Takorautapannu moneen käyttöön: liedelle, kaasuliekille, avotulelle. Halkaisija 20 cm.
Takorauta on oivallinen pannumateriaali. Siitä tehty pannu on valurautapannua kevyempi, mutta siinä on mukana parhaat raudan ominaisuudet. Pannuun syntyy rasvakäsittelyn ja ajan myötä kaunis patina, ja koska siinä ei ole kuluvaa nonstick-pinnoitetta, pannun elinkaari on todella pitkä. Pinnan patina toimii omanlaisenaan tarttumisen estäjänä, mutta paras keino välttää ruoan tarttuminen on käyttää sopivaa rasvaa ja hallita pannun lämpöä - liian kylmään tai kuumaan pannuun laitettu ruoka voi tarttua.
Käytön jälkeen takorautapannu puhdistetaan pyyhkimällä keittiöpaperilla, tai tiskaamalla kuumalla vedellä. Kuivaa pannu hyvin ja levitä ohut kerros esim. auringonkukkaöljyä. Vältä etenkin kylmäpuristettua eli virgin- tai extra virgin -öljyjä - ne eivät kestä kovin suuria lämpötiloja.
- Reunuksen halkaisija 20 cm
- Pohjan tasaisen osan halkaisija 14 cm
- Paino 0,8 kg
- Kokonaispituus varren kanssa 40 cm
Kun otat pannun käyttöön:
- 1: irrota pannusta mahdolliset tarrat ja kahvan suojakelmu.
- 2: liota pannua kuumassa vedessä ja 5 - 10 minuuttia poistaaksesi pannussa olevan, värittömän suoja-aineen - tämän ajan kuluttua hankaa pannua tiskiharjalla tai karkealla sienellä ja huuhtele
- 3: nyt pannuun tehdään rasvakäsittely: kaada pannun pohjalle öljyä, esim. auringonkukkaöljyä, anna pannun lämmetä hitaasti keskilämmölle ja lisää sekaan teelusikallinen suolaa
- 4: lisää lämpöä kunnes liesi on täysillä ja sekoittele öljy-suolaseosta aika ajoin puulastalla, kunnes pannun pohjan väri muuttuu ruskeaksi
- 5: kaada öljyseos pois (varo! öljy on äärimmäisen kuumaa!), huuhtele pannu kuumalla vedellä ja kuivaa puhtaalla pyyhkeellä - nyt pannu on käyttövalmis
Tuotetiedot
- Valurauta
- Paino: 800 g