Melontaretki Ruissaloon

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 5/17/2016

Olin Peikko-vartion kanssa melomassa kesän ensimmäisiä kertoja. Lähdimme aamulla Halistenkoskelta kohti Saaronniemeä.

Jo kotona piti miettiä tarkkaan mitä pakkaan mukaan, koska kajakissa on tilaa rajallisesti. Vedenpitävät melontapussit ovat kovin käteviä, sillä ne pitävät vettä ja tavarat pysyvät järjestyksessä. Myös eri kokoiset pussit helpottivat pakkaamista. Paino ei ole melottaessa yhtä ratkaisevaa kuin vaeltaessa, mutta silti esimerkiksi raskaalla kanootilla on ikävä meloa.

Pääsin kokeilemaan uutta kaksikkokajakkia. Kaksikolla oli mukava meloa ja luukkuihin mahtui yllättävän paljon tavaraa. Meloimme kaksikolla seitsemän kilometrin Aurajoen keskustaosuuden. Keskustassa oli vielä aamulla rauhallinen vesiliikenne, joten pääsimme melomaan rauhassa.

image
Keskustaosuus oli mukava.

Keskusta osuuden jälkeen matka jatkui pienelle rannalle satama-alueen viereen. Rantaan päästyämme alkoi sataa ja rakensimme itsellemme mukavan ruuanlaittopaikan.

image
Sateelta suojassa.

Valmistimme retken ensimmäisenä ruokana herkullista riisiä ja kanapyöryköitä. Maittavan aterian jälkeen vaihdoimme kanoottin. Kanootti toi vaihtelua melontaan, mutta silti pidän enemmän kajakista. Paljon tavaraa ja yksipäiset melat eivät oikein sovi merelle. Kajakki on huomattavasti nopeampi ja mukavampi. Loppumatka taittuikin nopeasti yksikkökajakissa ja pian olimmekin jo Saaronniemessä.

image

Saaronniemen rantaan oli hyvä tulla.

Saaronniemeen pästyämme alkoi olla nälkä. Trangia pystyyn ja valmistamaan lempiruokaamme. Makaronit, metvursti ja tomaattipyre ovat hyvä yhdistelmä! Se on helppo ja nopea niin vaelluksella kuin leirilläkin. Syönnin jälkeen ripustettiin ensimmäisiä riippumattoja joissa pääsi rentoutumaan päivän melonnasta. Illan kohokohtana oli kuitenkin sauna. Merivesi tuntui kylmältä, mutta onneksi oli lämmin sauna odottamassa.
Illemmalla laitettiin pystyyn pari telttaa iltapalan lomassa. Illalla kokeilimme kokata mikropizzaa pannulla. Pizza onnistui hyvin ja maistui hyvälle.

image

Ennen nukkumaan menoa vielä lyhyt yömelonta lenkki yksikkökajakilla. Lenkki oli todella lyhyt, mutta pimeys teki siitä hienon kokemuksen.

Hyvin nukutun yön jälkeen saimme herätä sateen ropinaan. Koko aamun satoi, joten päätimme lähteä Saaronniemestä kotiin. Alkuperäinen suunnitelma oli meloa takaisin Ruissaaren uimarannalle. Aamupalana meillä oli käteviä pikapuuropusseja sekä muroja ja kaakaota. Retkellä pienet asiat voivat olla hyvinkin mukavia.

Teltat kasaan ja kotia kohti. Retki oli kaikin puolin onnistunut, kesällä uudestaan.