Mitä mukaan lähiretkelle? Katso Even vinkit!

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 5/24/2018

Kesä on tullut kuin varkain. Hellelukemat paukkuvat lähes päivittäin ja ulkoiluilmat ovat mitä parhaimmat! Mikä on sen parempi keino rentoutua kiireisen työpäivän jälkeen, kuin lähteä retkelle?

Mitä kaikkea kannattaa ottaa mukaan lähiretkelle? Kävimme Kuninkojan myymälämme ulkoilun asiantuntija Even kanssa päiväretkellä Raision Kullaanvuorella. Eve keräsi myymälästä mukaamme uusimmat vinkit kesäiselle retkelle.

Lähiretkellä pärjää yleensä jo kodista löytyvillä varusteilla, eikä puuttuvien tavaroiden takia kannata jättää retkiä tekemättä. Hyvät kengät (esim. Salomon Pro 3D GTX), säänmukaiset ulkoiluvaatteet, selkään sopiva reppu ja maistuvat eväät yleensä takaavat jo onnistuneen retken. Varusteita päivittämällä saa kuitenkin lisättyä mukavuutta sekä turvallisuutta.

Jos pelkää eksymistä, on olemassa älypuhelimen lisäksi vaihtoehtoina mm. GPS-laite, paperikartta, kompassi sekä outdoor-kello, jonka avulla pystyy suunnistamaan vaikkapa takaisin lähtöpisteelle.

Repuksi Eve valitsi Deuter Futura 26 SL:n (löytyy myös miehille Futura 28 -malli). SL-mallissa kantohihnat ovat muotoiltu paremmin naisille sopiviksi ja selkämys on miesten reppua lyhyempi.

Lisää mukavuutta kesäisille retkille tuo Aircomfort Sensic -verkkoselkämys. Repun ja selän väliin ja reilusti ilmatilaa, jolloin selkä ei hikoile, kuten perinteisen repun kanssa.

Repusta löytyy sadesuoja sateen varalle, monipuoliset taskut ja kompressiohihnojen sekä kätevien stretch-taskujen ansiosta reppu mukautuu loistavasti erilaisille retkille.

Monen mielestä eväshetki on retken kohokohta. Teen, kahvin ja ruoat voi kantaa valmiina mukanaan. Termospullossa pysyy vesi lämpimänä, voit keittää myös kotona jo kahvit, taikka teet mukaasi. Lähiretkelle Eve suosittelee reppuun laitettavaa juomapussia tai pienemmällä juoma-aukolla olevaa juomapulloa, josta on mukavampi juoda, kuin isoreikäisestä juomapullosta.

CamelBak Chute Mag -juomapullossa on laaja värivalikoima, kätevän pieni sopivassa kulmassa oleva juomakorkki, joka pysyy magneetin avulla pois tieltä, eikä häviä. Pullosta aukeaa myös isompi kansi, jolloin se on helpompi täyttää.

 

Ruoanvalmistukseen ja vedenkeittämiseen on useampi vaihtoehto. Tulipaikoilla on mukava käyttää tulta, mutta nyt metsäpalovaroituksen aikana se ei ollut mahdollista. Todella kuivaan aikaan risukeitinkin voi olla vaarallinen, joten suosittelemme silloin kaasun käyttämistä.

Eve otti mukaamme Primus Essential Stove Set 1,3L -keitinpaketin, jolla keittää vedet nopeasti, helposti ja turvallisesti. Pakettiin kuuluu mm. kaksi kattilaa, paistinpannu, kahva sekä tuulisuoja.

Mukaan reppuun tuli myös puinen E. Koivumaan kaksireikäinen kuksa tunnelmalliseen kahvinjuontiin, Kupilkan kulho ja titaaninen sporkki retkiruoan nauttimiseen.

Eve haluaisi vielä muistuttaa roskattomasta retkeilystä. Kannattaa valita jo mukaansa mahdollisimman roskattomat eväät. Kaikki mitä jaksaa kantaa mukanaan, jaksa kantaa myös takaisin.

Puukkoja ja monitoimityökaluja löytyy meiltä laajat valikoimat. Hyvä vaihtoehto veitseksi päiväretkelle on esimerkiksi kuvassa näkyvä Victorinox Camper, Leatherman Wave tai Mora Eldris Neck Knife Kit.

Ortliebiltä löytyy kolme erikokoista ensiapulaukkua roiskeveden pitävissä pakkauspusseissa. Eve valitsi mukaamme pienimmän S-version, joka on hyvä olla aina repussa mukana, vaikkapa haavan paikkaamista varten.

Retkemme varrelta löytyi myös lintutorni, joten otimme mukaamme näppärän pienet, vedenpitävät Focus Handy 8×32 -kiikarit. Meiltä löytyy myös perheen pienimmille hauskat kiikarit, joita lapset tykkäävät käyttää retkillä.

Eve vinkkaa myös, että säänvaihteluihin kannattaa varautua etukäteen. Kuoritakit pakkautuvat erittäin pieneen tilaan ja on aina hyvä olla repussa varalla mukana. Evellä oli mukana omaan hihaansa pakkautuva Haglöfs LIM Comp Jacket -kuoritakki, joka on täysin veden ja tuulen pitävä.

Kuivapussilla voi myös suojata vedelle arat tavarat, kuten vaatteet ja elektroniikka.

Meiltä löytyy myös Ulkoilijan tulitikut, jotka kestävät vahapintansa ansiosta vettä ja tuulta.

Toivomme teille paljon onnistuneita, ikimuistoisia retkiä ja tervetuloa myymälöihimme, sekä verkkokauppaamme tutustumaan laajaan, laadukkaaseen retkeilyvalikoimaamme!

Katso myös video retkestä:

Kiitoksia myös Evelle loistavasta retkeilyseurasta!