
Luontohaaste piti Facebook-kanavallamme Retkiruokaliven 22.9, lupasimme jakaa reseptin myöhemmin ja nyt saatte sen!
Miten olisi pizzahetki vaihteeksi laavulla tai vaelluksen herkkuillallisena? Luontohaasteen Ella ja Kaisa kokkasivat retkiruokalivessä pizzaa Trangialla, tässä tulee resepti:
Pohjan ainesosat:
2 dl gluteeniton pizzajauhoseos (mukana suola)
n. ¼ dl öljyä
n. 1,5 dl vettä
Täytteet:
Täytteet voit valita oman maun mukaan, meillä täytteenä oli:
Tomaattipyrettä + pizzamaustetta
Tuoreita suppilovahveroita ja kanttarelleja pannulla esipaistettuna
Aurinkokuivattua tomaattia
Fetaa
Juustoraastetta
Mausteeksi pinnalle: pizzamaustetta sekä tuoretta rucolaa
Lisäksi paistamiseen:
Leivinpaperia
Foliota
Valmistusohjeet:
Ennen retkeä: Sekoita kaksi desiä jauhoja ja kuivahiiva kestävään muovipussiin. Pilko ja pakkaa pizzan täytteet sopiviin purkkeihin ja pusseihin. Pidemmälle reissulle kuivaa täytteen aineet ja pussita. Pakkaa öljy pieneen tiiviiseen pulloon. Päiväretkelle voit ottaa lämpimän veden mukaan termariin.
Retkellä: Lisää jauhopussiin n. 1 dl lämmintä vettä sekä tilkka öljyä ja sekoita taikina pussin sisällä pussia vaivaamalla – lisää vettä ja öljyä tarvittaessa vielä sen verran, kunnes taikina on kiinteää, mutta pehmeää ja irtoaa pussin reunoista.Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa esim. takin sisällä, pussissa vähintään n. 10 -15 min.
Ota esiin täytteet. Jos teet kuivatuista aineista, laita ainekset turpoamaan tilkkaan lämmintä vettä.
Muotoile foliosta pitkiä foliotikkuja paistinpannuun, niin että pizzan ja pannun väliin jää ilmatilaa.
Taputtele taikina ohueksi pannun muotoon leikatun leivinpaperin päälle. Voit käyttää taputtelussa apuna leivinpaperipalaa, jolloin taikina ei takerru sormiin.
Kun taikina on taputeltu tasaiseksi aloita paistaminen. Laita leivinpaperin päällä oleva pizzapohja pannuun foliotikkujen päälle. Muotoile foliosta kansi pannulle. Paista miedolla lämmöllä.
Kun pohja on saanut vähän väriä ja tuoksuu paistuneelle, käännä pizzapohja ympäri. Täytteet laitetaan pizzan ensiksi paistetulle puolelle. Täytettyäsi pizzan aseta foliokansi takaisin ja paista pizzaa pienellä teholla.
Kun juusto on sulanut, on pizza valmis. Ripottele päälle tuore rucola ja nauti.
Herkullisia pizzahetkiä!
Jäikö itse Live-lähetys katsomatta?
Voit katsoa sen myös täältä.
Terkuin, Luontohaaste