Kevään ekologiset uutuuskuoritakit esittelyssä!

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 3/8/2018

Keväiset auringon pilkahdukset ovat päässeet jo kurkistelemaan talven verhon takaa ja samalla myymälöihimme sekä verkkokauppaamme on saapunut kevään uutuustuotteita ulkoilun maailman parhailta brändeiltä!

Useat ulkoilualan toimijat ovat jo vuosia panostaneet tuotteidensa ekologisuuteen ja sama suuntaus jatkuu myös tänä keväänä. Kävimme Helsingin Forumin myymälässämme tutustumassa muutamaan mielenkiintoiseen ja ekologiseen tämän kevään kuoritakkitulokkaaseen!

Jason ja Sonja esittelivät hyvällä meiningillä meille kevään uutuuksia. Jasonilla on kuvassa päällään Haglöfs Eco Proof 3-kerroskuoritakki ja Sonjalla Jack Wolfskin Sierra Pass -kuoritakki. 

Tutustuimme Forumin myymälämme ulkoilun asiantuntijoiden Jasonin ja Sonja opastuksella Haglöfsin luontoystävällisesti valmistettuun Eco Proof 3-kerroskuoritakkiin ja Jack Wolfskinin uuteen Sierra Trail (M) sekä Sierra Pass (N) -kuoritakkeihin, joissa kaikki takin materiaalit ovat vetoketjuja lukuunottamatta valmistettu 100% kierrätetyistä materiaaleista.

Jack Wolfskin Sierra Pass -kuoritakki

Sierra Pass -kuoritakki on Jack Wolfskin tämän kevään ekologinen uutuus! Jack Wolfskin tunnetaan jo entuudestaan vastuullisena sekä ympäristöä arvostavana tuotemerkkinä ja tänä keväänä saksalainen ulkoilualan legenda brändi on vienyt hommat täysin uudelle tasolla.

Kuvassa Sonjan päällä oleva Sierra Pass -kuoritakki on valmistettu vetoketjuja lukuunottamatta 100% kierrätysmateriaaleista ja näin ollen vastaavan miesten Sierra Trail -kuoritakin kanssa nämä uutuudet ovat maailman ensimmäiset täysin kierrätysmateriaaleista valmistetut kuoritakit!

Ekologisesta valmistustavasta huolimatta takin ominaisuuksista ei ole jouduttu tinkimään. Sierra Pass -kuoritakin (N) ja Sierra Trail -kuoritakin (M) vesipilariarvot ovat 20 000 mm ja hengittävyysarvot 15 000 g/m2/24h eli ulkoilualan koodikielestä käännettynä kyse on huippuluokan kuoritakeista!

Sonjan kommentit Jack Wolfskin Sierra Pass -kuoritakista:

”Ensimmäinen huomio oli takin pehmeä pintamateriaali. Takki ei tunnu päällä oikeastaan kuoritakilta vaan pintamateriaali on huomattavasti sileämmän ja pehmeämmän tuntuinen kuin perinteisessä kuoritakissa.

Tuuletukset, eli vetoketjut hihoissa ovat aina hyvä ominaisuus.

Hyvin istuva ja suojaava huppu antaa suojaa tuulelta sekä sateelta huonossa kelissä.

Kiristykset takin helmassa auttavat hienosäätämään takin istuvuutta – mainittakoon myös, että tykkäsin takin helman hieman normaalia pitemmästä mallista.

Keltainen väri on kivan pirteä, sopii mainiosti alkavaa kevääseen ja ehkäpä hieman perinteisempi punainen väri hillitymmistä sävyistä pitäville. Hihansuiden kiristysnauhat istuvat hyvin ja kaulus on takissa mukavan korkea! Myös takin keveys yllätti – voisin kuvitella, että takki sopii erityisen hyvin esimerkiksi matkustamiseen, koska se myös pakkautuu pieneen tilaan ja omasta taskusta tulee kätevä pakkauspussi. ”

Kuvassa Jack Wolfskin Sierra Pass -takin punainen versio ja keltainen takki pakattuna omaan taskuunsa.

 Jack Wolfskin Sierra Trail -kuoritakki

Jason haaveilemassa kevään vaellusreissuista! Jasonilla mittaa on n. 183cm ja takki on kokoa M.

Jasonin kommentit Jack Wolfskin Sierra Trail -kuoritakista:

”Sonja jo tuossa nostikin hyviä pointteja esiin vastaavasta naisten mallista, mutta lisäisin vielä, että saumat vaikuttavat erittäin laadukkaasti tehdyiltä ja takin taskut on suunniteltu todella kompaktisti. Niitä on vähän, mutta kummatkin ”sivutaskut” ovat tilavat ja niihin on kätevä sujauttaa kädet lämpimään tai retkellä tarvittavat pikku tavarat säilöön. Hieman poltettu oranssi väri on tyylikäs ja erottuva, mutta ei silti liian räikeä.

Plussaa tulee myös hyvin suojaavasta hupusta ja hupun säädöistä. Sonjaa peesaten korkea kaulus on hyödyllinen ominaisuus ulkoilutakissa, koska se suojaa kehon arkoja paikkoja sääolosuhteilta.”

Haglöfs Eco Proof 3-kerroskuoritakki (N/M)

Ruotsalainen Haglöfs tuo tähän kevääseen oman panoksensa ekologisten tuotteiden kehityksessä Eco Proof 3-kerroskuoritakin muodossa. Takista löytyy omat mallinsa naisille sekä miehille ja kummassakin takissa materiaalina toimii Bluesign -sertifioitu Proof Eco -kangas, joka valmistettu 52% kierrätetystä polyesteristä ja 48% polyesteristä.

Eco Proof 3-kerroskuoritakin käyttöikää ja samalla ekologisuutta lisää vetoketjujen sekä nappien helppo vaihdettavuus. Useissa kuoritakeissa vetoketjujen vaihto on melko haastava operaatio, mutta Haglöfs Eco Proof 3-kerroskuoritakeissa vetoketjun vaihto on tehty erittäin helpoksi, koska uuden vetoketjun voi ommella normaaliin tapaan uudestaan paikoilleen.

Sonja on 160cm pitkä ja Haglöfs Eco Proof 3-kerroskuoritakki on kokoa S.

Sonja kommentit Haglöfs Eco Proof 3-kerroskuoritakista:

”Pintamateriaali ei kahise ja se on mattamainen, eli erittäin mielyttävän oloinen. Takin kaulus nousee kivasti ylös ja suojaa hyvin. Tämä takki vaikuttaa erittäin pätevältä vaihtoehdolta mikäli etsii tyylikästä sekä ajatonta kuoritakkia niin retkeily- kuin kaupunkikäyttöön. Taskujen suunnittelu on käytännöllinen, sivutaskuihin kädet sujahtavat kätevästi ja kaksiosaisen taskun toisella puolella tavarat pysyvät nepparin ansiosta tallessa.

Kaksiosainen sivu tasku on käytännöllinen ja tyylikäs ratkaisu.

Myös tässä takissa suojaava kaulus sekä huppu tekevät huonolla kelillä liikkumisesta mielyttävämpää!”

Jason on 183cm pitkä ja takki on kokoa L.

Jasonin kommentit Haglöfs Eco Proof 3-kerroskuoritakista:

”Tää on ehdottamasti todella ryhdikäs takki! Ryhdikkyydestä huolimatta materiaali ei tunnu jäykälle vaan takki istuu kivasti päälle ja liikkumavapautta löytyy hyvin. Tää takki istuu urbaaniin ympäristöön ja sopii kyllä vaikka jokapäiväiseen käyttöön, mutta ominaisuuksiltaan kyseessä on kyllä täysverinen ulkoilutakki.

Hupun ja kauluksen pystyy säätämään todella hyvin istuvaksi kahdella narulla.

Hihansuiden nappikiristyksen ovat tyylikkäät ja käytännölliset. 

Tuplasäädöt takin helmassa takaavat helman istuvuuden ja tässä kuvassa näkyy myös vetoketjun suunnittelu, eli se on helposti vaihdettavissa mikäli vuosien käytön jälkeen sattuu tarvitsemaan uuden vetoketjun.

Kiitos Jasonille ja Sonjalle kommenteista – tutustu takkivalikoimaamme kokonaisuudessa klikkaamalla tästä!

Mukavaa kevään alkua toivottaen, 

Scandinavian Outdoorin väki