Jack Wolfskin koulutustapahtuma Nuuksiossa ja Earth Hour 2017

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 3/27/2017

Lauantaina 25.3 Scandinavian Outdoorin henkilökunnalle tarjoiltiin todellista herkkupalaa, kun Jack Wolfskinin maailmanlaajuinen pääkouluttaja Gerold Ringsdorf saapui Suomeen jakamaan loputonta tietotaitoaan ulkoilun asiantuntijoillemme. Herra Ringsdorf on Jack Wolfskinin historian kahdeksanneksi ensimmäinen työntekijä ja hän on mm. toiminut 1984 – 2014 kyseisen brändin Product Managerina varusteiden ja välineiden puolella. Lukuisat outdoor-alaa mullistaneet keksinnöt ovat syntyneet tämän maestron ideapankista. Hänen pantentti- ja keksintöportfolioonsa kuuluvat esimerkiksi ACS-verkkoselkä repuissa, jatkettava makuupussi lapsille ja Real Tunnel –tekniikka. Gerold Ringsdorfia ei siis syyttä kutsuta ulkoilualalla maailmanlaajuisesti professori Ringsdorfiksi. Scandinavian Outdoorilla oli kunnia olla pohjoismaiden ainut jälleenmyyjä, joka pääsee tänä vuonna nauttimaan tästä ainutlaatuisesta koulutuksesta.

Mukana oli ulkoilun asiantuntijoitamme Tampereen, Tammiston, Forumin myymälöistämme ja sekä asiakaspalvelumme ammattilaisistamme aina markkinoinnin poikasiin ja Turun toimistomme henkilökuntaan. Meille on erittäin tärkeää, että kaikki yrityksessämme työskentelevät tietävät myös käytännössä kuinka tuotteet toimivat ja että heillä on uusin sekä paras mahdollinen tietotaito myymistämme brändeistä.

Koulutustapahtuma järjestettiin Nuuksion kansallispuiston upean luonnon keskellä, hirsihuvila Karhunpesän hulppeissa puitteissa. Osallistujia koulutukseen tuli laajalta rintamalta. Koulutuspäivän päätteeksi vietimme yhdessä Earth Hour 2017 tuntia nauttien maittavan ja tunnelmallisen illallisen kynttilöiden valossa. Myös verkkokauppamme eli hengessä mukana kyseisen tunnin ajan ja antoi virtuaalisen valomerkkinsä ilmaistakseen huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä.

Seuraavassa pääsette seuraamaan koulutuspäivän tapahtumia kattavan kuvakavalkadin kera!

Koulutuksen avasi suomalaisen Bonge Oy:n Joonas. Bonge Oy on Jack Wolfskinin maahantuoja. Kuvassa vasemmalle Gerold Ringsdorf seuraa Joonaksen avauslaineja määrätietoisella otteella.

Ohjelmaa oli järjestetty koko päivälle ja Joonaksen esittelyn jälkeen vetovuoron siirtyi herra Ringsdorfille. Markkinoinnin monitoimimiestä Kuuttia hymyilytti kuvan vasemmassa kulmassa, hieno päivä edessä!

Professori Ringsdorfin opastuksella sukelsimme mm. Jack Wolfskin käyttämän Texapore -kalvomateriaalin saloihin. Texapore on erittäin mielenkiintoinen materiaali, kyseessä on Jack Wolfskinin kuorissa käyttämä kalvo. Texaporea löytyy 2,- 2,5- ja 3 -kerroksisena. Materiaali on aina tuulen- ja vedenpitävää sekä lisäksi hyvin hengittävää. Kyseessä siis Jack Wolfskinin versio Gore-Texistä.  

Ja Texapore käytännössä. Kuvassa Geroldilla esittelyssä Jack Wolfskin – The Humboldt kuoritakki.

Rinkoista ja repuista riitti maestrolla kerrottavaa. Intohimo tuotteita kohtaan oli ihailtavaa ja jokainen yksityiskohta käytiin tarkasti läpi. Myymälöidemme ulkoilun asiantuntijat saivatkin erittäin hyödyllisiä ja mielenkiintoisia vinkkejä kuinka Jack Wolfskinin rinkkojen kantolaitetta voi modifoida jokaiselle käyttäjälle sopivaksi. 

Turun toimistolla työskentelevä Ruotsin asiakaspalvelusta vastaava Lucas professorin käsittelyssä. Rinkan oikea koko on erittäin tärkeä ja Geroldin opastuksella käytiin läpi olennaisimpia seikkoja mitoituksesta, oikea koon valinnasta sekä kantolaitteen istuvuuden säätämisestä. 

Tammiston myymälämme ulkoilun asiantuntija ja armoitettu bushcraft -spesialisti Jesse sekä toinen Tammiston maestro Karo seurasivat koulutusta tiukalla intensiteetillä. Kummaltakin veikkoselta tuli liuta mielenkiintoisia kysymyksiä ja professori Ringsdorf vastaili 30 vuoden kokemuksellaan kysymyksiin.

Oli erittäin mielenkiintoista kuunnella tarinoita tuotteiden synnystä – suoraan itse keksijältä. Esimerkiksi tämä Jack Wolfskinin Little Joe – reppu on yksi lukuisista Geroldin itsensä suunnittelemista tuotteista. Hänen poikansa tarvitse aikoinaan ensimmäisen koulurepun, joten Gerold päätti suunnitella kestävän ja laadukkaan lasten repun. Kaikissa Jack Wolfskinin lasten repuissa käytetään samoja valmistustekniikoita kuin aikuisten malleissakin, koska laatu on heidän mielestään yhtä tärkeää myös perheen pienemmille suunnatuissa tuotteissa.

Myös Jack Wolfskinin makuupussit olivat edustettuina koulutuksessa. Lucas ja Tampereen myymälämme Katja tutustumassa makuupusseihin käytännössä. Seuraavaksi koulutuksessa oli tiedossa siirtyminen Nuuksion luonnon helmassa pidettävään osuuteen.

Ja kyllähän näissä maisemissa kelpaa koulutuspäivää viettääkin!

 Ulko-osuuden teemana oli tutustua Jack Wolfskin telttoihin ja niiden ominaisuuksiin.

Yksityiskohtia käytiin erittäin huolella läpi ja Gerold kertoi meille tuotekehityksen taustatietoja sekä tuoreimpia kuulumisia.

Maestron yösija valmis! Seuraavaksi kaikki koulutukseen osallistujat pääsivät pystyttämään omansa. Gerold valitsi omaksi yösijakseen Sanctuary -malliston teltan.

Tammiston Millalla, Forumin Mintulla ja Carolinella teltat nousivat alta aikayksikön takametsän komeimmalle paikalle. Teltoiksi valikoituivat Jack Wolfskin Sanctuary ja  Lighthouse -teltat.

Tyylikkääseen kilttiin pukeutunut Tammiston erikoismiehellä Jessellä ja verkkokauppamme asiakaspalvelun Laurilla telttapaikan valinta suuntautui syvemmälle metsän uumeniin. Omatekemään laavumajoitteeseen tottunut Jesse ei juuri kiiloja käyttänyt vaan teltan narut kiinnittyivät kätevästi lähimpiin puihin.

 Googlevelhomme Matias ja asiakaspalvelumme voimamies Jarska nautiskelivat teltan kasaamisesta. Hymy oli herkässä ja yhteinen yö odotti metsän siimeksessä.

Koulutuspäivän illaksi osui WWF:n järjestämä Earth Hour 2017 ilmastotapahtuma. Kyseisen tapahtuman tarkoituksena oli näyttää valomerkki, jolla ilmaistiin huolta ilmastokriisistä ja ympäristön tilasta. Scandinavian Outdoor osallistui Earth Hour tempaukseen sammuttamalla ylimääräiset valot Forumin ja Salon myymälöistämme sekä nettikaupastamme. Lisäksi Nuuksion koulutustapahtumassa illallinen vietettiin kynttilän valossa. Halusimme näin näyttää valomerkkimme, jotta vielä tulevatkin sukupolvet pääsevät nauttimaan kauniista ja monimuotoisesta luonnosta!

Illan hämärtyessä teltat oltiin saatu pystytettyä ja edessä oli Earth Hour -illallinen tunnelmallisessa Karhunpesässä.

 

Earth Hour -hengessä turha ulkovalaistus sammutettiin ja valaisimme reitin terassille ulkotulien roihulla.

Earth Hour -illallinen kruunasi upean koulutuspäivän. Kynttilöiden loisteessa reissutarinat ja päivän koulutuksen jälkipyykit täyttivät iloisella puheensorinalla illallispöydät.

Verkkokauppamme eli mukana Earth Hour -hengessä ja antoi oman virtuaalisen valomerkkinsä. Kauppa oli suljettu koko tunnin ajan ja etusivu oli pyhitetty kynttilän valolle.

Jack Wolfskin koulutustapahtuma oli upea kahden päivän setti. Oli hienoa päästä kuulemaan Gerold Ringsdorfin tarinoita brändin synnystä ja hänen poikkeuksellista tietotaitoaan Jack Wolfskinin tuotteista. Koko koulutusporukkamme pääsi myös käytännössä testaamaan telttoja, makuualustoja ja -pusseja yön yli. Tästä koulutuksesta jäi varmasti kaikille paljon annettavaa asiakkaidemme suuntaan. Tervetuloa tutustumaan Jack Wolfskinin tuotteisiin myymälöihimme ja verkkokauppaamme!

Ulkoiluterveisin,

Scandinavian Outdoorin toimitus & ulkoilun asiantuntijamme