Testissä Garmin Forerunner 245 Music -juoksumittari

Tuotetestit
Julkaistu: 8/23/2019

Haimme Facebook kilpailussa tuotetestaajaa Garmin Forerunner 245 Music -juoksumittarille. Testaajaksi valikoitui Juho Käyhkö. Juho kirjoitti tästä monipuolisesta harjoittelukellosta seuraavan testiraportin:

Sain testattavakseni Scandinavian Outdorilta Garmin forerunner 245 Music -juoksukellon. Kello on siis älyjuoksukello. Ilmottauduimme keväällä kaveriporukan kanssa tämän syksyn Tough Viking- kilpailuun, joten älykello ei olisi voinut tulla parempaan saumaan.

Garmin mainostaa Music-mallin eroavan tavallisesta Forerunner 245-mallista sen musiikin toisto-ominaisuuksilla. Kelloon saa asennettua Spotifyn ja siihen on mahdollista ladata musiikkia/soittolistoja Wifin avulla. Garmin mainostaa kelloa luotettavaksi ja monipuoliseksi treenikumppaniksi. Itse en omista Bluetooth-kuulokkeita, joten tätä musiikkiominaisuutta en tarvinnut tai kaivannut.

Kello itsessään painaa vain 38,5g, joten se on todella kevyt. Näytön koko on 3,04 cm (lävistäjä). Rannekkeina on silikonirannekkeet. Kellolle saa monia lisävarusteita kuten sykevyön (tarkempaan sykkeen mittaamiseen).

Aluksi vähän mietin kellon väriä, kun se on kokovalkoinen, mutta totuin tähän nopeasti. Hämmästelin myös kellon painoa, sehän ei paina juuri mitään. Kellon sai nopeasti ranteeseen ja siinä se. Hyvältä näyttää. Asensin Garmin-connect -sovelluksen puhelimeeni, joka päivitti kellon ja sen avulla pystyin seuraamaan treenejäni tarkemmin. Latasin myös itselleni mielyttävämmän kellotaulun, joka kertoo pikavilkaisulla enemmän ja on omaan silmääni visuaalisesti mukavempi. Lasi on kestävä Gorilla 3 -lasi. Olen kopsauttanut kellon useaan otteeseen, eikä naarmuakaan ole tullut.

Treenitilanteissa kello toimi kuten ajattelinkin, rannesykemittari toimi hyvin ja päivittyi mielestäni nopeasti. Pystyin siis seuraamaan sykettäni juoksun ja muun treenin aikana. Tämä oli tärkeää, jotten yli- tai alisuorita treeneissä. Tehdyt treenit olivat hyviä ja kello kertoi niistä paljon.

Juoksutreeneissä koin, että kellosta oli eniten hyötyä sen tarkan sykemittauksen ja GPS-seurannan vuoksi. Vähiten hyötyä kellosta oli kiipeilytreenissä, kävimme boulderoimassa ja näin sykkeen nousun ja laskun, mutta en kokenut siellä sitä niin hyödylliseksi. Esteradalla taas kellon sykemittaus toimi ja auttoi pitämään vauhdin kurissa. Kellon GPS on tarkka ja se piirtää juostun reitin hyvin kartalle. Olen miettinyt sykevyön ostamista tarkemman sykkeen seuraamiseen, mutta en ole vielä sitä ostanut.

Kello kertoi minkä verran olen päivän energiastani kuluttanut ja minkä verran lepoa tarvitsen palautumiseen. Kello oppi minusta kokoajan lisää, askeltavoitteet muuttuivat päivittäin. Pidin paljon myös kellon edistyksellisestä unenseuranta-tiedoista. Kello kertoi minkä verran nukuin eri univaiheissa. Mm. sen että nukun levottomammin yksin, kuin että muu perhe on kotona. Ilmeisesti perhe tuo turvaa uneenkin.

Kellossa on monta treeniohjelmaa valmiina ja niitä voi ladata lisää Garmin-sovelluksesta. Valitset vain urheilusuorituksen ja start. Kello käytiin. Lopuksi stop ja lopeta suoritus. Kello tallentaa suorituksen ja näyttää tiedot. Tarkemmin suoritusta pystyy tarkkailemaan Garmin Connect -sovelluksessa. Kellon saa asennettua myös monia treeni- ja valmennussovelluksia, joiden avulla pääsee hyviin treeneihin. Itse en näitä tarvinnut kun treenini olivat sovitut ystävieni kanssa.

Kello kestää niin suihkun kuin järvessä uimisenkin. Kävi se myös vahingossa saunassakin ja toimii edelleen.
Voin suositella Garmin Forerunner 245 Music -kelloa urheilijoille, varsinkin lajeissa, joissa sykemittaus on tärkeää.
Juho Käyhkö