Luontohaasteen retkiruokailta @Ratina, Tampere

Tapahtumat
Julkaistu: 1/24/2020
Ratina, Tampere 18.2.2020 klo. 19.30-21.30

Retkiruokaillassa käydään läpi perusteita retkiruokien suunnitteluun sekä maukkaan itse tehdyn vaellusruuan valmistamiseen ja kuivaamiseen liittyen.
Jaamme helppoja vinkkejä ja käytänteitä retkikeittiöön ja neuvomme miten koostetaan ruuat esimerkiksi viikon mittaiselle retkelle.

MITÄ: Elämää Ulkona –ilta: Luontohaasteen retkiruokailta
MISSÄ: Scandinavian Outdoor Tampere, Kauppakeskus Ratina, Vuolteenkatu 1, 3 krs.
MILLOIN: Ti 18.2. klo. 19:30 – 21:30
Ilmoittautuminen: http://bit.ly/retkiruokatampere
HINTA: Tapahtuma on ilmainen

Jaamme myös lempireseptejämme päivän eri aterioita varten: aamupaloihin, lounaalle, päivällisiin sekä jälkiruoaksi. Illan aikana on tilaa kysymyksille ja keskustelulle rennossa ilmapiirissä. Tapahtuma on suunnattu kaikille retkeilystä ja ulkoilusta sekä tietenkin herkullisesta ruoasta kiinnostuneille.

Illan aikana käsitellään ainakin näitä aiheita:
-Ruuan energiapitoisuus ja nesteytys, mitä huomioida retkiolosuhteissa
-Ruuan kuivaaminen ja kuivatun ruuan valmistaminen retkellä
-Ruokasuunnitelma vaellukselle
-Vinkkejä vastuulliseen ja luontoystävälliseen retkiruokailuun
-Maukkaita reseptejä omaan käyttöön

Kaisa

Kaisa liikkuu monipuolisesti luonnossa retkeillen, juosten, kiipeillen, maastopyöräillen ja meloen. Retkeilyssä viehättää luonnossa rauhoittuminen, uusien upeiden paikkojen näkeminen, uusien taitojen oppiminen sekä itsensä ylittäminen niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ympärivuotiseen retkeilyyn kuuluvat niin lähiretket, kuin pohjoisen erämaissa vaellukset. Kaisa on koulutukseltaan fysioterapeutti ja eräopas. Kaisa haluaa innostaa ihmisiä liikkeelle luontoon, jotta jokainen voi löytää itseään inspiroivia tapoja retkeillä ja liikkua luonnossa. Ruoka on olennainen osa retkiä, ja vaelluksilla Kaisa tahtoo syödä hyvää, maukasta ja terveellistä ruokaa!

Ella

Ella viihtyy yhtä lailla niin lähimetsässä kuin pitemmillä retkillä kauempana kotoa, kunhan luonto on lähellä. Viime vuosina retket ovat suuntautuneet pääosin Suomeen ja muihin pohjoismaihin. Retkeilyn kautta avautuu mahdollisuus tutkia sekä ympäristöä, että itseään. Retkeilyssä parasta onkin juuri sen tuoma vapauden tunne: saa olla täysin oma itsensä eikä ole vain yhtä oikeaa tapaa retkeillä. Ella on koulutukseltaan erä- ja luonto-opas sekä sosionomi ja uskookin, että luonto tarjoaa elämysten lisäksi myös loistavat puitteet oppimiselle ja kasvamiselle. Retkiruoka ei ole ainoastaan energiaa vaan sen valmistus voi olla myös leppoisaa ajanvietettä ja parhaimmillaan upea makuelämys.

Ilmoittautuminen: http://bit.ly/retkiruokatampere

Tervetuloa innostumaan retkiruoasta Luontohaasteen Kaisan ja Ellan kanssa!