Mistä kevytuntuvatakkien untuva tulee?

Kevytuntuvatakki sopii sekä kaupunkiin että  retkeilykäyttöön. Kevyt untuvatakki lämmittää erinomaisesti ja aurinkoisina syyspäivinä se pakkautuu kätevästi reppuun, josta illan tullen takki on näppärä ottaa takaisin käyttöön.

Untuvasta puhuttaessa usein esiin nousee kysymys eettisyydestä ja untuvan tuotannosta. Suurin osa untuvaa käyttävistä ulkoiluvaatteiden ja -varusteiden valmistajista on kiinnittänyt erityistä huomioita untuvan hankintaan sekä tuotannon eri vaiheiden eettisyyden seuraamiseen.

Tässä artikkelissa kerromme kevytuntuvatakkien ominaisuuksista ja vastuullisuudesta. Esittelyssä ovat tällä kertaa Peak Performancen ja Rab:n kevytuntuvatakit. Tervetuloa mukaan!

Peak Performance – eettisiä ja laadukkaita kevytuntuvatakkeja

Hyvänä esimerkkinä vastuullisen ja laadukkaan untuvan käytöstä voidaan nostaa esiin ruotsalainen tuotemerkki Peak Performance, joka ostaa kaiken tuotteissaan käytettävän untuvan amerikkalaiselta Allied Feather & Down yritykseltä. Lisäksi Peak Perfomancen untuvatakkien untuvan alkuperä on jäljitettävissä Track My Down -palvelun avulla.

Allied Feather and Down on maailman johtava laadukkaan, innovatiivisen ja vastuullisesti tuotetun untuvan sekä synteettisten eristeiden tuottaja ulkoilu-, vaatetus- ja vuodevaatealan suurimmille sekä valveutuneimmille brändeille. Allied Feather and Downilla on myös tärkeä rooli untuvan tuottamisen maailmanlaajuisten standardien asettamisessa. Yritys saikin ensimmäisenä untuvan ja sulkien tuottajana maailmassa arvostetun Bluesign®-sertifikaatin. Kaikki Allied Feather & Down:n tuottama untuva on Bluesign®-sertifioitua.

Allied Feather and Downin toiminta perustuu seuraaviin periaatteisiin:

1) Bluesign®-sertifikaatti takaa, että koko tuotantoketjun aikana tuotteisiin käytettävät aineet ja prosessit ovat vaarattomia ihmisille ja ympäristölle. Tämä hyväksyntä kertoo, että yritys noudattaa tarkkoja ympäristöystävällisiä tuotantokriteerejä.

2) Allied Feather and Down omaksui myös ensimmäisenä maailmassa Responsible Down Standard:n (RDS), ulkoilualan luoman standardin, jonka tavoitteena on varmistaa kaikkien eläinten eettinen kohtelu untuvatuotantoketjun aikana. Standardin tavoitteena on lisäksi osoittaa asiakkaille untuvan eettinen alkuperä noudattamalla tuotannossaan vakiintunutta standardinmukaista käsittelyketjua.

Voit selvittää untuvan alkuperän Track My Down -palvelun avulla

Peak Performancen käyttämä untuva on laadukasta ja eettistä, ja untuvan alkuperä on selvitettävissä tuotteesta löytyvällä Track My Down -koodilla. Kävimme Forumin myymälässämme testaamassa kuinka Track My Down -palvelu käytännössä toimii.

Peak Performancen kevytuntuvatakeista löytyy QR-koodi ja numerosarja. Näistä kumpaa tahansa käyttämällä voi kätevästi selvittää mistä kevytuntuvatakin untuva on peräisin. 

Numerosarja syötetään www.trackmydown.com -sivulla löytyvään kenttään.

Ensimmäisenä Track My Down näyttää mitä untuvaa takissa on ja mistä se tulee.

Seuraavassa näkymässä kerrotaan untuvan valmistuspaikka ja tarkka alkuperä.

Track My Down näyttää myös untuvan eri ominaisuuksia ja tarkat laatuarvot kuten kyseisen takin Fill Power -arvon.

Peak Performancen kevytuntuvatakkeja Scandinavian Outdoorilla

Peak Performance Helium Hood -kevytuntuvatakki naisille

Naisten laadukas kevytuntuvatakki käytännöllisellä hupulla! Tyylikäs Helium Hood -kevytuntuvatakin Fill Power -arvo on 700, joten kyseessä on huippuluokan takki. Se soveltuu mainiosti ulkoilun ja retkeilyn ohella tyylikkyytensä puolesta myös urbaaniin käyttöön.

Peak Performance Helium Hood kevytuntuvatakki miehille

Myös miehiä hemmotellaan Helium Hood -kevytuntsikoilla. Naisten mallin tavoin Fill Power arvo on 700, eli takki lämmittää käyttäjäänsä erinomaisesti. Kevyiden materiaaliensa ansiosta tämä kevytuntsikka painaa ainoastaan 300 grammaa ja joustavat kanttinauhat hihansuissa sekä vyötärössä takaavat istuvuuden.

Rab: kaikki kevytuntuvatakit valmistetaan RDS-sertifioidusta untuvasta

Rab rakentui aluperin perustajansa Rab Garringtonin kahden ydinajatuksen pohjalta: syvään ymmärrykseen siitä mitä kiipeilijät ja vuorikiipeilijät todella tarvitsevat ja keskittymiseen moitteettomasti toimivien tuotteiden valmistamiseen. Nämä perusajatukset kuuluvat edelleen Rab:n tukipilareihin ja niiden rinnalla myös eettisyys on vahvasti läsnä Rab:n untuvatuotteissa. Kaikki Rab:n käyttämä on untuva on Peak Performancen tapaan Responsible Down Standarts sertifioitua. Tämä tarkoittaa, että untuvan tuotantoprossessia seurataan alusta asti huolehtien koko matkan eettisyydestä.

Rab:n untuvatakkeja Scandinavian Outdoorilla

Rab Microlight Alpine -kevytuntuvatakki naisille

Naisten kevytuntuvatakki vettä hylkivällä täytteellä. Hinta-laatusuhteelta Rab:n tuotteet ovat tunnetusti kannattavia valintoja. Fill Power -arvo tässä takissa on 750 ja painoa Microlight Alpine kevytuntuvatakilla on 405 grammaa. Takki pakkautuu kätevästi omaan taskuunsa lämpimän kelin yllättäessä. Pintamateriaalina Microlight Alpine -kevytuntuvatakissa käytetään kevyttä ja laadukasta Pertex Microlightiä.

 

Rab:n miesten untuvatakkivalikoimaan pääset tutustumaan tästä!

Lue lisää:

Untuvatakin pesuohje

Tietopaketti: kerrospukeutuminen

Kevyttoppatakit ja kevytuntuvatakit verkkokaupassa

Tietopaketti untuvasta

Kategoria: Tuote-esittelyt
Julkaistu: 3.11.2020Muokattu: 16.12.2020