Ulkoilun asiantuntijoiden Mikon ja Iidan vinkit kesähelteille

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 7/19/2018

Olemme saaneet nauttia todella kauniista ja lämpimistä kesäsäistä jo pidemmän aikaa. Näitä lämpimiä hellekelejä olemme odottaneet jo talvesta saakka, mutta ne tekevät joskus ulkoilusta myös hiukan haastavampaa. Ulkoilijan on hyvä suojautua nestehukkaa, kuumuutta ja UV-säteilyä vastaan.

Kuvassa Jack Wolfskin El Dorado Hat hattu, Gloryfyn G14 Contour Polarized aurinkolasit, Hydro Flaskin 21 Oz Standard Flex Cap termosjuomapullo  ja Keenin Newport H2 –sandaalit.

Oikeanlainen nesteytys on tärkeää kuumalla ilmalla. Jotta keho toimii optimaalisesti on tärkeää pitää nestetasapaino kunnossa. Elimistön oma suojakeino kuumuutta vastaan on hikoilu, jolloin ihon pinnalta haihtuva neste viilentää kehoa. Tämä nostaa tarvetta juoda enemmän.

Yleensä pelkkä vesi toimii hyvin nesteyttäjänä, mutta joskus itse suorituksen aikana on hyvä juoda paremmin imeytyvää elektrolyytti- tai glukoosipitoista nestettä. Myös kylmä vesi imeytyy paremmin ja viilentää kehoa. Meiltä löytyy termospulloja myös kesäkäyttöön, kuten Hydro Flask -juomapullot. Tiesithän, että Hydro Flask -termospulloissa vesi pysyy viileänä kesäkuumalla?

Aurinkovoiteilla saa tehokkaan suojan UV A- ja UV B-säteilyä vastaan. Valikoimistamme löytyy Roald Amundsenin tuotteista aurinkovoiteita suojakertoimilla 30 ja 50, sekä auringolta suojaava huulirasva.

Ulkoilun asiantuntijoiden Mikon ja Iidan kuumat vinkit pukeutumiseen:

Oikein kuumalla kelillä kannattaa valita hiukan kevyemmät ja hengittävämmät shortsit, kuten Haglöfs Amfibious Shorts tai Marmot Syncline Short. Useimmissa kesävaatteissamme on myös ilmoitettu UV-suojakertoimet.

Mikolla on yllään kuvassa Tellan Isto -hattu, Gloryfyn särkymättömät aurinkolasit, sekä erittäin ilmava Marmotin Zephyr LS -kauluspaita.

Kesähattuja löytyy valikoimistamme moneen makuun. Jos kaipaat enemmän väriä, niin kenties Tellan Iivo -hattu voisi olla makuusi sopiva. Kukkakuosi on saatavissa vain Scandinavian Outdoorilta!

Jalkineeksi Mikko suosittelee Keenin Men’s Evofit One -sandaaleja kesähelteille. Sandaalien pohjassa on hyvä pito, varvassuoja ja nahoituksessa on kätevä pikalukitus. Sukka saattaa olla sandaalien kanssa tyylivirhe, mutta joskus se tuo lisää mukavuutta ja estää hankaumia.

Buffilta löytyy kesälle myös UV-suojatut tuubihuivit.

Huivi toimii monipuolisena asusteena ulkona liikkuessa. Buffia voi huivin lisäksi käyttää pipona, hikinauhana ja maskina.

Verkkoselkämys antaa kesällä mukavasti ilmanvaihtoa selän puolelle. Repun ja selän väliin jää ilmatilaa, jolloin reppu ei pääse hiostamaan samalla tavalla kuin perinteinen reppu.

Päiväretkelle sopivia reppuja verkkoselkämyksellä on meillä kattava valikoima. Deuterilta löytyy esimerkiksi miehille Futura 28 ja naisille Futura 26SL -verkkoselkämysreput.  Myös Ospreyltä löytyy useampi malli verkkoselkämyksellä, kuten Hikelite 26. Jack Wolfskillä on pienien päiväreppujen sarjaan esimerkiksi Satellite 24.

Myös juomareput ovat käteviä päiväretkillä. Esimerkiksi Osprey Viper 3 on mielenkiintoinen vaihtoehto.

Iidalla on kuvassa yllään Gloryfyn aurinkolasitRabin Trance TanktoppiMarmot Women’s Kodachrome -Shortsit ja Helly Hansen Oslofjord Canvas -kengät.

Kesävalikoimassamme on myös mekkoja, kuten Marmot Taryn Dress ja Pranan kesämekkomallisto.

Salomonin uusi RX Slide 3.0 Women on erittäin kevyt, mukava ja hengittävä palautumisjalkine käytettäväksi ennen ja jälkeen urheilusuoritusten, mutta käy erinomaisesti myös vapaa-ajan käyttöön tai työkengäksi.

Kiitoksia Mikolle ja Iidalle kesävaatteiden esittelystä. Tervetuloa myymälöihimme kyselemään lisää vinkkejä kesäretkeilyyn! Verkkokauppamme palvelee teitä myös ympäri vuorokauden ja asiakaspalvelustamme saatte apua mieltä askarruttaviin kysymyksiin!