Pannujen ja patojen huoltoon sekä paistamiseen.
Muurikka Silava - Juuri tätä valurauta- tai teräspannusi kaipaa! Voit käyttää tuubista helposti annosteltavaa rasvaa joko ruoan valmistamiseen tai valurautaisten tai teräksisten pannujen ja patojen rasvapolttoon ja hoitoon.
- Pakkauskoko 110 grammaa
- Rasvapoltto tehdään näin:
- 1: Jos pannu on uusi, puhdista se miedolla pesuaineella tai kuumalla vedellä ja kuumenna se kuivaksi
- 2: levitä ohut, tasainen kerros silavaa pannun koko pinnalle
- 3: kuumenna pannu kaasupolttimella, sähkögrillissä tai hiilloksella niin että rasva tummuu ja kuivuu pannuun ainakin pannun keskiosalta (tässä vaiheessa syntyy savua, ei suositella sisätiloissa tehtäväksi)
- 4: toista halutessasi, kunnes pannu mustuu
- Pannun puhdistus:
- Puhdista aina käytön jälkeen, mieluiten heti paistamisen lopetettuasi
- Kaada pannulle hiukan vettä, kiehauta ja puhdista lastalla ja talouspaperilla
- Pyyhi kuivaksi ja rasvaa paistopuoli joko ruokaöljyllä tai Muurikka Silavalla
Muurikka Silava säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. Avattu pakkaus säilyy jääkaapissa noin 4 kk.