Mitä mukaan pyöräretkelle?

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 7/8/2016

Fillarireissun voi tehdä monella tavalla. Voit kiitää maiseman halki maantiepyörällä mukanasi vain vaihtovaatteet ja pankkikortti tai tehdä matkaa täysin varustein, matkailupalveluista riippumattomana ja valita joka ilta leiripaikkasi täysin vapaasti. Pyöräretken suunnitteluvaiheessa kannattaa pohtia haluatko nukkua hotellien tai b&b-paikkojen lakanoilla vai telttasi rauhassa ja onko tarkoitus nauttia tien varrelle osuvien ruokapaikkojen antimista vai kokkailla itse joko leirintäalueiden keittiöissä tai retkikeittimellä.

11750663_10206940064369143_4739727829661624930_n

Isommankin kuorman saa pakattua näppärästi Ortliebin -pyörälaukkuihin. Kuvassa on Ortliebin Back Roller, Front Roller, sekä Ultimate 6 -laukut. 

Täysin varustein matkaavalla on mukanaan ulkona yöpyjän perusvermeet eli makuupussi, makuualusta, teltta tai muu majoite ja retkikeitin sekä ruokailuvälineet. Mukavaan makuualustaan kannattaa panostaa, se nimittäin auttaa palautumaan päivän rasituksista. Paksua ilma-alustaa on helppo suositella.

Expedin Synmat Hyperlite MW on loisto valinta pyöräretkeilyyn! Alusta on mukavan pehmeä, sekä se pakkautuu pieneen tilaan. Painoa alustalla on ainoastaan 415 grammaa. 

Ortliebin sivulaukut ovat supersuosittuja, eikä syyttä: ne suojaavat kamppeet sateelta ja ovat jämäkkää, kestävää tekoa. Meiltä löydät mallit sekä taka- että etutelineelle. Mitä enemmän kuormaa kertyy, sitä fiksumpaa on panostaa etulaukkuihinkin. Kun kuorman jakaa pyörään tasaisesti, se käyttäytyy paremmin. Ortlieb-laukuissa on kestävät ja hyvin säädettävät kiinnikkeet.

group_DSC_3748

Ortlieb Backroller Classic on vuodesta toiseen ollut yksi meidän myydyimmistä malleista. 

Ohjaustankolaukkuun pakkaat helposti puhelimen, kameran ja lompakon – se on helppo napata mukaan kun lähdet pyörän luota esim. kauppaan tai ravintolaan. Älä unohda tankolaukun päälle asetettavaa karttalaukkua!

group_EJ2_9044

Ortliebin Ultimate 6M Classicia löytyy upeissa eri väreissä! 

 

Tavaratelineellä on väliä. Tukeva teline kestää matkan rasitukset huonoillakin teillä. Tubuksen tuotteet ovat erittäin lujaa tekoa mutta silti yllättävän kevyitä. Tubus antaa tuotteilleen peräti 30 vuoden takuun ja ne ovat hyvä pari kunnollisille sivulaukuille.

5e74d3de-0309-4906-9679-2fceee6f5573

Tubus Cargo 28” Evo – Parannettu klassikkomalli: Leveä yläosa, laajat taka-aisat ja 40 kg kuormaraja.

 

Pieni satulalaukku kiinnitetään satulan kiskoihin, isommat satulatolppaan. Pienimpiin mahtuu mukaan sisärengas, isompiin taas myös vaihtovaatteita, puhelin, lompakko ja muuta tärkeää.

seatpostbag_WEhn_081498

Ortlieb Seatpost-Bag M -satulalaukun tilavuus on 4l. Pakkaat sinne hyvin esimerkiksi kännykän, lompakon ja ohuen kuoritakin. 

Laatuvaatteissa pyöräilet mukavasti kilometri toisensa jälkeen. Saumattomat, pehmustetut ajohousut ovat perusvaruste ja hyvin kosteutta siirtävä ajopaita tulee järjestyksessä hyvänä kakkosena. Endura-pyöräilyvaatteet ovat todella mukavia päällä ja merkin hinta-laatusuhde on erinomainen. Valikoimastamme löydät mallit niin retki-, työmatka- kuin lenkkikäyttöönkin.

Ja eikun fillaroimaan!