Marmot Superalloy Bio Rain jacket tuotetestissä

Nimeni on Reko. Asun Pirkkalassa, aivan järven rannalla ja lähellä metsää. Luonto on ollut lähellä sydäntäni koko elämän ajan. Harrastuksiini kuuluu muun muassa maastopyöräily, perhokalastus, vaellus, sekä koiran kanssa ulkoilu. Varusteita eri lajeihin on kaapit pullollaan.

Sain tuotetestaukseen Marmot Superalloy Bio Rain -takin. 2,5 kerroksisen takin hengittävyysarvo on huippu luokkaa: 17 000, vesipilari takilla on 10 000mm, joten takki on kuin tehty suomalaisiin olosuhteisiin.

Kaikki tämä vain 165gramman (koko M) painolla! Itse olen 180cm pitkä ja käytin kokoa L.

Takin hihoissa on resorit, jotka pitävät hihansuut napakasti paikoillaan. Takin helmassa löytyy yksinkertainen, mutta erittäin helppo ja toimiva kiristys.

Takissa on yksi rintatasku, jonka sisään takki kätevästi sujahtaa kokonaisuudessaan, jos haluat pakata takin esimerkiksi reppuusi. Pakattuna takissa on lenkki, jonka avulla takin saa roikkumaan helposti, vaikka vyölle, jos hyödynnät esimerkiksi kiipeilykoukkua.

Takki oli minulla käytössä testijakson aikana esimerkiksi veneillessä, pyöräillessä, sekä koiran kanssa ulkoillessa. Tämä takki todella on joka paikan höylä. Vaikka kyseessä on ultralight-takki, niin se on äärimmäisen mukava ja pehmeä päällä. Takki tuntuu jopa softshell-tyyliseltä, eikä se kahise! Niin kuin voisi aluksi luulla tämän tyylisestä takista. Testijakson aikana, en valitettavasti päässyt takkia rankkasateessa kokeilemaan, mutta kevyessä sateessa takki ajoi asiansa hienosti, eli piti veden ulkopuolella ilman minkään asteisia ongelmia.

Takin hengittävyyden vuoksi, sen päällä pitäminen myös korkea energisissä suorituksissa on mukavaa, sillä ilma kiertää hyvin. Takki ei ole liian kuuma myöskään lämpimällä kelillä. Kylmillä keleillä takin rennon leikkauksen takia sen alle mahtuu monta lämmintä kerrastoa. Omasta mielestäni takin pakkaaminen sen omaan rintataskuun on äärimmäisen hieno ominaisuus, takki sujahtaa tässä muodossa, vaikka housujen reisitaskuun, eikä se vie isoa tilaa repustakaan. Varsinkin syksyn saapuessa, kun keli voi muuttua auringosta sateiseksi hyvinkin nopeasti, on tämä takki oiva retkeily varuste.

Miesten malli takista

Naisten malli takista

Kategoria: Tuotetestit
Julkaistu: 20.5.2024