Opas softshell-vaatteiden maailmaan

Softshell-vaatteita on ollut markkinoilla pidemmän aikaa, mutta suurelle yleisölle ne ovat vieläkin hiukan tuntemattomia. Softshell ei ole mikään oma materiaali, vaan sillä tarkoitetaan yleensä urheilullista, venyvää kangasta, joka koostuu erilaisista materiaaleista. Ulkopuoli voi olla esimerkiksi vettähylkivää ja tuulenpitävää kangasta, kun sisäpuoli on pehmeää fleeceä.

Valikoimastamme löytyy laadukkaita softshell-kankaista valmistettuja takkeja ja housuja.

Softshell-housut sopivat myös kaupungille mukavuutta hakevalle ulkoilijalle.

Miten softshell eroaa kuorivaatteista?

Kuorivaatteet ovat vedenpitävää materiaalia ja tarkoitettu pääosin sateella ulkoiluun, kun softshell-vaate yleensä pitää jonkin verran vettä, mutta kastuu lopulta. Softshell-housut ja takit soveltuvatkin kuorivaatetta paremmin sateettoman sään liikkumiseen tehokkaamman hengittävyytensä ansiosta. Kuorivaatteissa liikkuessa tulee helpommin hiki.

Valikoimastamme löytyy paljon ruotsalaisen Peak Performancen softshell-vaatteita.

Softshell-vaatteet ovat yleensä myös suunniteltu aktiiviseen liikkumiseen. Materiaaleissa on eri tuotteiden välillä paljonkin eroja, mutta kankaat ovat kevyempiä, mukavampia, pehmeämpiä ja venyvämpiä, kuin kuorivaatteet.

Mihin tarkoitukseen softshell-vaatteet soveltuvat?

Softshell-vaatteet soveltuvat erinomaisesti kerrospukeutumiseen, kun ei sada liikaa vettä. Yleensä softshell-kankaat pitävät hyvin tuulta, mutta ovat kuitenkin hengittäviä ja antavat hyvän liikkuvuuden.

Lue lisää kolmikerrospukeutumisesta täältä:
Tietopaketti kerrospukeutumisen saloihin

Tyylikäs ja toimiva Haltin Pallas Jacket on ollut erittäin suosittu takki, mallista löytyy myös lämpimämpi versio warm-sarja, josta löytyy lämpimämpi takki ja housut.

Hyvän liikkuvuuden, keveyden ja tuulenpitävyytensä ansiosta softshell-vaatteet soveltuvat hyvin aktiiviseen liikkumiseen. Ne toimivat ympäri vuoden kerrospukeutumisessa ja pehmeän sisäpuolen softshell-takit ovat mukavia myös kesällä pelkän hihattoman paidan kanssa. Softshell-housuja on myös kesäkäyttöön. Softshell-housuja ja takkeja on tehty eri tarkoituksiin, kun osa on ihan yleiseen ulkoiluun ja osa kulutusta kestävää kangasta, jotka toimivat jopa vaelluksilla ja laskettelussa.

Löydät kaikki softshell-takkimme täältä.

Kaikki softshell-housumme ovat täällä.

Lue myös testi Haltin Pallas takista ja housuista täältä. Haltilta on saapunut myös uusi Pallas II -mallisto!

Kategoria: Oppaat
Julkaistu: 11.3.2021Muokattu: 22.8.2023