Tuotetestissä Saucony Endorphin Shift 3 juoksukengät

Olen Roope, harrastan monipuolisesti luonnossa liikkumista, pääasiassa kiipeilyä ja retkeilyä. Sain tuotetestiin Saucony Endorphin Shift 3 -juoksukengät.

En ole mikään ammattijuoksija, vaan oikeastaan innostuin juoksusta vasta tänä keväänä, kun hankin itselleni urheilukellon muita lajeja varten. Kellossa oli kuitenkin mukana myös juoksuominaisuudet, joita aloin sitten kokeilemaan. Aikaisemmat kokemukset lenkkeilystä tätä ennen, olivat satunnaisia n. 5 km mittaisia juoksulenkkejä vaihtelevasti poluilla ja asfaltilla.

Innostuttuani juoksusta, pistin itselleni melko kovat tavoitteet tulevalle kesälle ja aloin pidentämään lenkkejä. Pyrin syksyllä juoksemaan elämäni ensimmäisen maratonin. Alkuun käytin ulkoilukäyttöön hankkimiani polkujuoksukenkiä, mutta keskustassa asuvana lenkkipolkuni ovat pääasiassa asfalttia ja pian tuo yhdistelmä toi ongelmia harrastukseeni. Nilkkani kipeytyivät lisääntyneestä rasituksesta kovalla alustalla vaimentamattomilla kengillä ja jouduin pitämään parin viikon taukoa lenkkeilystä kokonaan, jotta jalkani saivat lepoa.

Minulle tarjoutui mahdollisuus päästä kokeilemaan kyseisiä kenkiä sopivasti innostuttuani juoksuharrastuksesta. Teknisten tietojen perusteella tämä malli on juuri minunkaltaiseeni käyttöön luotu – paljon vaimennusta pitkiin kestävyysjuoksulenkkeihin.

Ensiaskelilla tunsin jo, miten hyvin kenkä rullaa ja kannan vaimennus tuntuu melkein pompauttavan eteenpäin. Kengän päällinen on mukavan hengittävä ja sukkamaisen tuntuinen. Malli istuu itselleni tukevasti jalkaan ilman, että nauhoja tarvitsee kiristää hirveän tiukalle, tuoden huomattavasti lisää mukavuutta pidemmille lenkeille.

Kengässä on Sauconyn PWRRUN-iskunvaimennus, joka tuntuu kimmoisalta ja pehmeältä askeleen alla. Vaikka kengässä on paljon vaimennusta, se on silti todella kevyt ja sallii jalalle mukavan asennon. Oma askellukseni on myös kantapainoitteista ja kengässä oleva 4 mm droppi palvelee omaa askellustyyliä hyvin, tehden juoksusta kevyttä ja rullaavaa

Reilun kuukauden testijakson aikana nilkkani ovat voineet paremmin ja olen pystynyt jatkamaan kestävyystreenejä haluamallani tasolla ja kehittänyt itseäni juoksijana.

Testin aikana tuli juostua niin lumessa, sohjossa, jäällä ja kaikella mitä Etelä-Suomen vaihteleva kevättalvi tarjoaa. Parhaimmillaanhan nämä kengät ovat sulalla tiellä, mutta irtonastoilla selvisin liukkaimmista keleistä. Hyvä merinovillainen sukka toimi riittävänä lämmikkeenä pakkasillakin, kun pitää liikettä yllä.

Kevät etenee ja lenkkikelit vain paranee, odotan innolla jo tulevia juoksutapahtumia ja uskon etteivät tavoitteeni jää ainakaan kenkävalinnan takia saavuttamatta.

Kategoria: Tuotetestit
Julkaistu: 20.4.2023Muokattu: 9.5.2023