
Vanha kunnon Trangia on hyvä kun laittaa ruokaa pienelle porukalle.
Pitkästä aikaan pääsi taas metsään. Kerron tässä tekstissä retkiruokailusta. Olimme yhden yön retkellä Peikko-vartion kanssa. Retki sujui mukavasti. Paistoimme iltaruuaksi lehtipihviä. Maustevoi ja perunamuusi kruunasi aterian. Tietysti johtajamme “Mato” unohti suolan ja pippurin. Onneksi kuitenkin Rantapihan vieressä olevassa talossa paloi valot ja siellä oltiin otona. Mukavan oloinen vanha mies avasi oven ja selitimme asiamme. Hän ei kauaan miettinyt vaan lähti hakemaan kaapista suolaa ja pippuria. Kiitimme tietysti kovasti häntä sillä meidän pihveistä ei olisi tullut muuten mitään. Pihvit olivat herkullisia ja mukavia retkiluksuksia. Meillä on yleensä tapana ottaa retkille pientä luksusta.
Nakkipata on helppo ja nopea retkellä. Se ei vaddi kuin nakit ja kastikkeen.
Aamiasieksi söimme lettuja sekä puuroa. Pussipuuro on myös helppo ja nopea. Lisäät vain veden.
Lettujen paisto oli hausaa puuhaa. Jatkoimme matkaa puolilta päivin. Retkillä on hyvä olla pientä purtavaa mukana. Energia pitoiset patkukat, pähkinät ja leipä ovat hyviä pikkupurtavia. Suklaakin on mukavaa naposteltavaa.
Lopuksi söimme pussipastaa. Eriaiset pussiruuat ovat kevyitä kantaa ja ne valmistuvat yleensä nopeasti.
Näimme myös matkan varrella kookkaan metson. Metson soidin menot olivat hauskaa kuunneltavaa.
Tein myös pienen video koosteen retkestämme Kuhankuonolla. Lisää kuvia Instagrammin puolelta.
-Antti