Maailman ympäristöpäivä 5.6 ja Trash Free Days – Kuinka me osallistumme?

Maailman ympäristöpäivä (World Environment Day) on kansainvälinen vuosipäivä, jota vietetty aina 5. kesäkuuta, aina vuodesta 1972 lähtien. Päivän tarkoituksena on erilaisten tempausten voimin lisätä ihmisten tietoisuutta ympäristöasioista ja siitä, miten omalla toiminnalla voi vaikuttaa.

Repackin kanssa yhteistyössä toteutettu Trash Free Days -kampanja on yksi tapa, jolla haluamme olla mukana maailman ympäristöpäivässä. Trash Free Days –kampanjaa vietetään Scandinavian Outdoorilla 4. -5.6. Näiden päivien aikana lähetämme kaikki verkkokaupasta tilatut tuotteet roskaa säästävissä RePack –pakkauksissa.

Repackin idea perustuu pakkauksen uudelleen käyttämiseen. Repack-pakkausta käyttämälle kauppiaalle jää pantti pakkauksesta, jonka asiakas lunastaa itselleen takaisin lähettämällä Repack-pakkauksen postitse Repackille tilaamansa tuotteiden vastaanottamisen jälkeen. Repack palkitsee asiakkaan alennuskoodilla mihinkä tahansa kyseistä pakkaustapaa käyttävään nettikauppaan.

  Lisätietoja Repackista löytyy meidän sivuiltamme klikkaamalla tästä.

Fjällräven, Haglöfs ja Sasta – Pohjoismaalaista ja ekologista ulkoiluosaamista

Pohjoismaalainen ulkoilualan osaaminen on arvostettua ympäri maailmaa ja useat pohjoismaalaiset toimijat vaalivat ekologisia arvoja sekä kestävän kehityksen edistymistä. Ulkoilualalla ekologisuuteen vaikuttavia seikkoja ovat mm. kangasmateriaalien valinnat, tuotteiden käyttöiän pidentäminen kestävyyden ja laadukkuuden kautta sekä tuotteiden kierrätettävyys. Kestävän kehityksellä puolella useat valmistajat kiinnittävät erityishuomiota tuotteiden valmistusmenetelmiin ja -olosuhteiseen.

Suomalaisena yrityksenä poimimme valikoimastamme löytyvien Pohjoismaalaisten brändien tuotteita esittelyyn tähän blogipostaukseen. Seuraavassa muutamia mahtavia ja ekologisia tuotteita ruotsalaisilta Fjällräveniltä ja Haglöfsiltä sekä suomalaiselta Sastalta.

Haglöfsin ekologisuus ja kestävä kehitys on tiivistetty 2 minuutin informatiiviseen pakettiin videon muodossa.

Fjällräven Keb -retkeilytakit (M/N)

Miesten Fjällräven Keb -retkeilytakkien värimaailma istuu pohjoismaalaisen luonnon väreihin.

Päämateriaalina Keb –sarjassa käytetään G-1000 –puuvillapolyesteria, jossa puuvilla on ekopuuvillaa ja polyesteri kierrätettyä. Keb -sarjan tuotteiden käyttöikää pidentää niiden vahakäsiteltävyys, jolla voidaan suojata kangasta. Maanläheisistä ja hillityistä värivalinnoista huokuu rauhallisuus ja tyyneys. Näillä vaatteilla ulkoilija on yhtä ympäröivän luonnon kanssa niin väritykseltä kuin ideologialtaan.

Naisten Fjällräven Keb -retkeilytakit ovat ekologisia ja suosittuja valintoja kesän retkille.

Fjällräven Eco-Shell kuoritakit (M/N)

Miesten Fjällräven Eco-Shell -kuoritakkien ominaisuuksiin voit tutustua lisää verkkokauppamme tuotesivuilta klikkaamalla tästä.

Fjällräven Keb Eco-Shell on luontoystävällisesti valmistettu kuoritakki. Kierrätetystä polyesteristä valmistettu Eco-Shell-materiaali kestää kovaakin käyttöä ja kyllästysaineena ei ole käytetty fluorivetyjä sisältäviä aineita. Ekologisen takin ominaisuuksista ei ole jouduttu tinkimään. Vesipilariarvo Keb Eco-Shell -kuoritakeissa on 30 000 mm ja hengittävyysarvo 26 000g/m2/24h, eli kyseessä on hyvin vettäpitävä ja hengittävä kuoritakki.

Naisten Fjällräven Eco-Shell -kuoritakeissa värimaailmasta löytyy samat värit kuin miesten malleista. Etenkin sininen Glacier -väri on toimituksemme henkilökohtainen lemppari.

Fjällräven Eco-Shell -tuotteiden idea pähkinänkuoressa.

Haglöfs Lim Proof -kuoritakit (M/N) 

Miesten neljä värivaihtoehtoa Haglöfs Lim Proof -kuoritakeista.

Haglöfs Lim Proof -kuoritakit ovat aktiivisen ulkoilijan valinta. Ultrakevyt ja pieneen tilaan pakkautuva kuoritakki, joka on edullisempi vaihtoehto Gore-kalvolle. Lim Proof -kuoritakeissa pintamateriaalin kyllästysaineet eivät sisällä fluorihiiliyhdisteitä, joten nämä takit seurailevat Haglöfsin luontoystävällistä linjaa.

Naisille Lim Proof -kuoritakeita löytyy kolme pirteää, mutta ei liian räiskyvää värivaihtoehtoa.

Sasta retkeilytakit Naarva(M) & Vuotsa(N)

Kuvan sininen, rennosti istuva miesten Naarva -retkeilytakki hengittää hyvin ja puuvillapolyesteri on ekologisesti valmistettua. Naisille löytyy samoilla ominaisuuksilla pirteän oranssi Vuotsa -retkeilytakki.

Kotimainen Sasta on ottanut viime vuosina isoja harppauksia ekologisuuden tuomisessa toimintaansa. Esimerkiksi Naarva(M) ja Vuotsa(N) -retkeilytakeissa päämateriaaleina käytetään kierrätyspolyesteriä (65%) ja luomupuuvillaa (35%). Lisäksi vahauksen avulla takkien käyttöikä pitenee ja näin ollen niistä tulee kestävämpi tuotteita.

Mainittakoon myös, että villatuotteiden puolella Sasta käyttää kierrätettyä villaa esimerkiksi Kare -housuissa.

Fjällräven Re-Kånken – 11 muovipullo käytetty valmistuksessa

Fjällrävenin ekologinen versio klassikkorepusta! Re-Kånkenin tarkoituksena Fjällrävenillä oli tehdä reppu, jonka ekologinen jalanjälki olisi mahdollisimman pieni.

Värikirjoa Re-Kånkeneistä löytyy laajalla skaalalla ja myös värjäyksessä on otettu ekologisuus huomioon. Värjäys on tehty SpinDye -teknologialla, joka säästää vettä, energiaa ja kemikaaleja.

Fjällräven Re-Kånkenin kangas on tehty muovipulloista valmistetusta langasta. Mitä muuta ekologisuuden eteen on tehty, se selviää tältä videolta!

Haglöfs Nejd -vaellusrinkat 

Haglöfs Nejd vaellusrinkkasarjassa löytyy neljä eri tilavuutta: 50-, 55-, 65- ja 80 litraa.

Uudistettu Nejd kuuluu valmistajan Outdoor-sarjaan, josta löyyy rinkat  aktiiviseen retkeily- ja vaelluskäyttöön. Kaikista Nejd -rinkoista löytyy Bluesign-leima, eli ne on valmistettu kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Kanto-ominaisuuksiltaan tukeva ja hyvin topattu Instant+- kantojärjestelmä on tehty mahdollisiman mukavaksi pitkille kantomatkoille.

Luonto tarjoaa meille unohtumattomia elämyksiä ja luonnossa liikkuminen lievittää tutkitusti stressiä sekä parantaa elämänlaatua. Luonnosta huolehtiminen on meidän kaikkien yhteinen tehtävä ja pienilläkin teoilla on merkitystä. “Mies Fjällräven paidassa” antaa alta löytyvällä videolla muutaman helpon, mutta merkityksellisen vinkin, joilla me kaikki voimme kantaa kortemme kekoon siistimmän luonnon puolesta.

Kategoria:
Julkaistu: 2.6.2017Muokattu: 28.10.2020