Laskukauden avaus

Hujasen matkassa
Julkaistu: 10/21/2019

Suksien ja laskuvaatteiden etsiminen varastosta, samalla taskuja tyhjennellen ja muistellen edellisen talven laskureissuja. Ainakin jäljistä päätellen M-budget myslipatukat ovat olleet kovassa huudossa. Myös kotiin on tullut lähdettyä sopivalla hetkellä, koska taskuista ei löydy kuin yksi 5 frangin kolikko. Mutta se siitä, on aika katsoa tulevaan talveen ja päästä pitkän odotuksen jälkeen takaisin suksille.

Talvikausi tuli avattua jälleen kerran Rukalla. Kuvat @jonnamonto

Viikonloppu Rukalla on Joensuusta käsin melko lyhyt aika, mutta riitti tällä kertaa kahteen laskupäivään ja sekalaiseen joukkoon muita aktiviteetteja. Ensimmäinen päivä meni sumuisessa ja sateisessa kelissä tuntumaa hakien. Atomicin Bent Chetler 100mm oli rinnelaskussa juuri niin hyvä kuin muistinkin.


Bent Chetler 100mm

Illalla pieni hiihtolenkki ja sauna, muuta ei tarvittu, että oli valmis pitkille yöunille. Seuraavana päivänä olisi tiedossa hieno keli tunturissa. Alla Chamonixin isojen mäkien erikoismies André Dalkarl Ruka Parkissa.

Yöllä satanut tuore lumi ja kavereiden kanssa laskeminen oli juuri niin kivaa, kuin niissä olosuhteissa voisi olla. Rinteen vierustoissa löytyi pientä kikkailua pehmeällä lumella ja Rukan parkki oli hyvässä kunnossa. Siihen päälle lounas Hanki Baarissa ja kohti kotimatkaa hyvillä fiiliksillä.


Saaruan aamumaisemat!

Rukan säilölumirinne on hyvä asia laskuharrastuksen kannalta. Kotiin palatessa Kuusamon lumet ovat enää muisto vain ja missään Sotkamon eteläpuolella ei ole vielä maa valkoisena. Tosin nyt on vasta lokakuu, mutta pääasia, että talvikausi on päästy aloittamaan ja seuraavan kerran lasketaan heti kun kotikeskuksissa Kolilla tai Mustavaaralla on lunta.

Talvi käyntiin lumisissa merkeissä

Voisipa asua täällä.

Ensi kertaan!

-Hujanen