Miten pakata varusteet pyöräretkelle? Lue Cajn vinkit!

Polkupyörällä liikkuminen on ekologinen tapa matkustaa ja samalla myös yksi parhaista keinoista tutustua uusiin paikkoihin tai nähdä tutut paikat aivan uudesta näkökulmasta! Tässä oppaassa asiantuntijamme Caj kertoo mitä varusteita pyöräretkelle kannattaa ottaa mukaan ja miten kannattaa pakata.

Caj työskentelee Scandinavian Outdoorilla sisällöntuottajana ja retkeilee vapaa-ajallaan ahkerasti ympäri vuoden.

Caj kävi tekemässä pienen polkupyöräretken ja kertoi meille miksi hän pitää polkupyöräilystä:

”Mielestäni polkupyöräily on paras tapa liikkua, kun pitää tutustua uuteen kaupunkiin tai alueeseen. Pyörällä kulkiessa vauhti pysyy mukavan nopeana, muttei kuitenkaan liian vauhdikkaana, jottei jäisi aikaa maisemien ihailuun. Myös pysähtyminen mielenkiintoisten kohteiden luokse onnistuu paremmin, kuin autolla liikkuessa.” 

”Olen lapsesta asti viettänyt paljon aikaa Turun Saaristomerellä ja paikat ovat minulle hyvin tuttuja auton ikkunasta katsellen ja myös veneellä liikkuen. Sain vasta viime vuonna aikaiseksi lähteä tutkimaan paikkoja myös polkupyörän selässä istuen ja kokemus oli aivan mahtava! Kesäinen saaristo on todella kaunis ja polkupyörällä liikkuen saa kaikki aistit mukaan kauniista maaseudusta ja luonnon aarteista nauttimiseen.” kertoo Caj kokemuksistaan.

”Tein myös yhden useamman yön retken Turun saaristoon vaimoni kanssa. Retken tekemiseen ei välttämättä tarvitse edes erikoisia varusteita, vaimollani oli käytössään varusteiden kuljetukseen pyöränsä etukori ja tarakka.

Varsinkin päiväretkiä on helppo toteuttaa jo olemassa olevilla varusteilla. Kun haluaa lisämukavuutta voi ostaa itselleen paremmin pyöräilyyn sopivan repun laajasta reppuvalikoimastamme. Verkkoselkämys on erittäin mukava lämpimällä ilmalla. Myös juoksureput toimivat polkupyöräilyssä.”

”Pidemmillä retkillä en pidä reppua selässäni, vaan pyrin kiinnitämään kaikki varusteet pyörääni. Valikoimastamme löytyykin varmasti kaikille sopivat pyörälaukut. Pyörälaukun voi kiinnittää kätevästi takatelineelle tai jos sellaista ei ole, niin yksi vaihtoehto on Ortliebin Bikepacking-mallisto, jonka kaikki laukut saa pyörään kiinni helposti tarroilla.”

Kuvassa on pyörään kiinnitetty Bikepacking-malliston ohjaustankoon kiinnitettävä Handlebar-laukku, runkoon kiinnitettävä Frame-Pack-laukku, satulan taakse kiinnitettävä Seat-Pack-laukku sekä takatelineeltä löytyvät Sport-Roller City -pyörälaukut. 

”Pyrin aina pakkaamaan tavarat vedenpitävästi. Ortliebin laukut ovat jo itsestään vedenpitäviä, joka helpottaa pakkaamista. Pakkaan kuitenkin vielä pyörälaukkujen sisältöä kuivapusseihin, jolloin saan puristettua ylimääräiset ilmat pois ja kaatosateella laukun avaaminen ei kastele sisältöä.

Bikepacking-malliston laukuissa ohjaustankoon ja satulan taakse kiinnitettäviin laukkuihin pakkaan kevyttä, kompressoituvaa vaatetta ja makuupussin. Runkoon kiinnyttävään laukkuun laitan painavaa varustetta, sekä tavarat, joihin pitää päästä nopeasti käsiksi.”

Bikepacking-malliston laukkuja löytyy eri kokoisina. Erilaisilla laukkujen yhdistelmillä saa muokattua pyörän kantamukset jokaiseen retkeen yksilöllisesti sopivaksi.

Aurinkokaan ei paista ikuisesti. Varusteiden lisäksi kannattaa suojata itse pyöräilijä sateelta ja tuulelta. Värikkäät kuorivaatteet ovat turvallisia pyöräillessä ja autoilijatkin huomaavat harmaassa kelissä pyöräilijän paremmin. Esimerkiksi Enduralta löytyy laaja valikoima pyöräilyvaatteita.

Caj ja Scandinavian Outdoorin henkilökunta toivottaa aurinkoista kesää onnistuneiden polkupyöräretkien parissa!

Kategoria: Oppaat
Julkaistu: 13.7.2018Muokattu: 7.5.2024