Testissä Peak Performance Mondo Jacket Women’s

Järjestimme kesällä Peak Performance tuotetestaaja -kilpailun, jossa palkintona oli Gore-Tex kuoritakki. Tässä on voittajan, Susannan testiraportti valitsemastaan kuoritakista:

Sain testiin Scandinavian Outdoorilta Peak Performancen mustan naisten Mondo-takin. Takki on Gore-Tex® C-knit -kangasta joka on suuniteltu tuulen-ja vedenpitäväksi. Peak Performancen sivuilla mainitaan että takki on loistava valinta moneen aktiviteettiin, aina vaelluksesta retkeilyyn ja jopa kevyeen vuorikiipeilyyn. Valitettavasti vuorille en päässyt takkia testaamaan, mutta sen sijaan takki ehti mukaan moneen muuhun aktiviteettiin.

Valitsin kyseisen mallin sen erittäin hyvän vedenpitävyyden (28.000mm), sekä erinomaisen hengittävyyden (Ret <6) mukaan. Muuten takki vaikutti kuvien perusteella suht tavalliselta Gore-Tex®-takilta. Toki olen aiemminkin käyttänyt Peakin tuotteita ja olin vakuuttunut tuotteiden laadusta.

Mondo-takki osoittautui käytössä erinomaiseksi reissukaveriksi. Se on erittäin kevyt kuljettaa mukana ja menee pieneen tilaan. Mietin hetken M-ja L-koon välillä, mutta valitsin lopulta testiin L-koon takin. Malli on hyvin väljä (olen 173 cm pitkä ja normaalivartaloinen, kuitenkaan olematta pussimainen tai muodoton.

Takin takaosan pidempi leikkaus osoittautui oikein hyväksi sillä se suojaa myös alaselän, sekä jopa takapuolen (erinomainen ominaisuus esimerkiksi maastopyöräilyssä). Hihat ovat erittäin hyvän mittaiset ja vaikka minulla on pitkät kädet ovat hihat enemmän kuin riittävän mittaiset ja hihansuut saa ”suljettua” tarroilla kireämmälle. Takin kaulus on melko korkea, suljettuna se tulee suun eteen, joka toimii hyvin esimerkiksi tuulisessa säässä. Huppu on erittäin väljä, mutta sen saa tarvittaessa kiristettyä sisäänommellulla kuminauhalla. Hupun alle mahtuu jopa kypärä, joten se toimii todella hyvin esimerkiksi pyöräilyssä.

Se mikä Mondo-takissa minut vakuutti eniten, oli sen hengittävyys. Olen käyttänyt eri valmistajien Gore-Tex®-takkeja ja monesti erittäin hyvin vettä pitävät takit ovat valitettavasti hieman hiostavia, erityisesti kostealla kelillä.

Mondo-takki osoittautui erittäin hengittäväksi ja se toimii hyvin myös kesäkelillä, kun on tarvetta veden-ja tuulenpitävyydelle, mutta ei halua pukea alle kuin esimerkiksi t-paidan. Materiaali on kuitenkin miellyttävän pehmeä, olematta yhtään ”peltimäinen”.

Mikäli haussa on yksi mahdollisimman monikäyttöinen takki veden- ja tuulenpitävillä ominaisuuksilla, suosittelen ehdottomasti Peak Performancen Mondo-takkia. Se osoittautui testissä hyväksi takiksi niin maastopyöräilyssä, veneilyssä sekä lenkkeilyssäkin. Takki omaa erittäin hyvän tuulenpitävyyden, kuitenkaan unohtamatta hengittävyyttä. Malli on monikäyttöinen ja näyttää hyvältä päällä. Otan takin varmasti mukaan myös elokuun lopulla, kun suuntaan Islannin tuuliin (pelkillä käsimatkatavaroilla) ja toivottavasti myös pääsen testaamaan takkia ensi talvena vapaalaskun merkeissä. 🙂

 

Kategoria: Tuotetestit
Julkaistu: 24.7.2018Muokattu: 11.12.2020