Rab Men’s Mythic Alpine Jacket tuotetestissä

Olen Pekka Lintusaari ja tuotan pääasiallisesti pyöräilyyn ja pyörällä tapahtuvaan retkeilyyn liittyvää sisältöä nimellä resupekka. Olen tuskaillut kevyttoppatakin hankintaa jo useamman vuoden ajan, joten arpaonni Rab Men’s Mythic Alpine Jacket -kevyttoppatakin tuotetestauksen merkeissä osui tällä kertaa juurikin oikeaan osoitteeseen!

Takista löytyy myös naisten malli ja kevyemmät light-versiot. Katso kaikki mallit täältä.

RABin tuotteista minulla on aiempaa kokemusta talvimakuupussini osalta, joka on pitänyt minut lämpimänä jopa -20 asteen pakkasessa telttaillessa. Värivaihtoehtoina takista on musta ja oranssi. Valitsin itselleni oranssin värin, koska olen tottunut käyttämään pyöräilijänä värikkäitä vaatteita. Tähän on useampikin syy: Värikäs vaate erottuu edukseen sekä liikenteessä että valokuvissa. Täytyy toki olla tarkkana esimerkiksi nuotiolla, sillä lika erottuu helpommin oranssissa värivaihtoehdossa.

Saatuani takin käsiini ensimmäisenä huomiona oli takin keveys, painoahan on uskomattoman vähän, vain 313 grammaa. Takki pakkautuu myös pieneen kokoon, josta on minulle suurta hyötyä bikepacking -retkilläni jolloin pyörän päällä kulkevan tavaran määrä ja pakkauskoko täytyy ottaa ensisijaisen hyvin huomioon.

Takin keveys ja slim fit istuvuus tuo mukanaan erittäin toivottua ilmavuutta ja liikkuvuutta tekemiseen. Vaikka takki värin puolesta pomppaakin hyvin esiin on se kantajansa päällä huomaamaton.

Olen 189cm pitkä ja XL koko osoittautui juuri oikeaksi valinnaksi. Selkämys on pidempi kuin takin etupuoli, joten alaselkä pysyy myös mukavan lämpöisenä.

Takin taskussa on mukana on pakkauspussi johon itse takin saa pakattua kätevästi. Tähän käyttöön tulen todennäköisimmin ottamaan jatkossa pienen vedenkestävän kuivapussin. Taskusta puheenollen povitaskua tästä takista ei löydy, mutta taukotakkikäytössä sille on harvemmin tarvetta. Tämä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon.

Testiolosuhteet olivat muutama pakkasaste jolloin takki tuntui todella lämpimältä. Rukan tuulisilla vaaroilla testatessa hyvin istuva huppu osoittautui myös erittäin hyödylliseksi.

Rab Mythic Alpine Jacket tulee toiminaan pääasiallisesti taukotakkina pyöräretkilläni, mutta se toimittaa myös erinomaisesti all around -takin virkaa kaikenlaisilla retkillä.

Odotan kovasti, että voin pakata takin mukaan seuraavalle pidemmälle pyöräseikkailulleni! Tulevia retkiäni voi seurata sosiaalisessa mediassa @resupekka.

Kategoria: Tuotetestit
Julkaistu: 30.11.2022