Lowan menestystarina kiteytyy laatuun ja arvoihin

1923, Saksa, Baijer. Täältä kaikki sai alkunsa. Rakkaus perinteiseen kengän valmistukseen sytytti intohimon, josta alkoi Lowa -kenkien valmistaminen ja vajaassa sadassa vuodessa Lowasta on hioutunut eurooppalaisten kengänvalmistajien jalokivi. Kengänvalmistuksen arvot ovat olleet yrityksen liki satavuotisen historian aikana erittäin isossa roolissa ja niiden kautta Lowan menestystarina on yksi kauneimpia.

Vuonna 2017 Lowa jatkaa edelleen viitoittamallaan tiellä, valmistaen laadukkaita, jalkaan silkkisen pehmeästi istuvia sekä käytännöllisiä kenkiä. Vastuullisuus ja kestävä kehitys kuuluvat tiukkojen laatustandardien ohella Lowan ydinarvoihin. Kaikki Lowan kengät valmistetaan 100% Euroopassa, joten valmistuksen jättämä hiilijalanjälki pienenee huomattavasti, koska kenkiä ei valmistusvaiheessa rahdata valtamerien poikki. Toinen hyvä esimerkki vastuullisuudesta on se, että Lowa käyttää kengissään ainoastaan eurooppalaista ja sertifioitua nahkaa.

Scandinavian Outdoor toimitus kävi haastattelemassa intohimoisena Lowa-miehenä tunnettua Forumin myymäläpäällikkö Juhaa. Halusimme selvittää mitkä seikat Lowassa viehättävät miestä vuodesta toiseen.

Juha on vannoutunut Lowa-fani ja vuosikymmenien ajan Lowan kengät ovat olleet hän luottojalkineitaan.

”Luottamus Lowan laatuun on muodostanut meille yhteisen rakkaustarinan jo vuosia sitten! Arvostan Lowan arvoja. Nahka hankitaan Euroopasta ja sen laatukriteerit ovat erittäin korkeat. Lowan kengille on myönnetty jalkinealan ainoana valmistajana ISO -standardi laadunvalvonnasta, joka on osoitus korkeasta tasosta. Lowa on kyllä minulle melkein fetissi, ainakin ihan ykkösmerkki!” Juha naurahtaa kysyttäessä hänen suhteestaan Lowan kenkiin.

Perinteinen eurooppalainen käsityö kuuluu vahvana osana Lowan menestystarinaan.

ULKOILUN ASIANTUNTIJA JUHAN LOWA -LEMPPARIT

Lowa tunnetaan Suomessa ehkä parhaiten vaellus- ja ulkoilukengistään, mutta näiden lisäksi sen valikoimasta löytyy monipuolisesti kenkiä myös muuhun käyttöön. Juhan valitsi tarkempaan esittelyyn tällä kertaa Travel -sarjaan kuuluvan Palermon (vas.), All Terrain -sarjan Renegade III Low GTX ja Renegade III GTX Mid -kengät (kesk.) sekä Trekking -sarjan Lowa Camino GTX -kengät (oik.).

Lowa Renegade III Low GTX

Klassikko ja varmastikin meidän Yrjönkadun myymälämme kautta aikain myydyimpiä kenkiä! Lowa Renegadet ovat parhaimmillaan retkeilyssä, mutta suurin osa asiakkaistamme käyttää Renegade -kenkiä myös joka päiväisessä käytössä. Järeästä ulkonäöstä huolimatta Renegade -kengät ovat mukavan joustavat jalassa. Renegadeissa, kuten muissakin Lowan kengissä kilometrihinta on todella kohdillaan. Laadukas pintamateriaali ja pohja kestävät erittäin hyvin ja pitkään. Maininnan arvoista on myös Renegade -kenkien erinomainen lesti, joka sopii pohjoismaalaiselle jalan muodolle erittäin hyvin! Lowa Renegade III Low ja Mid -kengistä löytyy omat mallinsa miehille ja naisille.

Pitävä Lowa Vialta III -ulkopohja takaa pidon ja kestävyyden niin retkeilyssä kuin arkikäytössäkin. 

Lowan pohjien kestävyys konkretisoituu tässä kuvassa. Vasemmalla kuvassa uudet Lowa Renegade III GTX Mid -kengät ja oikealla Juhan 10 vuotta vanhat Lowa Pinto Low -kengät. ”10 vuotta päivittäisessä käytössä ja Pinto Low toimii edelleen. Nyt on kuitenkin aika lähettää nämä luottokaverit uudelleen pohjattaviksi Lowalle, jolloin lunastan kengilleni vielä uudet kymmenen vuotta!” Juha kertoo.

Kuinka Lowa Renegadet valmistetaan? Se on koostettu komeasti tähän videolle!

LOWA CAMINO GTX -VAELLUSKENGÄT

Lowa Camino GTX on nykytrendin mukainen, vähän pehmeämpi vaelluskenkä, jossa on kuitenkin vuoristovaellukseen sopivia, muutamia erikoisuuksia. Samassa paketissa Caminoista löytyvät rullaavuus, tukevuus ja pehmeys. Lowa Camino GTX -kengät antavat varmuutta liikkumiseen esimerkiksi rinkka selässä ja tuntuma vaikeilla alustoilla liikuttaessa on erinomainen, koska kengät eivät ole liian jäykät ja pito kengän kärjessä on todella hyvä. Camino on jämäkästä ulkonäöstään huolimatta erittäin ketterä kenkä ja turha ”monomaisuus” ei kuulu tämän kengän ominaisuuksiin.

Lowa Camino GTX -kengän kärki pitää erittäin hyvin haastavissa olosuhteissa.

Lowan oman patentin, Lowa X-lacingin, ansioita Caminoissa voi kätevästi säätää jalkapöydän ja kengän varren kireyden erikseen. 

Tarkkaan suunnitellut ja laadukkaasti valmistetut yksityiskohdat ovat Lowan kenkien käytännöllisyyden tae.

Juhan omasta kenkäkaapista löytyy juuri sisäänajetut Caminot, jotka odottelevat ensimmäistä pitempään reissuaan.

LOWA PALERMO -VAPAA-AJAN KENGÄT

Lowan Palermot ovat normaaliin arkeen suunnitellut kävelykengät, joissa on todella kivasti rullaava pohja ja ne ovat tuttua Lowa -laatua! Tyylikäs ja laadukas kenkä, joka istuu urbaaniin katukuvaan mahtavasti. Palermot ovat selkeästi ottanut jalansijaa tänä kesänä ja suomalaiset ovat löytäneet Lowan myös arkikäytössä. Palermoissa on kevyt tekstiilivuori ja laadukas mokkanahkapinta. Palermoja löytyy parissa eri värissä ja miehille sekä naisille on omat mallinsa.

Kiitos Juhalle vinkeistä! Lowan mahtavaan kenkävalikoimaan pääset tutustumaan lisää klikkaamalla tästä. Ulkoilun asiantuntijamme myymälöissämme sekä verkkokauppamme asiakaspalvelussa kertovat mielellään lisää Lowan tuotteista. Mikäli kiinnostuit Lowan tarinasta ja tuotekehityksestä niin brändin suomalainen maahantuoja Bonge Oy on kerännyt kattavan tietopaketin omille kotisivuilleen. Näihin sivuihin pääset tutustumaan klikkaamalla tästä!

Kategoria: Tuote-esittelyt
Julkaistu: 10.8.2017Muokattu: 10.12.2020