Ulkoilun asiantuntija Inarin reppuviikkovinkit!

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 8/5/2017

Myymälöissämme ja verkkokaupassamme vietetään reppuviikkoja aina 13.8.2017 asti. Reppuviikkojen valikoimasta löytyy laadukas ja laaja valikoima aina koulurepuista päiväreppuihin ja retkeilyreppuihin. Kävimme haastattelemassa Tammiston myymälämme ulkoilun asiantuntija Inaria ja kysymässä parhaat vinkit uuden repun hankintaa varten.

Aina iloinen ja hymyilyvä Inari on työskennellyt ulkoilun asiantuntijana Tammiston myymälässä vuodesta 2010 alkaen. Välissä hän suoritellut joustavasti ulkoilun asiantuntijan roolin ohessa erä- ja luonto-oppaan opintoja. Kesäisin Inarin löytää retkeilemästä tai kiipeilemästä, talvisin neitiä kutsuvat maastohiihtoladut ja retkihiihdon mielenkiintoinen maailma. ”Talvivaellukset kovassa pakkasessa ovat mun lempparijuttu!”, Inari kertoo kysyttäessä suosikkiulkoilukokemuksesta.

REPPUVIIKKOJEN INARIN VIISI SUOSIKKIA

KOULUREPUT

Kuvassa vasemmalla Savotta 212 ja Fjällräven Räven -päiväreput.

Savotta 212 – Suomalaisen Savotan päiväreppu kaupunkikäyttöön

Reppuvalikoimassa avainlipputuotteet ovat harvassa, joten Savotta on suomalaisena valmistajana on yksi pirteä lisä valikoimaamme. Savotta 212 –päiväreppu sopii kivasti hipsterilookkiin! Kyseessä on tyylikäs päiväreppu, joka seurailee Savotan 50-vuotisia perinteitä reppujen valmistuksessa, mutta samalla Savotta 212 -päiväreppu istuu kaupunkikuvaan erinomaisesti! Värivalikoimasta löytyy aina varma musta ja retron vihreä. Simppeli päiväreppu laadukkailla materiaaleilla ja suoraan Suomesta!

Fjällräven Räven 20 – Kestävä ja tyylikäs päiväreppu

Tyylikäs ja tukeva vaihtoehto perinteisellä Kånkenille. Räven –repusta löytyy kolmea eri tilavuutta, 28 -litrainen, 20 -litrainen päiväreppu (kuvassa) ja pienempi Räven Mini, jota voi suositella erityisesti koulutiensä aloittaville lapsille. Pehmustetut kantohihnat ovat Räven -repuissa erittäin mukavat ja tukevat, joten Räven –reppu soveltuu hieman isommankin kirjapinon kantamiseen. Repusta löytyy myös läppäritasku ison päätaskun sisästä sekä erillinen etutasku repun etupuolelta. Tyylikäs linjainen ja kestävä valinta vaikka koulurepuksi! Materiaalina Rävenissä ja Räven Minissä käytetään kulutusta kestävää G-1000 kangasmateriaalia, joka on tuttu useista Fjällräven -tuotteista. Isona plussana myös luonnonläheinen ja tyylikäs värivalikoima!

PÄIVÄREPUT MONIPUOLISEEN KÄYTTÖÖN

Haglöfs Tight Rugged ”15 (vas.) ja Haglöfs Vide (oik.)

Haglöfs Tight Rugged ”15 – Päiväreppu työmatkoille ja lähiretkille

Päivitetty versio Haglöfsin klassikko Tight –päivärepusta. Tight Rugged ”15 –reppu soveltuu kivasti ei-liian-sporttisen ulkonäkönsä puolesta kaupunkikäyttöön ja ominaisuuksiensa puolesta myös lähiretkille. Repussa on sisällä 15” tuumaiselle läppärille sopiva tasku ja sivuilta löytyy kiristysremmit, jolla repun kokoa voi säädellä ja joihin saa tarvittaessa kätevästi vaikka kuoritakin kiinni. Tight Rugged 15¨ -päivärepussa on kevyehkö lantiovyö, jonka avulla voi tarvittaessa jakaa painoa pois harteilta. Lantiovyö on kätevästi irroitettavissa mikäli sille ei löydy käyttöä. Kompakti ja monipuolinen valinta esimerkiksi työmatkoille!

Haglöfs Vide ­– Monitoimireppu ruotsalaiselta laatubrändiltä

Vide -reppua löytyy kahtena eri kokona, Vide Medium 20L ja Large 25-litraisena. Tästä repusta nostaisin ekana yksityiskohtana hengittävän selkäosan. Erillinen tasku juomapussille tulee hyödyksi päiväretkillä ja arjessa siellä voi kuljettaa vaikka läppäriä. Huomattakoon myös, että repun etuosassa on etupaneelissa säädettävä kuminauha, jonka avulla repun ulkopuolelle saa näppärästi tavaraa kiinni. Haglöfs Vide –repusta löytyy kummastakin koosta kiva värivalikoima!

TEKNISEMMÄT PÄIVÄREPUT ULKOILUUN JA RETKEILYYN

Osprey Talon – Laadukas klasikkomalli retkeilyyn ja ulkoiluun

Ospreyn Talon on ehdottomasti yksi suosikeistani! Koko kannattaa valita oman mieltymyksen ja käyttötarkoituksen mukaan. Osprey Talon –reppua löytyy 11- , 22- ,33- ja 44-litraisena. Näistä kaksi ensimmäistä ovat malliltaan enemmän reppumaisia ja puolestaan kaksi isompaa rinkkamaisia. Eron voi huomata helposti kuvasta katsomalla repun yläosaa. Kokonaisuudessa Ospreyn supersuosittu Talon –sarja on todella laadukas ja huolellisesti suunniteltu reppusarja, jossa jokainen pieninkin yksityiskohta on otettu huomioon.

Talon 11 ja Talon 22 ovat mahtavia reppuja esimerkiksi pyöräilyyn ja kevyellä varustuksella tehtäviin päiväretkiin. Näissä repuissa lantiovyöt ovat jo huomattavista tukevampia kuin vaikka edellä mainituissa Haglöfsin repuissa.  Lisäksi Talonin Airscape selkäosa tuo hengittävyyttä hikisillä reissuilla. Talon 11 ja Talon 22 –repuissa on pyöräilijöille ja kiipeilijöitä silmällä pitäen suunniteltu kypäräpidike repun ulkopuolella.Tarvittaessa etenkin Talon 11 -reppu pakkautuu todella pieneen tilaan, joten se on kätevä kuljettaa tyhjänä esimeriksi matkalaukussa.

Osprey Talon -reppusarjan Airscape -selkäosa hengittää mahtavasti.

Airscapen paneelimaisen rakenteen avulla ilma pääsee kiertämään repun selkäosan ja kantajan selän välissä.

Puolestaan Talon 33 ja Talon 44 soveltuvat jo ominaisuuksiensa puolesta kevyehköille vaelluksillekin. Näissä kahdessa isommassa mallissa on saatavilla kahta eri selänmittaa eli S/M(alle 180cm henkilö) ja M/L (yli 180cm henkilö), joten reput istuvat erittäin mukavasti kantajansa selkään!

Kiitos Inarille vinkeistä! Reppuviikot jatkuvat myymälöissämme ja verkkokaupassamme aina 13.8.2017 asti. Reppuviikoilta löydät laajan valikoiman ulkoilumaailman huippubrändien reppuja ulkoilun ja retkeilyn lisäksi myös kaupunkikäyttöön ja koulutielle. Tervetuloa tutustumaan!