Testissä Hoka Speedgoat 5 -polkujuoksukengät

Olen testannut Hoka Speedgoat 5 -polkujuoksukenkiä, tässä ajatuksia uutuudesta.

Olen juossut lähes kaikki kevään lenkit kyseisellä kengällä, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Tämä kertoo helppoudesta ja siitä vaivattomuudesta mitä kenkä kokonaisuudessaan tarjoaa.

Olen Ismo ja olen töissä Scandinavian Outdoorin Pirkkalan myymälässä kesällä polkujuoksuvastaavana ja talvisesonkeina toisena suksivastaavana.

Speedgoat 5 polkujuoksukengät ovat miellyttävät jalassa, huomaamattoman istuvat ja kenkä on napakasti vaimentava, mutta sopivan pehmeä ja armollinen jaloille, niin kuin Speedgoatit on aina ollutkin.

Uusi päällinen on verkkomainen, kevyt, hengittävä ja joustava. Varvastilan päällä on vielä erikseen ”joustopala” samaan tyyliin kuin Speedgoat Evo:ssa, mikä tuo lisätilaa varpaille, olematta kuitenkaan liian väljä.

Välipohja on uutta kevyempää ja joustavampaa materiaalia kuin aiemmassa versiossa, tarjoten erinomaisen ja tunnokkaan juoksutuntuman.

Geometria miesten kengän osalta, kanta 33mm ja päkiä 29mm, naisten kengässä 31mm ja 27mm, eli 4mm dropilla mennään.

Kenkä on edeltäjäänsä kevyempi ja ketterämpi. Kantakuppia on hieman korotettu, tämä tuo lisäsuojaa akilleelle ja korotus toimii myös helpottavana tekijänä kenkää puettaessa. Istuvuus kantapään osalta on jämäkkä.

Ulkopohja tutun turvallinen Vibram Megagrip 5mm nappuloilla. Nappuloiden sijoittelua on hieman muutettu varsinkin kantapään osalta ja itse nappuloiden ulkoreunoihin on lisätty pitoa tuottavaa kuviontia (mikronappuloita).

Kenkä on vakaa juosta kaikilla maastossa tarjolla olevilla alustoilla ja juoksin myös sileän lenkit lumisilla maateillä, loistava sielläkin.

Puhdasta asfalttia kannattaa kuitenkin välttää, sillä kengän kuviointi voi kulua kestopäällysteellä nopeasti, toki siirtymät maastoon menee vaivattomasti.

Turvallinen valinta kisakengäksi vaikka toukokuun lopun Karhunkierroksen kaikille matkoille ja treenikenkänähän tämä on vertaansa vailla.

Mukavaa ja liikunnallista kevättä, nähdään poluilla.

Kategoria: Tuotetestit
Julkaistu: 17.5.2022Muokattu: 19.5.2022