ja vedenpitäviä jalkineita.

Vaelluskengät tukevat nilkkojasi ja jalkapohjiasi. Niissä käytetään jämäkkiä materiaaleja ja rakenteita jotka suojaavat nilkkojen nivelsiteitä ja jakavat terävien kivien ja juurien paineen koko jalkapohjalle. Vaelluskengät ovat upouutena jäykemmät kuin hetken käytön jälkeen ja kovalla, tasaisella alustalla (esim. lattia) jäykemmän tuntuiset kuin tositoimissa maastossa. Vaikka vaelluskengät ovat parempia kuin koskaan ennen ja ne vaativat vähemmän sisäänajoa kuin muutama vuosikymmen sitten, suosittelemme edelleen kävelemään uusilla kengillä kunnon lenkkejä ennen vaellukselle lähtöä. Näin kengät ehtivät muokkautua jalkojesi muotoihin.

Sandaalit ovat kesäpäivien, toimistopäivien ja lomamatkojen vakiovaruste. Merrell valmistaa edelleen todella suosittuja sporttisandaaleita joita kutsutaan myös nimellä vaellussandaalit. Niissä on miellyttävät pehmusteet, hyvät tarrasäädöt ja pitävä pohja. Sandaalivalikoimaamme kuuluvat myös rantasandaalit joilla läpsyttelet menemään niin rennosti ettei mitään määrää.

Jalkinetarvikkeet-tuoteryhmästä bongaat helposti hoitotuotteet, pohjalliset ja säärystimet sekä kengännauhat. Kengännauhojen laadussa on turha tinkiä: etenkin vaelluskenkien jämäkissä metallikoukuissa kestävät vain laadukkaat nauhat jotka myös pysyvät hyvin kiinni kun ne kerran solmit.

Polkujuoksujalkineet ovat monipuolisempia kuin nimestä voisi päätellä. Käytännössä nämä jalkineet sopivat niin rauhallisiin kävelylenkkeihin, suunnistukseen, marjanpoimintaan kuin seikkailu-urheilukisoihinkin. Yhteistä polkujuoksujalkineille on mahtava käyttömukavuus, pitävä pohja ja keveys. Niiden kantaosa on matalampi kuin asvalttijuoksukengissä, mikä estää nilkkojen pyörähtämisriskiä ja tekee kävelystä luontevampaa.

Kävelyjalkineet-tuoteryhmän patiinit on tehty kilometrien nielemiseen - oli kyseessä sitten kuntoilu, työ tai harrastuskäyttö. Näissä jälkineissa korostuvat ergonominen muotoilu, iskunvaimennus ja käyttötarkoitukseen sopiva pito. Hyvä valinta sekä sauvakävelyyn että ulkotöihin!

Kumisaappaat ovat edelleen lyömättömät kun tarvitaan kahluusyvyyttä ja vietetään paljon aikaa todella märissä oloissa, etenkin tilanteissa joissa pieniltä mulahduksilta ei voi välttyä. Kumisaappaiden vuorimateriaalit imevät varsin vähän vettä siinä missä vaelluskenkien pehmusteisiin vettä mahtuu todella paljon jos vesi pääsee varrensuun kautta sisään.

Talvijalkinevalikoimamme yltää kevyistä nilkkureista järeisiin huopavuorikumppareihin saakka. Tarjolla on myös legendaariset Sorel-jalkineet. Sorel valmistaa ns. Canada boots -mallisia talvisaappaita joissa on hyivn eristävä pohjarakenne ja irrotettavat sisähuovat. Meiltä löydät myös