Ensikertalaisena Arctic Weekend-tapahtumassa

Hujasen matkassa
Julkaistu: 11/3/2019


Kuvat: Teemu Kuisma / Arctic Weekend

Kurkistus Arctic Weekendin tarjontaan Rovaniemellä.

Pidin Arctic Weekendiä ehdottomasti käymisen arvoisena tapahtumana ja olin kuullut siitä pelkkää hyvää. Varsinainen syy tapahtumaan osallistumiseen oli viime talvena kuvatun Route des Abricotiers -elokuvan ensi-ilta lauantaipäivänä.

Menomatka Rovaniemelle taittui mukavasti ja ehdittiin perjantai-illan päättävään KEESH LIFE MOVIE 2 näytökseen. Kyseessä oli yhdistelmä kaduilla ja vuorilla laskemisesta takuuvarmalla KEESH -meiningillä. Jokainen joka on tämän porukan menoa seurannut, tietää että odotettavissa on luovaa laskemista ja toinen toistaan kovempia temppuja katuspoteilla. Omat odotukseni kohdistuivat tällä kertaa vuorilla laskemiseen, koska osa porukasta piti talvella majaa Innsbruckissa Itävallassa.

Vapaalaskun kannalta oli huikeaa nähdä täysi leffapartti Joona Kankaalta, jonka laskeminen oli kansainvälistä tasoa. Yhtä lailla Anttu Oikkosen ja Antti Ollilan laskua on hienoa katsoa ja on hieno homma, että kiinnostusta vuorilla laskemiseen löytyy paljon.


Elias Hendersonin kanssa Route Des Abricotiers ensiesityksessä

Lauantaina oli iltapäivällä vuorossa Freerideputki, jonka aloitti Eetu Leikas & Eskari. Hyvänä lumitalvena Zillertalissa on paljon helppopääsyistä ja hyvää laskettavaa. Leffan voi katsoa netissä. Toisena spektaakkelina oli Jan-Erik Blombergin Vandraren, joka oli mielenkiintoinen hiihtopäiväkirja. Sen voi nähdä seuraavan kerran Vapaalaskufestivaaleilla Helsingissä 16.11. Meidän viime talven leffa tuli lopuksi ja oli kiva päästä hieman kertomaan sen teosta ja muutenkin nähdä leffa isolta kankaalta. Seuraava esitys on GoExpo Winter tapahtumassa 15.-17.11.

Lauantai jatkui hyvien leffojen ja reilireivien merkeissä. Ehdoton kohokohta oli 12 000 km — Trans-Siberian to Japan dokkari, jossa Japanin pyydareissulle matkattiin lentämisen sijaan junalla. Matkalla käytiin myös Siperian secret spoteilla laskemassa. Paikan päällä leffaa olivat esittelemässä Tom Oliver ja Erik Nylander. Katson sen varmasti uudelleen, jos nettijulkaisu tulee katsottavaksi. Lisäksi lauantaina oli lumiturvallisuuden ryhmäprosesseja käsittelevä luento Arctic Guides -yritykseltä ja paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Illan lopetti hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotto lahjoitettiin Protect Our Winters (POW) Finlandille.

Kokonaisuudessaan tapahtumassa oli kiva fiilis, Korundin puitteet toimivat hienosti ja autenttinen meininki on kasvavan tapahtuman vahvuus. Suuret kiitokset tapahtuman isännille Ville Puomiselle ja Antti Autille!

Nähdään Vapaalaskufestivaaleilla!

-Hujanen