Tuotetestissä Pallas Evo housut

Hei,

Olen Niina Pirkkalan myymälästä ja sain tuotetestiin Pallas Evo housut.

Omistan yhdet tuhdimmat vaellushousut ja etsin niille sopivaa kevyempää vaihtoehtoa. Kaikki retket ja tilanteet eivät vaadi isoja reisitaskuja ja raskaita vahvikepaneeleja.

Tämän vuoksi kiiinnostuinkin tuotetestaamaan Pallas Evoa.

Housut on suunniteltu erityisesti vaeltamiseen ja muihin aktiivisiin ulkoiluharrastuksiin, mutta menevät hyvin myös arkikäytössä.

Sisällä käytettäessä housut tuntuvat mukavan ilmavilta, eivätkä yhtään liian kuumilta tai hiostavilta. Olleet töihin oikein hyvä valinta.

Pallas Evo housut pakkautuvat myös pieneen, joten ne on helppo ottaa tarvittaessa mukaan.

Pallas Evo on päivitetty versio suosituista monikäyttöhousuista

Evo versio on malliltaan yksinkertaisempi, siitä on poistettu erottuvat vahvikepaneelit, mikä tekee housuista vähemmän retkeilyhenkiset ja siistimmät.

Takapuolessa ja polvissa on silti käytetty vanhempaa kangasta, jotta housut kestävät kulutusta paremmin.

Housujen materiaalina on Haltin X-Strech Aktive softshell, joka on erittäin joustavaa, se hylkii vettä ja tuulta, sekä hengittää hyvin.

Kangas on myös Bluesign sertifioitu ja käsitelty ilma PFC-yhdisteitä

Uudistuneessa mallissa istuvuutta on paranneltu erityisesti vyötärön kohdalta ja sen myös huomaa.

Vyötärössä on kuminauha, jota voi itse kiristää. Kuminauha tekee erityisesti vyötärön ja lantion alueesta siistin ja istuvan ilman että housut alkavat kiristää tai puristaa mistään.

Housujen lahje on suorempi ja hieman väljempi, jolloin lahkeet eivät kinnaa pohkeiden kohdalta.

Lahkeen suussa ei ole erillistä kiristystä, mutta mielestäni ne eivät jää liian leveiksi.

Pituus on myös oikein sopiva, eikä lahje nouse pyöräillessäkään liian korkealle.

Housujen molemmilta sivuilta löytyy kaksi vetoketjullista taskua. Taskut ovat maltillisen kokoiset, mutta puhelimen ja avaimet niihin saa mahtumaan.

Ongelmana on kuitenkin että kyykistyessä ja polkiessa puhelin ottaa himan vastaan, eikä tunnu niin mukavalta.

Kävellessä tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole.

Housujen hyvän hengittävyyden ja joustavuuden ansiosta ne ovat toimineet pyöräillessä loistavasti. Lahkeet eivät kipua polkiessa sääriin ja korkeahko vyötärö ei paina istuvassa asennossa tai kiristä reisistä.

Kevyemmillä lenkeillä kun vauhti ja sykkeet eivät nouse niin korkealle hengittävyys riittää oikein mainiosti, vaikka ulkona onkin ollut lämmin. Kovemmilla lenkeillä housut hieman hiostavat.

Pyöräily kuluttaa housuja juurikin takapuolen ja sisäsaumojen kohdalta. Sen vuoksi onkin hyvä että Pallas Evo housuissa on käytetty vahvempaa kangasta takapuolen alueella.

Tämän voisi odottaa pidentävän niiden käyttöikää.

Joustavuuden ansiosta ne pysyvät myös hyvin mukana liikkeessä. Kyykistyessä ja noustessa ei housuja tarvitse koko ajan nyppiä ylöspäin. Tämä on mukava ominaisuus varsinkin retkeillessä, kun poluilla saattaa tulla vastaan ylitettäviä ja alitse mentäviä esteitä.

Housuissa on myös vyölenkit, mutta itse en ole vyötä näihin vielä kaivannut.

Pallas evot ovat kyllä lunastaneet lupauksensa monitoimihousuista. Mikäli etsinnässä on ollut yksinkertaisemmat ja kevyemmät housut suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Haltin Pallas Evoa. Mikäli etsii tästä vielä joustavampia ja hengittävämpiä ulkoiluhousuja, taitavat vaellustrikoot olla seuraava vaihtoehto.

Löydät Haltin Pallas Evo Pants miesten ja naisten koossa, myös eri lahkeenpituuksilla, sekä naisille on plussa koko.

Kategoria: Tuotetestit
Julkaistu: 31.5.2024