Gore-Tex – Guaranteed to keep you dry

Tiesitkö? Gore testaa jokaisen markkinoille tulevan Gore-Tex-kalvolla varustetun tuotemallin ennen julkaisua tuotteen valmistajasta riippumatta – kalvon valmistaja ei halua nimeään tuotteisiin jotka eivät vastaa sen omia laatuvaatimuksia.

Gore-Tex on valikoimamme luotettavin kalvomateriaali – se kestää pitkään käyttöä eikä menetä vedenpitävyyttään pesujen yhteydessä. Gore-Tex-kalvo on erillinen tuotteeseen laminoitu materiaalikerros eikä vain kankaaseen sivelty kerros, kuten monet polyuretaanipohjaiset kalvot.

Jokainen Gore-Tex-tuotteen sauma on teipattu vesitiiviiksi Gore-Seam-teipillä.

Alkujaan astronauttien käyttöön kehitetty Gore-Tex tehdään PTFE-materiaalista (polytetrafluorietiini) ja se sisältää miljoonia mikroskooppisen pieniä huokosia jotka päästävät vesihöyryn lävitseen vaikka materiaali antaakin täyden suojan sateelta ja tuulelta.

Kaksi- vai kolmikerros-Gore? Ns. kaksikerrosvaatteissa on erillinen vuorikangas tai verkkovuori ja tämän lisäksi pintakankaaseen on laminoitu Gore-Tex-kalvo. Kolmikerrosvaatteissa taas myös vuorimateriaali on laminoitu samaan ”pakettiin” pintakankaan ja kalvon kanssa. Kaksikerrosrakenne on hiukan lämpimämpi ja mukavampi, kolmikerrosrakenne taas hengittää paremmin ja toimii esim. ankarissa talvioloissa ja raskaissa suorituksissa kaksikerrosvaatteita paremmin.

Tiesitkö? Gore-Tex-kalvo on sekä vaatteissa että jalkineissa aina tuotteen rakenteen sisällä – pintamateriaalin ja vuorimateriaalin välissä, näkymättömissä. Myös Gore-Tex-tuotteiden pintamateriaalit kyllästetään vettähylkiviksi mutta vedenpitävän tuotteesta tekee Gore-Tex.

Gore-Tex on kehittynyt koko historiansa ajan. Gore-Tex Active Shell -materiaali on aktiiviliikkujan valinta tilanteisiin joissa säänsuojasta ei voi tinkiä – se on suosittu valinta juoksuun, hiihtoon ja maastopyöräilyyn. Gore-Tex Pro Shell taas on erittäin kestävä vaihtoehto josta valmistetaan vaelluksille, kiipeilyyn ja lasketteluun sopivia teknisiä kuorivaatteita. Perus-Gore-Texistä puolestaan valmistetaan monipuoliseen ulkoiluun erittäin mukavia vaatteita jotka antavat silti tinkimättömän säänsuojan - kiitos verkko- ja kangasvuoriensa ne toimivat erinomaisesti myös arkikäytössä.

Gore-Tex on kestävä valinta, olit sitten satunnainen retkeilijä, koiraharrastaja tai outdoor-alan ammattilainen.