8 syytä valita villa

Suomalaiset näkee usein jokin villatuote yllään. Varmasti jokainen meistä omistaa ainakin yhden villapaidan, pipon tai villasukat. Villatuotteet soveltuvat Suomen sääoloihin, etenkin retkeilyyn ja ulkoiluun. Kerromme tässä kirjoituksessa 8 syytä, miksi valita villa.

Cajlla on kuvassa päällään Sastan sarkahousut, Devoldin Nansen Highneck -villapaita ja Superyellow SO 50 -juhlavuoden pipo.

1. Villa on uusiutuva ja vastuullinen materiaali

Villa on ekologinen uusiutuva materiaali, joka maatuu luonnollisesti, eikä villa sisällä tietenkään muoviyhdisteitä.

Meillä Scandinavian Outdoorilla kaikki villatuotteet tulevat vastuullisilta valmistajilta. Myös merinovillavalikoiman tuotteiden valmistajat on valittu tarkkaan. Kaikki meidän myymämme merinovillatuotteet on valmistettu mulesing free -tiloilta peräisin olevasta villasta – mulesing-menetelmää ei siis ole käytetty.

2. Villa tuntuu lämpimältä kosteanakin

Villa toimii hyvin monipuolisissa sääolosuhteissa, se toimii kovalla pakkasella ja kostealla kelillä. Vaikka villa kastuu hiukan, se tuntuu edelleen lämpimältä ja se säilyttää eristävät ominaisuutensa. Villa siirtää luonnollisen tehokkaasti kosteutta iholta pois, tämän takia merinovillaiset alus– ja välikerrosvaatteet toimivat loistavasti ulkoilussa.

3. Villalla on luonnollisia antibakteerisia ominaisuuksia

Villassa on luonnostaan antibakteerisia ominaisuuksia, jotka pitävät hajut poissa. Tämä on todella haluttu ominaisuus etenkin sukissa ja alusvaatteissa.

4. Villatuotteet on helppo pitää puhtaana

Kiitos antibakteeristen ominaisuuksien, villatuotteet on todella helppoa pitää puhtaana. Yleensä pelkkä tuuletus riittää, eikä pesua tarvita, kuin tahrojen poistoon.

5. Villa ei syty kovin helposti

Monelle on varmasti tuttua kevyttoppa- tai kuoritakkiin nuotiolla kipinästä syttyneet reiät. Villa ei syty kovin helposti tuleen, eikä siihen myöskään pala reikiä kovin helposti. Monen villalaadun syttymispiste on yli 500 astetta.

6. Villa hengittää hyvin

Villavaate on loistava välikerrosvaate ja pitää liikkuvan ihmisen lämpimänä. Villa toimii kuitenkin myös päällimmäisenä vaatekerroksena, kun ei ole kovaa tuulta.

Villa hengittää tehokkaasti ja soveltuu myös kylmän kelin hikiliikuntaan. Pieni lumisadekaan ei haittaa, kun paidan päälle satanut lumi sulaa kehon lämmöstä pois.

7. Villatuotteet toimivat ympäri vuoden

Villatuotteet mukautuvat hyvin eri lämpötiloihin ja etenkin merinovillaisia tuotteita voi käyttää ympäri vuoden. Lämpimään aikaan kannattaa vain valita ohuempi merinovillakangas.

8. Villatuotteet näyttävät kauniilta

Villatuotteet eivät toimi pelkästään retkeilyssä ja ulkoilussa erinomaisesti, ne myös näyttävät todella hyvältä! Kaunis villaneule tuo myös kantajalleen lämpimän olon harmaallakin kelillä.

Tässä vielä linkki villapaitoihin:

https://scandinavianoutdoor.fi/vaatteet/paidat-ja-liivit/villapaidat-ja-neuleet/

Merinovillaisiin alusasuihin:

https://scandinavianoutdoor.fi/vaatteet/alus-ja-valiasut/merinovilla-alusasut/

Täältä löydät pipoja:

https://scandinavianoutdoor.fi/vaatteet/paahineet/

Täällä on villasukkia:

https://scandinavianoutdoor.fi/vaatteet/sukat/villasukat/

ja täällä vaellussukkia:

https://scandinavianoutdoor.fi/vaatteet/sukat/vaellussukat/

 

 

Julkaistu: 4.11.2020Muokattu: 28.10.2022