Sasta – suomalaista huippulaatua ja ekologisia materiaaleja

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 5/19/2017

Sasta tunnetaan perinteisenä ja laadukkaana, suomalaisena ulkoilu- ja retkeilyalan vaatteita valmistavana yrityksenä. Vuonna 1969 Pohjois-Karjalan karun luonnon inspiroimana perustettu yritys on kulkenut mielenkiintoisen matkan ja tulevaisuus näyttää valoisalle.

Vielä nykypäivänäkin Sastan juuret ovat syvällä synnyinseutujen metsissä ja  yrityksen osoite on alkuperäisillä kotikulmilla, Eteläinen Kauppatori 4, ei Helsinki, vaan 75500, Nurmes.

Nykypäivän Sasta vaalii laadukkaan tuotekehityksensä perinteitä ja elää ajassa mukana panostamalla ekologisuuteen sekä tuotteidensa pitkäikäisyyteen. Keväälle 2017 Sasta uudisti mallistojaan ja samalla uusien tuotteidensa materiaaleja. Perinteiset metsästysasut kokivat miellyttäviä uudistuksen vaatteiden istuvuuden puolella, jossa panostettiin uusien leikkauksien suunnitteluun ja toteutukseen. Isoimmat uudistukset tapahtuivat retkeilyvaatteiden mallistoissa, joissa ekologiset materiaalit ovat nykypäivän Sastan valttikortti tuotteiden käyttöiän pidentämiseksi.

Esimerkiksi uudet Vuotsa(M), Naarva(M) ja Pihka(N) -retkeilytakit valmistetaan kierrätyspolyesteristä ja luomupuuvillasta. Retkeilyhousujen puolella samoja ekologisia materiaaleja käytetään Hilla(N) -retkeilyhousuissa ja Haikki(M&N) -retkeilyhousuissa, eli nämä kummatkin mallit on valmistettu kierrätyspolyesteristä ja luomupuuvillasta. Mielenkiintoinen ja monipuolinen lisäys naisten takkimallistoon on myös perinteitä kunnioittava ja kestävä valinta, Sasta Rossa -retkeilytakki. Lisäksi naisten malliston yksi tyylikkäimmistä takeista on ekologisesti valmistettu ja urbaaniin katukuvaan upeasti istuva Sasta Kiiruna -takki.

Retkeilyhousujen puolella näiden ekologisten uutuuksien lisäksi mielenkiintoisia tulokkaita Sastan valikoimaan ovat myös Kuru retkeily- ja ulkoiluhousut. Kuru -retkeilyhousut ovat kevyt ja joustava vaihtoehto perinteisille reisitaskuhousuille. Näitä uutuuksia löytyy niin miehille kuin naisille.

Ekologisuuden lisäksi uusissa malleissa on keskitytty myös käytännöllisyyteen ja tyylikkyyteen. Leikkaukset on suunniteltu istuviksi ja käytännöllisyys muodostuu tarkasti suunniteltuja yksityiskohtien kautta.

SASTA RETKEILY- JA ULKOILUTAKIT

NAARVA -retkeilytakki (M)

Rennosti istuva Naarva -retkeilytakki on suunniteltu kestämään pitkään ja antamaan käyttäjälleen suojaa tuulisia olosuhteita vastaan. Päämateriaalina toimiva puuvillapolyester on edelleen monien mielestä maailman mukavin ja paras materiaali retkeilyvaatteille. Hengittävyys on kohdillaan, kangas kestää kovaa käyttöä ja suojaa tuulelta. Käsiteltynä Naarva -retkeilytakki myös suojaa käyttäjäänsä pieniltä sadekuuroilta sekä kuivuu nopeasti. Käytännöllisyys on huomioitu tarkasti suunnitelluilla yksityiskohdilla, kuten hioista ja kyljistä löytyvillä joustopaneeleilla sekä monipuolisilla taskuilla ja säädettävällä hupulla.

VUOTSA -retkeilytakki (M)

Sporttisesti muotoiltu, hengittävä retkeilytakki vahakyllästetyllä puuvillapolyesterillä. Vuotsa -retkeilytakki on tiedostavan retkeilijän valinta. Päämateriaalit ovat kierrätyspolyesteri (65%) ja luomupuuvilla (35%). Liikkuvuuden lisäämiseksi hihoihin ja kylkiin on lisätty joustopaneelit. Käytännöllisyyttä tähän naisten retkeilytakkiin tuovat kiinteä ja säädettävä huppu, tilavat rinta- ja hihataskut sekä säätömahdollisuudet hihoissa ja helmassa.

PIHKA -retkeilytakki (N)

Puuvillapolyester on Sasta juttu! Pihka -retkeilytakissa on mukavat joustopaneelit hihoissa ja kyljissä, jotka lisäävät liikevapautta. Kierrätyspolyesteristä ja luomupuuvillasta tehty kangas kestää hyvin käyttöä ja takki on kyllästetty Nikwax Cotton Proof -vahalla. Tyylikäs retkeilytakki vaelluksille kesästä syksyyn!


ROSSA – monipuolinen retkeilytakki jokapäiväiseen käyttöön. (N)

Rossa -retkeilytakki on valinta, joka toimii vaelluksilla tunturissa, mutta myös erinomaisesti vaikkapa koiran kanssa lenkillä. Pitkä helma on tyylikkyyttä kaupunki käytössä ja tunturissa selkä ei paljastu hankalissakaan tilanteissa. Isona plussana nostattakoon myös erittäin hyvin suojaava kaulus ja huppu. Materiaalina Rossa -retkeilytakissa on käytetty puuvillapolyesteria ja kulutusalttiit kohdat on vahvistettu ripstop -kankaalla.

KIIRUNA -retkeilytakki – Monikäyttöinen retkeilytakki (N)

Tällä takilla kelpaa näyttäytyä aina Kilpisjärveltä Mannerheimintielle ja kaikkialla siltä väliltä! Puuvillapolyesterkangas on tehty luomupuuvillasta ja kierrätystä polyesteristä. Säänmukaisilla alus- ja välikerroksilla Kiiruna-takkia voi käyttää jopa ympärivuotisesti!

SASTA – RETKEILY- JA ULKOILUHOUSUT

HAIKKI -Retkeilyhousut (M)

Uudistuneet Haikki -retkeilyhousut kuuluvat Sastan ekologisiin tuotteisiin. Materiaalina puuvillapolyesteri, jossa puuvilla on luomupuuvillaa ja polyesteri kierrätettyä. Haikki -retkeilyhousut kestävät erittäin hyvin kulutusta ja liikkuvuutta lisäämään on tuotu joustavaa kangasta vyötärön sekä takareisin alueille. Erinomainen valinta aktiiviselle retkeilijälle ja ulkoilijalle!

 

HAIKKI -retkeilyhousut (N)

Naisten Haikki -retkeilyhousut ovat ominaisuuksiltaan vastaavat kuin miesten, mutta leikkaukset ovat suunniteltu naisille paremmin istuviksi. Haikki -retkeilyhousut hengittävät hyvin ja antavat lähes täyden suojan tuulelta!

HILLA -retkeilyhousut (N)

Hilla-housuissa on kestävän ja mukavan puuvillapolyester päämateriaalin lisäksi joustokangaspaneeleja ratkaisevissa kohdissa. Liikevapaus onkin kunnossa! Joustopaneelit myös hengittävät vielä pääkangastakin tehokkaammin.

SASTA KURU retkeily- ja ulkoiluhousut (N/M)

Kevyet ja joustavat vaihtoehdot retkeilyyn sekä ulkoiluun! Materiaaleina Kuru -housuissa käytetään nailonia (90%) ja (10%) Spandex-elastiinia. Polvien kohdalta Kuru -retkeily ja ulkoiluhousut ovat 100% vedenpitävää nailonkangasta, joten tunturipurosta vedenottaminen onnistuu kastelematta näitä kaunokaisia! Vetoketjullinen reisitasku on oiva paikka säilyttää tärkeimpiä tavaroita ja säädettävät lahkeensuut saadaan kiristettyä mukavasti korkeavartisen kengän päälle tai vastaavasti nilkan ympärille lyhytvartisia kenkiä käytettäessä.

*

Sasta jatkaa yli 40 -vuotista tarinaansa ja vielä nykyäänkin sen juuret löytyvät syvältä Pohjois-Karjalasta. Sastan uudet mallistot edustavat ulkoilualan huippuosaamista ja täyttävät nykypäivän varusteilta paljon vaativan retkeilijän vaatimukset. Tuotekehityksen lähtökohtana on edelleen sama viehätys luontoon ja luonnossa liikkumiseen, joka toimi aikoinaan yrityksen perustaja Urpo Saastamoisella motivaationa aloittaa valmistamaan Sastan tuotteita.

Sastan inspiroiva tarina tiivistettynä mielenkiintoiselle videolle.

Sastan monipuoliseen, ekologiseen sekä laadukkaaseen valikoimaan pääsette tutustumaan lisää klikkaamalla tästä!

Upeaa retkeilykesän loppua ja -syksyn alkua toivottaen,

Taneli / Scandinavian Outdoorin toimitus