Itsenäisyyspäivän viikonloppu Pyhällä

Hujasen matkassa
Julkaistu: 12/8/2019


Leevi Nevala kurvailemassa auringonlaskuun

Pakko myöntää, että polte laskemiseen oli kasvanut jo melko suuriin mittasuhteisiin. Onneksi tähän tuli helpotusta pitkän viikonlopun aikana Pyhätunturissa. Ohjelmassa oli Freekend-lähettiläiden Arto Majavan ja Sanna Kyllösen vapaalaskuworkshopit aloitteleville ja kokeneille laskijoille, otsalamppurandoa, laskuleffoja ja yhteislaskusessareita. Lisäksi kauden alkuun sopivasti ohjelmassa oli myös lumiturvallisuusluento ja piipparitreeniä.

Itsenäisyyspäivän aamu valkeni niin kauniina, kuin se tähän aikaan vuodesta voi tehdä. Varsinainen kaamosaika alkaa vasta myöhemmin joulukuussa, eli aurinko näyttäytyy vielä horisontissa vähän aikaa. Pidettiin pienet kuvaussessarit, kun Rovaniemen akateemisesta maailmasta palannut, Pohjoismaiden mestaruuskisoissa pöydän putsannut Leevi Keränen toi mukanaan jengin, jossa olivat tyylikuningas Kalle Kutvonen ja Leevi Nevala. Myös Ville Vuori löysi tiensä postikorttimaisemiin ja tässä pari ruutua sieltä.


Leevi Nevala

Leevi Keränen


Kalle Kutvonen Huttu-Ukon suojeluksessa

Pitkän laskupäivän jälkeen oli vuorossa otsalamppurando Ape Majavan johdolla. Reitti kiersi Calle-Talolta Aittokuruun ja tunturin päälle.
Paluumatka mökille lamppurandolta


Ville skinnailureissulla

Lauantaina oli ohjelmassa vapaalaskuworkshop Arto Majavan ja Sanna Kyllösen johdolla. Paikalla oli tuttu kaveri, kun Alanko Ulkoilee -blogia kirjoittava Mika Alanko liittyi mukaan.


Valmiina jyrkänlaskutekniikan harjoitteluun.


Pyhän oma Lemming Line, kuva: Iida Virtanen

Workshopissa mielenkiintoisinta antia oli jyrkänlaskutekniikan harjoittelu lyhyillä jyrkillä pätkillä. Samalla  voi miettiä mitä missäkin vaiheessa tekisi, jos kyseessä olisivat vuoristo-olosuhteet. Tärkeintä on tietty kontrollin säilyttäminen ja ennakoiva ote laskemisen suhteen.

Laskut jatkuivat lauantaina tutulla porukalla aina iltaan asti ja myöhemmällä käytiin Vapaalaskufestivaalien leffaillassa kertomassa Villen kanssa viime talvena kuvatusta Route Des Abricotiers -elokuvasta. Kiitos hienosta illasta Niklakselle, joka oli järjestämässä tapahtumaa.

Sunnuntaina aamusta mäkeen ja hyvissä ajoin kotimatkalle. Juuri nyt on aika pysähtyä Rukalle syömään. Kuulemisiin!

-Hujanen


Kuva: Leevi Keränen