Ulkoilun asiantuntijoiden kenkäsuositukset — Uutuuksia ja klassikoita!

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 3/28/2019

Vietämme 29.3 – 7.4.2019 Scandinavian Outdoorilla kenkäviikkoja ja kävimmekin kysymässä ulkoilun asiantuntijoidemme kenkävinkkejä Raision Kuninkojan myymälässämme.

Kenkäosastomme on täynnä uutuuksia ja klassikoita ulkoilumaailman parhaimmilta brändeiltä! Kenkäviikoilla tulemme julkaisemaan kovia tarjouksia joten kannattaa vierailla myymälöissämme ja seurata verkkokauppaamme.

Yksi ulkoilukenkämaailman mielenkiintoisimmista ja tyylikkäimmistä uutuuksista on Hoka One One Sky Kaha! Hoka One One -maastojuoksukengät ovat tunnettuja paksuista ja pehmeistä pohjistaan ja nyt he jatkavatkin samaa perinnettä myös retkeilykenkien puolella!

Sky Kaha on loistava valinta kevyeksi retkeilykengäksi ja yleisesti kaikkeen monipuoliseen ulkoiluun, kun halutaan keskikorkeaa nilkkatukea ja pehmeää pohjaa. Sky Kahassa on myös eVent-kalvo, kengät ovat täysin vedenpitävät ja hyvin hengittävät.

Polkujuoksukengissä uusi tulokas on Columbia Montrail Caldorado III. Caldoradossa yhdistyy leveä lesti ja todella reilusti rullaava kengän etuosa. Miesten malli on kalvoton, mutta naisille löytyy sekä kalvoton että kalvollinen malli.

Montraililta löytyy myös Alpine-mallisto, jossa ei ole yhtä rullaava etuosa, kuin Caldorado III:ssa ja pohjan kuviointi on pehmeämpää kumia, antaen paremman pidon.

Merrelliltä on saapunut valikoimaamme Siren 3 GTX W, jossa on käytetty erityistä huomiota naisten erilaiseen jalan anatomiaan ja askellukseen. Kengästä puhutaankin, että siihen hankittiin naissuunnittelija, jotta kaikissa näkökulmissa on varmasti otettu naisellisuus huomioon.

Napakka kenkä sopii monipuoliseen ulkoiluun, juoksusta retkeilyyn, jossa ei tarvita nilkkaan lisätukea. Kenkä on vedenpitävä.

Kengästä löytyy myös Siren 3 Mid GTX W versio, jossa on keskikorkuinen nilkkatuki. Tämä kenkä soveltuu erinomaisesti kevytretkeilykengäksi ja miksei myös ihan yleiseen ulkoiluunkin, kun halutaan vedenpitävää, kevyttä kenkää ja nilkalle hiukan suojaa.

Barefoot-jalkineissa uutuutena on Merrell Trail Glove 5. Trail Glove on hyvä kenkä, kun halutaan aloittaa Barefoot-kenkien käyttö. Hiukan täysiveristä Barefoot-kenkää paksumpi 4 mm EVA-välipohja antaa myös aavistuksen iskunvaimennusta.

Barefoot, eli paljasjalkajuoksussa ideana on käyttää kenkää, jossa ei ole iskunvaimennusta, eikä kiertojäykkyyttä. Kun kenkä ei anna tukea, niin itse jalka tekee enemmän töitä.

Merrelliltä löytyy myös Vapor Glove-sarja, jossa neljännen sukupolven malleissa pohja on nyt vahvempaa materiaalia ja kestää käyttöä pidempään. Vaporissa on ohuempi pohja, mitä Trail Glovessa.

Vaelluskenkien puolelta löytyy useampi jo klassikoksi muodostunut huippusuosittu vaelluskenkä, kuten Meindl Kansas GTX ja naisten malli Meindl Kansas GTX Lady. Nahkainen Gore-Tex -kenkä pitää jalat kuivina ja kärjen kivisuojus suojelee kenkää sekä varpaita. B-jäykkyys on sopiva monenlaisille vaelluksille.

Lowan Camino GTX on monen vaeltajan lempikenkä. Ei ihme, että kenkä on pärjännyt hyvin myös testeissä.

Retki-Lehden testissä 8/2017: “Nauhoituksesta on vaikea keksiä parannettavaa.”, “Hyvä märkäpito”, “Toimiva pohjakuvio”, Ominaisuudet ovat parhaimmillaan maastossa jossa askeleet on asetettava tarkoin.

Hiukan kevyemmistä retkeily- ja vaelluskengistä löytyy Lowalta myös naisille Locarno GTX QC Women’s ja miehille vastaava kenkä on Locarno GTX Mid.

Kun tarvitaan todella tukevaa vaelluskenkää, ulkoilun asiantuntijamme suosittelvat Lundhags Professional II High Regular -mallia. Kenkä on kalvoton, mutta nahkaosat vahattuna vedenpitävä. Huippulaadukas kenkä vaativaan maastoon.

Haglöfsin Skuta -retkeilykenkä on tyylikäs vaihtoehto. Skuta-kengissä on luontoystävällinen Eco Proof -kalvo ja ovat täysin vedenpitävät. Soveltuu monipuoliseen retkeilyyn ja ulkoiluun.

Täydellistä istuvuutta vaelluskengältä hakevalle Tecnica Forge GTX Men ja Tecnica Forge GTX Women on lyömätön valinta! Kenkä lämpömuokataan käyttäjän jalan mukaan yksilölliseksi! Muokkaus onnistuu erillisellä laitteella, joka löytyy Tammiston, Forumin ja Kuninkojan myymälöistämme.

Tässä vain pieni kattaus valtavasta kenkävalikoimastamme. Tervetuloa myymälöihimme tutustumaan kenkiin ulkoilun asiantuntijoidemme opastuksella. Myös verkkokauppamme on auki 24h/7.

Kiitokset Kuninkojan myymälämme ulkoilun asiantuntijoille kenkien esittelystä!