Vastuullisuus on meillä lähellä sydäntä

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 1/31/2020

Vastuullisuus on asia, joka on meillä mukana kaikessa toiminnassamme. Miten me otamme vastuullisuuden huomioon käytännön tasolla, tulisi olla enemmän läpinäkyvää kaikille. Tässä kirjoituksessa avaamme aihetta hiukan vaatevalikoimamme osalta.

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että tarjoamme oikeanlaiset varusteet, juuri asiakkaan haluamiin tarpeisiin. Haluamme myös tarjota laadukkaita tuotteita, jotka kestävät pitkään ja niitä voidaan huoltaa ja myös kierrättää käytön jälkeen.

Tekstiili- ja vaatealalla on käytössään useita eri sertifikaatteja ja ympäristömerkkejä. Nämä ovat vaatteiden ostajille usein melko sekavia ja vaikeasti muistettavia. Emme lähde tässä kirjoituksessa kertomaan kaikkien sertifikaattien sisältöjä, vaan kerromme miten me käytännössä otamme ne jo huomioon vaatevalikoimaamme suunnitellessa, jotta sinun ei tarvitse niistä niin paljon huolehtia.

Ulkoilumaailman valmistajat ovat esimerkiksi vaatepuolella tekstiilialan edelläkävijöitä vastuullisuudessaan ja he kehittävät koko ajan uusia ekologisempia ratkaisuja, joissa pyritään lisäämään kierrätettyjä ja orgaanisia materiaaleja, ja he keksivät jatkuvasti uusia innovaatioita, joilla saadaan valmistettua vedenpitäviä vaatteita luontoystävällisemmillä pintakangaskäsittelyillä.

Vaatteiden valinta valikoimaamme on tarkkaan harkittua

Tuotepäällikkömme Tanja valitsee aina valikoimamme vaatteet monesta eri näkökulmasta tarkasteltuna.

Yksi tärkeimmistä asioista vastuullisuuden näkökulmasta on tuotevalikoimamme ja sen suunnittelu. Haluamme tarjota asiakkaillemme vaatevalikoiman, jossa on otettu jo huomioon kestävä kehitys. Valikoimaa suunnitellessa jokaisen vaatteen kohdalla mietitään useita eri tekijöitä, jotka vaikuttavat hankintapäätökseen.

  • Laadukkuus ja pitkäikäisyys. Laadukas vaate pysyy pitkään käytössä, sillä on jälleenmyyntiarvoa ja se voidaan korjata. Laadukkaaseen vaatteeseen voi myös luottaa haastavissa olosuhteissa ja aktiviteeteissä. Tarjoamme opastuksen vaatteiden pesuun ja huoltoon, jolloin tuote säilyy siistinä ja toimintakuntoisena pidempään.
  • Monikäyttöisyys. Yksi monikäyttöinen vaate korvaa parhaimmillaan useamman tuotteen ja se on toimii monessa eri aktiviteetissä, monena eri vuodenaikana.
  • Istuvuus ja yksityiskohdat. Kun tuote toimii hyvin siihen suunnitellussa toimintatarkoituksessaan, ja se istuu hyvin käyttäjänsä päällä, on sitä mukava käyttää ja se pysyy todennäköisesti myös käytössä pitkään.
  • Ekologisuus. Pyrimme täyttämään valikoimamme vaatteilla, joissa on käytetty kierrätettyjä materiaaleja, luomupuuvillaa, ja kankaiden värjäysmenetelmät sekä pintakäsittelyt ovat luontoystävällisempiä.
  • Eettisyys. Kaikkien untuvatuotteidemme untuvan alkuperä on selvillä ja ne ovat sertifioituja. Kaikki vailkoimamme merinovilla on mulesing-vapaata. Olemme luopuneet tuotteista, joissa on turkista. Tavoitteena on, että kaikki vaatteiden tuotantoketjussa mukana olevat tekijät työskentelevät valvotuissa työolosuhteissa.
  • Mukavuus ja ulkonäkö. Vaatteen pitää tuntua mukavalta päällä ja olla tottakai myös ulkonäöltään viehättävä, jotta tuote pysyy käytössä pitkään ja siitä tulee käyttäjälleen rakas.

Mekään emme kuitenkaan ole täydellisiä ja pyrimme jatkuvasti parantamaan toimintamallejamme ja keksimään uusia asioita, joilla saamme toimintaamme vastuullisemmaksi ja noudattamaan paremmin kestävän kehityksen periaatteita.

Helmikuun klubitarjouksien teemana on vastuullisuus. Kaikki tuotteet on valikoitu suosikkituotteidemme joukosta vastuullisuus edellä. Tutustu kuukauden klubitarjouksiin tästä.