Täältä tullaan Keski-Eurooppa!

Ajelublogi
Julkaistu: 1/17/2016

Ajelutiimin poikkasten matka kohti eläinten Keski-Euroopan talvehtimispesää on alkanut. Saksan rannikko siintää jo horisontissa ja Weisbier vähenee tätä postausta naputellessa uhkaavaa tahtia lasin pohjaa kohti. Tässä teille kaikille Ajeluhimoisille seuraajillemme pieni kooste viime päivien tapahtumista.

Reissumme starttasi aurinkoisena lauantaina mukavan rapsakassa pakkassäässä järjestetyllä Scandinavian Outdoor Storen suksitestipäivällä. Testipäivillä jeesailtiin mahtavasta talvipäivästä nauttimaan saapuneita laskijoita löytämään itselleen sopivaa sivakkaa ja samalla morjesteltiin tuttuja. Olipahan paikan päälle saapunut mm. suomalaisen vapaalaskun päällikkömies Kimmo ”Skipe” Oivo. Skipe-setä heittikin pikkupojille muutamia vinkkejä tulevaa reissua varten. Pääsimme myös tyyppaamaan itse kauden suksien uutuudet ja samalla hakemaan tatsia omaan laskukalustoomme. Oravakin uskaltautui jopa ajelemaan ensi kertaan tech-siteillään ja sai omaksi hämmästyksekseen todeta ne täysin ajelukelpoisiksi

 

Orava ja pieni osa testipäivän sivakoista.

hissiselfie

Skipe vinkkasi poikkasia ottamaan hississä selfietä – Tuumas toimeen.

Messilän alppien tunnelma meinasi tarrata poiccasiin kiinni pahemman kerran ja lähtö tietenkin viivästyi viimeisten läppien saattelemana sen verran tiukalle, että kohti Travemunde suuntautuvalle laivamatkalle mukaan ilmoittautunut Mitro ”Isä” Miihkinen kopattiin kidnappaustyyliin suoraan lennosta mukaan Ajelumobilen takakonttiin Vuosaaren metroasemalta. Tämän kauden rookieautomme näytti kuitenkin, että hän ansaitsee paikkansa Ajelutiimissä ja kiiti täydellä höökillä juuri viime hetkillä läpi Vuosaaren sataman porteista Finnlinesin lautan autokannelle.

Satamassa meille jäi vielä kuitenkin aikaa napata kuva Ajelutiimin auton pakkaustyylinäytteestä. Useasti näkee kuvia, jossa merinovillat ja piipparit on nätisti aseteltuna suksipussin viereen. Noh, tähän poiccasilla taitaa olla vielä hieman matkaa…

hyväpakkaus

Hienosti pakattu vai mitä? 

Finnlines oli ystävällisesti huomioinut, että Kuutti ”Koira” Haapanen on mukana reissulla ja löysimmekin hyttimme kannelta seitsemän, jossa koirat olivat onneksemme sallittuja kanssamatkustajia.

koirakielto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kannella otetaan tottakai selfiet!

Lähdimmekin Isä Miihkisen kanssa nautiskelemaan kannen maisemista ja samalla reissulla saimme kuin saimmekin neuvoteltua mukavan henkilökunnan kanssa, että voimme ottaa Koiran hytistämme mukaan kunhan huolehdimme, että hihna on tukevasti kiinni pannassa ja eläinystävämme on sisäsiisti.

 

ajo1

Poikkasten office.

Tähän asti täällä laivalla onkin mennyt oikein mukavasti ja Koira on pysynyt muutaman kupillisen ansiosta rauhallisena. Laivan saavuttua Travemundeen matkamme tulee jatkumaan aina yhtä virkistävällä ajomatkalla läpi öisen Saksan, autobahnoja pitkin kruisaillen. Määränpäänämme on Itävallan Innsbruck, joka toimii Ajelutiimin tukikohtana seuraavat pari kuukautta. Pyydaradiomme mukaan Itävallan suunnalla tiputtelee mukavasti lunta taivaalta, joten voi olla, että Ajelupojat hengellisellä johtajallamme Isä Miihkisellä vahvistettuna pääsevätkin pyydan makuun jo huomenna. Seuraavassa blogipostissa lisää näistä seikkailuista.

 

Tervetuloa mukaan seuraamaan Keski-Euroopan Ajelutalvea 2016!