Merinovilla – Täydellinen valinta talviretkeilyyn

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 1/15/2016

 

Merinovilla on viime vuosina noussut meidän suosituimmaksi alusasumateriaaliksi. Merinovillan edut ovat kiistattomat. Merino lämmittää mukavasti, on kevyt, siirtää kosteutta tehokkaasti, eikä haise pahalle kovankaan käytön jälkeen.  Parhaimmillaan merinovilla on talvella. Pysähtyessäsi hikisenä tauolle merinovilla lämmittää edelleen verrattuna keinokuitukerrastoon, joka tuntuu nopeasti kylmältä. Tämä johtuu siitä, että villa lämmittää kosteanakin.

shutterstock_179104340

Merinovillasta on tullut henkilökuntamme yksi suosikkimateriaaleista. Myös vaatepuolemme tuotepäällikkö Tanja on vannoutunut merinovillan fanittaja ja seuraavassa käymmekin läpi hänen mietteitään tästä ihanasta supermateriaalista.

Tanja on toiminut kymmenen vuotta vaatepuolen tuotepäällikkönä. Tanja huolehtii, että meillä on valikoimassa parhaimmat uutuudet, sekä jokavuotiset klassikot. Vapaa-aikansa Tanja viettää ulkona. Talvella hänen suosikki harrastuksiaan ovat laskettelu, hiihto ja retkiluistelu. Tänä talvena Tanja on hehkuttanut monet työpäivät, kuinka hienot retkiluistelusäät Turussa on ollut! Kesäisin Tanjan viikonloput menevät retkeillessä ja meloessa. Työmatkat Tanja taittaa useimmiten pyörällä. 

tanja_luonnos

Talvisin yksi Tanjan suosikkilajeista on retkiluistelu. 

Mikä merinovillassa viehättää ihmisiä?

Uskon, että ihmiset arvostavat merinovillan monipuolisuutta. Merinovilla lämmittää mukavasti, tuntuu miellyttävältä iholla ja merinovillainen paita pysyy raikkaana pidemmälläkin vaelluksella. Merinovillassa upeata on se, että merinovillaisia tuotteita voi käyttää ympäri vuoden. Kesällä merinovillainen t-paita viilentää mukavasti ja talvella taas lämmittää. Itselläni merinovillatuotteet ovat ihan jokapäiväisessä käytössä!

Omat suosikkituotteesi meidän valikoimasta talvikaudelle?

Devoldin Sport-paita on ehdoton suosikkini ympärivuotiseen käyttöön. Käytän paitaa työmatkapyöräilystä aina lasketteluun. Uskomattoman hyvä tuote, joka toimi kelillä kuin kelillä! Täytyy sanoa, että Sport-paidassa tarkenee yllättävän hyvin kylmemmälläkin säällä.

devoldit

Devold Sport-paitaa löytyy miehille ja naisille

Sukissa suosin Bridgedalen merinovillaisia malleja. Bridgedalelta löytyy sukkia aina paksuista talviretkeilymalleista ohuisiin liner -sukkiin. Talvella lasketellessa olen käyttänyt paljon Bridgedalen Alpine Tour -mallia. Ihanan lämmin, mutta istuu silti monon sisälle mukavasti!

 

merino-alpine-tour

Bridgedale Alpine Tour: Miehille & Naisille

Viime aikoina merinotuotteiden rintamalla uusi suosikkituotteeni on ollut Buffin merino wool hat. Pipo on sopivan ohut ja se menee näppärästi kypärän alle. Täydellinen kaveri talvipyöräilijälle!

buff_merinowool_hat

Buff Merino Wool pipoa löytyy useita makeita värejä! 

 

Kattavan merinovilla valikoiman löydät myymälöistämme, sekä verkkokaupastamme.