Jack Wolfskin -bloggaaja on valittu

Järjestimme Marraskuussa Jack Wolfskinin kanssa yhteistyössä kilpailun, jossa etsimme Jack Wolfskin -bloggaajaa tulevaksi talveksi. Kilpailu herätti paljon suosiota ja saimmekin yli kuusikymmentä toinen toistaan kovempaa hakemusta. Scandinavian Outdoorin ja Jack Wolfskinin kilpailuraati on nyt kokoontunut ja voimme ylpeinä esitellä Jack Wolfskin -bloggaajamme Laura Kinnusen:

Olen Laura Kinnunen ja asun koiralaumani kanssa idässä Joensuun maaseudulla. Rekikoirat ovat olleet elämäntapani yli 15 vuoden ajan ja kasvatan kennelissämme old line siperianhuskyja ja tšukotkan rekikoiria.Olen aina ollut kiinnostunut nimenomaan talviretkeilystä, historialliset arktisen ja antarktisen tutkimusmatkat ovat toimineet inspiraationa lapsesta asti. Suuret retket ovat itselläni vielä edessäpäin, lähiretkeilemme koirien kanssa lähes päivittäin ja muutaman kerran talvessa pääsemme myös talvivaellusten makuun.

Lauran suunnitelmat talvelle

Itsenäisyyspäivän aikaan teimme jo 4 päivän vaelluksen Koitajoelle Ilomantsiin, mutta tarkoituksena on myös retkeillä maakuntamme kansallispuistoissa tehden päivä- ja viikonloppuretkiä. Valjakolla liikumme susista tunnetuilla alueilla täällä itärajan tuntumassa ja haluaisin yöpyä koirien kanssa jälleen täällä susireviirin sydämessä, joko yksin tai kaverin kanssa, jos saan jonkun lähtemään mukaan! Kauden pitkään odotetuksi huipennukseksi lähdemme ystäväni kanssa keväällä viikon mittaiselle hiihto-/valjakkovaellukselle Käsivarren suurtunturialueelle. Talven aikana tehdyt harjoitukset testataan siellä telttaillen Haltin avotunturimaisemissa!

Tuotteet

Tuotteet valitsin juurikin Haltin keväthanget mielessä siintäen. Minulla jo olevan Jack Wolfskinin kevytuntsikan seuraksi olen jo pidemmän aikaa haaveillut Atmosphere-untuvahousuista. Kokovartalountuvassa kelpaa muhistella teltassa ja tiukan paikan tullessa asua voi käyttää niin nukkuessa kuin kuorivaatteiden allakin. Koirahommiin untuvavaatteet eivät kuitenkaan oikein sovellu, sillä kevyen materiaalinsa takia koiria käsitellessä saattavat untuvat kadota tuulen mukana tunturiin. Siksi valitsin kuorivaatteiksi Snow Ride-lasketteluhousut ja Glacier Canyon parkatakin. Kuorivaatteiden on kestettävä koirien kynsiä ja yleistä valjakon kanssa rymyämistä. Viime kevään avotunturiretkestämme opin kuinka tärkeät vedenpitävät kuorivaatteet ovat, sillä saimme nauttia Paistunturin erämaassa alijäähtyneestä sateesta. Takki on miesten mallistosta, mutta siinä oli ominaisuuksia, joiden takia valitsin juuri sen.

Valitsin myös välikerrokseksi sopivat Pine Cone-fleecetakin ja Tongari Nanuk-fleecehupparin, joilla voi kerrostaa kylmällä säällä tai käyttää pelkästään plussakelissä. Lisäksi valitsin Thunder Bay Texapore High kengät, joita on mielenkiintoista päästä testaamaan. Muut valitsemani tuotteet ovat Stormlock-käsineet ja All-In 2.5 Pouch-tarvikepussin pienempään näpertelyyn. Odotan innolla, että pääsen testaamaan tuotteita ja kertomaan niiden ominaisuuksista, miksi valitsin ne ja miten ne vastaavat odotuksiani. Kiitokset Scandinavian Outdoorille ja Jack Wolfskinille, että sain tämän hienon mahdollisuuden ja minulla on paremmat tai ainakin lämpimämmät mahdollisuudet selvitä tämän talven koitoksista!

Jäämme innolla odottamaan mitä Lauran talvi tulee pitämään sisällään!