Polkujuoksukausi on alkamassa – Myymäläpäällikkö Juhan vinkit kenkien valintaan

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 3/24/2017

Aurinkoisen torstaipäivän vierailun agendana Scandinavian Outdoorin toimituksella oli käydä kysymässä Forumin myymäläpäällikkö Juhalta vinkit alkavan kauden polkujuoksukenkiin.

 Juha on työskentelyt Scandinavian Outdoorilla aina Retkiaitan ajoista asti, nyt jo 14 vuoden ajan. Matka alkoi Retkiaitassa tuntityöläisenä ja tänä päivänä hän luotsaa Forumin myymälämme lisäksi aluepäällikön roolissa Vantaan, Salon ja Tampereen myymälöitä yhdessä paikallisten myymäläpäälliköiden kanssa. 14 vuotta outdoor-alalla on hatunnoston arvoinen suoritus. Juhalta löytyy vinkit lähes kaikkiin ulkoilun ja retkeilyn muotoihin joten seuraavassa sukellamme hänen kanssa polkujuoksukenkien maailmaan.

Juhan kenkävinkit aloittelevalle polkujuoksijalle

Ensimmäisenä käydään läpi vinkkejä aloittelijalle kenkien valintaan. Juha vinkkaa, että aloittelijan kannattaa ehdottomasti käydä asiantuntevassa myymälässä sovittamassa kenkiä ammattitaitoisen myyjän opastuksella. ”Oikea lesti on kaiken a ja o. Lestin löydyttyä kannattaa kengät jalassa kokeilla tuntumaa muutaman minuutin ajan ja ottaa vähän pomppuja. Ensimmäiseksi polkujuoksukengäksi Salomon Speedcross 4 on ollut suosittu valinta, mutta vaihtoehtoja löytyy meiltä laajalla rintamalla. Tervetuloa sovittelemaan ja pomppimaan!”

Tyylinäytettä polkujuoksukengän testauksesta.

Pienenä välikevennyksenä ennen siirtymistä kevään uutuuksiin kerrottakoon, että Juha harrastaa aktiivisesti polkujuoksua, joskus myös aamuisin. Minkälainen on puolestaan tämän maestron kehittämä iltajuoksu -konsepti? Se ei ole lähimpään kuppilaan vaan jotain ihan muuta – tämä selviää tämän tarinan loppupuolelta.

Myymäläpäällikön arki voi välillä olla kiireistä ja 3000 askeleen raja täyttyy jo ennen työpaikalle pääsyä. Suunto Spartan -kello kuuluu miehen vakiovarusteisiin.

Myös kokeneelle polkujuoksijalle löytyy kenkiä ja palvelua Forumista

Seuraavaksi tiedustelemme Siuntiossa punaisessa torpassa majaansa pitävältä supermieheltä kevään kuumimpia uutuuksia polkujuoksukenkien saralla. ”Kyllä Salomon S-Lab Sense Ultra –sarjasta löytyy tämän kevään kuumimmat uutuudet. Monipuolisesti laadukkaita polkujuoksukenkiä vaativammallekin harrastajalle. Mainittakoon, että S-Lab Sense Ultra –sarjan suunnittelussa on ollut mukana suomalaisia huippu suunnistajia, joten kenkä soveltuu Suomen poluille erinomaisesti! Kyseessä on äärimmäisen hyvin rullaavia kenkiä meidän poluillemme. Varsinkin kokeneemmille polkujuoksijoille voisin suositella Salomon S-Lab Sense 5 Ultra SG kenkää. Näissä on erinomainen juoksutuntuma ja ne on suunniteltu juoksuun pehmeässä maastossa.”

Salomon S-Lab sarjan polkujuoksukengät löydät Forumin laajasta valikoimasta. Kerrottakoon myös, että kansainvälisissä polkujuoksukilpailuissa voittoja työvälineenä pokkaillut La Sportivan Bushidot voit bongata samalta seinältä.

 Haastattelumme keskeytyy, kun Juha pinkaisee avustamaan tuttua vakioasiakasta repun valinnassa. Suuntaamme mukaan kuuntelemaan kuinka ulkoilun rautainen ammattilainen avustaa sujuvalla englannin kielellä Suomesta Italiaan pyöräretkelle suuntaavaa herrasmiestä.

Pitkälle pyöräretkelle lähdettäessä jokainen gramma on mietittävä tarkasti ja repun roolia ei reissukaverina liikaa korostaa. 

Reppuvalinnat saadaan hoidettua ja samalla Juha vielä antaa vinkit offline karttoja tukevan Here-sovelluksen käyttöön. ”Asiakaspalvelu on meillä paljon muutakin kuin pelkkää tuotteiden esittelyä. On aina mukava jakaa reissukokemuksia asiakkaiden kanssa ja antaa vinkkejä seikkailuihin. Asiakkailta saa myös hyviä tärppejä omille reissulle”, Juha toteaa palattuaan takaisin kenkäosastolle. Polkujuoksukengät on nyt mestarin kanssa käsitelty, mutta tiedustelemme vielä mitä muuta keväällä on polkujuoksijoille tarjolla.

Uusi palvelu Forumiin ja Tammistoon myymälään

Juha vaikuttaa hieman salaperäiseltä, aivan kuin jotain olisi vielä kertomatta. Pienen painostuksen jälkeen mies paljastaakin meille kevään uutuuspalvelun, Salomonin ja Suunnon Test Lab! ”Salomonin ja Suunnon Test Lab on testikeskus, josta asiakkaat voivat hakea tuotteita testavaksi. Eli Salomonin kenkiä ja Suunnon kelloja saa kotipoluille mukaan kokeiltavaksi. Paljastetaan tässä vaiheessa, että ainakin Speedcross 4 polkujuoksukenkää on tulossa Salomonilta ja Suunnolta kelloista Spartan ja Ambit. Loput tuotteet kerrotaan lähempänä, Test Lab starttaa huhtikuun puolivälin tienoilla Tammistossa ja Forumissa. Tammistossa testattiin tätä konseptia jo viime vuonna hyvin tuloksin ja tänä vuonna laajennetaan Test Lab myös Forumiin”, Juha tiivistää mieli hymyilen.

Forumin ja Tammiston myymälöidemme lisäksi polkujuoksukenkiä ja -varusteita on saatavilla kaikista myymälöistämme sekä verkkokaupastamme. Kausi on aluillaan ja varusteet kannattaa päivittää ajoissa!

Tähän loppuun vielä lupailemamme Iltajuoksu ála Juha. Iltajuoksun reseptin saattelemana toivotamme kaikille lukijoillemme mukavia hetkiä keväisille poluille!

Iltajuoksu ála Juha

Kesto n. puoli tuntia.

Ei suunniteltua reittiä, otetaan maasto vastaan sellaisena kuin se tulee.

Suoraan kotiovelta lähimpään paikkaan luonnon keskelle.

Maksimisykkeillä ja vähän raivoa mukaan.

Monipuolista juoksemista – kaatuneiden runkojen ylityksiä, pienien kallioiden ylityksiä, tasopainoilua katukivetyksellä.

Mitä haastavampi keli, sen parempi lenkki.