Rab kevään uutuudet ja tarina intohimoisen kiipeilijän matkasta

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 3/14/2017

Tällä kertaa Elämää Ulkona – vinkit blogissa esittelyssä mielenkiintoisen elämäntarinan ja brändin kehityksen yhteensitova brändi Rab. Rab:n kevään uutuudet löydät postauksen lopusta, mutta kannattaa myös tutustua sitä ennen kuitenkin kuinka maailmankuulu kiipeilijä kehitti brändin ja kuinka sitten lopulta kävikään?

Rab – Kiipeilijän luomus ulkoilukansan nauttivaksi

1970 – luvulla Rab Carrington oli yksi keskeisiä hahmoja kiipeilyn maailmassa. Skotlannista lähtöisin oleva Carrington tahkosi vakuuttavia reittejä kotioloissa ja kiersi Andeilla, Himalajalla sekä Alpeilla avaten uusia reittejä hyvällä menestyksellä.

1980 – luvun alkupuolella perhe-elämä houkutteli herra Carringtonin muuttamaan Sheffieldiin ja samoihin aikoihin alkoi Rab – brändin tarina. Brändi nimettiin perustajansa mukaan ja Rab Carrington starttasi ensimmäisen tuotekehityspajansa kotitalonsa ullakolle. Mittavan kiipeilyuran omaava Carrington pyrki valmistamaan kokemuksensa perusteella makuupusseja ja vaatteita kiipeilijöille. Herra onnistuikin ilmeisen hyvin pyrkimyksissään ja jo muutamien vuosien sisällä Rab:n ensimmäinen tehdas avattiin Sheffieldin kylään. Tuotekehityksen linjaus on ollut Rabin alkuajoista tähän päivään asti samassa linjassa – valmistaa tuotteita käytettäväksi maailman haastavimmissa olosuhteissa. Perhe-elämästä, ensimmäisen tyttären syntymisestä ja Rab –brändin perustamisesta huolimatta herra Carrington ei jättänyt rakasta kiipeilyharrastustaan vaan jatkoi vuorien huiputuksia samalla kartoittaen lisätietoa tuotteidensa toimivuudesta. Tuotteiden testaaminen ja omakohtaiset käyttökokemukset olivatkin yksi Rab:n alkuaikojen avaimia menestykseen.

90-luvulle siirryttäessä Rab kehitti yhdessä Pertex kangasvalmistajan kanssa Vapour-rise systeemin, joka on vielä tänäkin päivänä yksi Rab:n softshell tuotteiden kulmakivi. 90-luku oli muutenkin koko firmalle kasvun aikaa ja useat klassikkotuotteet kehitettiin tällä vuosikymmenellä.

Vapour-rise esittelyssä.

2000 – luku. Firman perustaja Rab Carrington eläköityi yrityksestä, mutta ei elämäntyylistään. 2007 omistus Rab –brändistä siirtyi Equip Outdoor Technologies Ltd:lle ja puolestaan kiipeilyn puolella herra Carrington selätti kuusikymppisenä ensimmäisen 8a reittinsä (2007 – Redpoint – New Age Traveller (8a), Mallam Cove, Yorkshire, Iso-Britannia.).

2010 – luku ja suuren kansainvälistymisen aikakausi. Tuotepuolella kuluvan vuosikymmenen ikonisia tuotteita on syntynyt useita, hyvänä esimerkkinä Microlight Alpine -takki. Edelleen perustajansa nimeä kantava Rab linjaa menestyksensä rakennuspilareiksi pitkäaikaiset työntekijänsä ja intohimoiset nuoret suunnittelijat, joilla kummallakin on sama asenne – omistautuminen brändin jatkuvaan kehittämiseen ja juurien muistamiseen, eli edelleen Rab valmistaa tuotteita käytettäväksi maailman haastavimmassa olosuhteissa!

Rab Carrington vierailemassa Rab:n päämajassa vuonna 2014.

Rab:n historia tiivistettynä kahden minuutin tunnelmalliseen videoon itse maestro Garringtonin kertomana.

Scandinavian Outdoorilta löydät Rab:n laadukkaat tuotteet

Rab kuuluu nykyään meidän vakiobrändeihimme ja Rab:n tuotteista meiltä löytyy monipuolisesti erittäin laadukkaita ulkoiluvaatteita ja makuupusseja kaikille vuodenajoille. Olemme valinneet teille muutamat toimituksen nostot tarkempaan tarkasteluun.

Rab Firewall -takit (m/n)

Tässä takissa on hinta-laatusuhde aivan uskomaton. Hintaa Firewall –takilta löytyy vaivaiset 269€ ja ominaisuuksiltaan tämä Pertex 3-kerrostakki on kuoritakkien aatelia. Retkilehden 4/2016 numerossa testattiin kevyitä kuoritakkeja ja Firewall peittosi kilpailijansa lähes jokaisella osa-alueella. Kehuja tuli etenkin käyttötuntumasta, hupun ominaisuuksista sekä tuuletusaukoista ja vetoketjuista. Tässä ehdottoman hyvä valinta aktiivisen ulkoilijan kuoritakiksi. Scandinavian Outdoorin toimitus suosittelee tätä herkkupalaa kevyelle kukkarolle ja kovalle käytölle. Takki löytyy meiltä naisille ja miehille!

Firewall -takit kevään uutuusväreissä!

Rab Exodus (m) – Softshell –takki vaativiin olosuhteisiin

Muistatko sen keväisen hiihtoreissun tai vaelluspäivän kun aurinko lämmitti ihanasti, mutta pieni viheliäinen tuulenvire muistutteli tasaiseen tahtiin ja teki asuvalinnasta haastavan? Tuttu ilmiö varmasti monille. Rab Exodus –takki on ratkaisu näihin olosuhteisiin. Joustava Matrix DWS –kangas tarjoaa hyvän sääsuojan ja hengittää loistavasti. Exodus on kevään aurinkoisten ulkoilupäivien ystävä, jonka kanssa ei tarvitse säätä vaatetusta jatkuvasti pienten sääolosuhteiden vaihteluiden takia.

Rab Exodus on uutuustuote valikoimissamme.

Rab Arc (n) – Kevyt kuoritakki erinomaisilla ominaisuuksilla

Tyylikäs ja käytännöllinen. Nämä kaksi adjektiivia kuvaavat erittäin hyvin Rab Arc –takkia. Kolmikerros Pertex Shield+ suojaa kovassakin kelissä ja takki pakkautuu todella pieneen tilaan, joten se kulkee mukavasti repussa aina mukana paremmallakin säällä. Kaksi käytännöllistä sivutaskua ovat suunniteltu helposti käytettäväksi ja huppu istuu mukavasti vaikka kypärinkin kanssa.

Kevään naisten uutuuksista Rab Arc -takki on yksi mielenkiintoisimmista tulokkaista.

Motive –ulkoiluhousut (n) – Slim fittiä ja soft shelliä, kombo vailla vertaistaan

Keväästä syksyyn, Motive rokkaa! Tyylikkäät ja hyvin istuvat softshell-housut ulkoiluun ja retkeilyyn. Joustava Matrix-kangas tuo liikkuvuutta ja sporttisesti istuvat lahkeet eivät lepattele tuulessa vaan laskeutuvat kivasti juuri oikeaan kohtaan. Taskuja löytyy kolminkappalein, kaksi sivutaskua ja vetoketjullinen turvatasku.

Rab Motive -ulkoiluhousut löydät verkkokaupastamme.

Rab Ascent –makuupussit – Pitkällä ja huolellisella tuotekehityksellä on tuloksensa

Rab:n tarina alkoi yli 30 vuotta sitten makuupusseista ja jatkuu yhä menestyksekkäänä. Rab Ascent –makuupussisarjasta löytyy unikavereita retkillä kaikkiin vuodenaikoihin niin miehille kuin naisille. Ascent –makuupussisarjassa on neljä erimallia, Ascent 900, 700, 500 ja ja 300. Sarjan kaikissa makuupusseissa täytteenä toimii untuva ja tarkasti suunniteluilla yksityiskohdilla pussien käytännöllisyyttä sekä mukavuutta on hiottu juuri sopivaksi. Ascent 900 on täysiverinen talvimakuupussi ja Ascent 300 puolestaan kahden tai kolmen vuodenajan pussi. Muut Ascent sarjan perheenjäsenet, Ascent 700 ja Ascent 500 asettuvat lämpöarvoiltaan näiden kahden väliin, mutta sisältävät myös omia erikoisominaisuuksiaan.

Rab Ascent 900 ja Rab Ascent 700

rabasc2

Rob Ascent 500 ja Rab Ascent 300.

Rab:n syntytarina on nyt kerrottu ja osa kevään uutuuksista esitelty. Verkkokaupastamme ja myymälöistämme löytyy kuitenkin lisää uutuuksia ja mielenkiintoisia Rab:n laadukkaasta valikoimasta.

Truly yours,

Scandinavian Outdoorin toimitus