Maaliskuun henkilökuvassa Minttu – Scandinavian Outdoor Forum, Helsinki

minttu-kuva4

Perhe ja partio ulkoiluharrastuksen innoittajina

Innokas ulkoiluperhe on varmastikin isoin syy minkä takia opin aikoinaan nauttimaan raikkaista hetkistä kauniin luonnon keskellä, Minttu vastaa tiedustellessani hänen ulkoiluharrastuksensa aloittamiseen johtaneita seikkoja. Vuoden ajasta riippumatta, lomillaan ja muutenkin vapaa-aikanansa luonnossa viihtyvä Minttu toteaa, että myös partioharrastuksella on ollut iso merkitys haluun tutkailla maailmaa luonnon keskeltä. Nuorena perheen ja partion kanssa tehdyt retket sytyttivät aikoinaan intohimon luonnossa liikkumiseen ja tuo roihu palaa edelleen vahvana. Kuten neiti sen itse tiivistää: Jos on asunut yli puolet elämästään metsän keskellä, niin sitä kaipaa myös kaupungissa.”

Mintun partiotaival alkoi hänen vanhempiensa perustaessa Länsirannan partiolaiset – lippukunnan Kuopion läheltä löytyvään pikkukylään. Nyt 18 vuoden jälkeen harrastus jatkuu edelleen Lauttasaaren luotsitytöissä, joissa hän on ollut mukana jo 6 vuotta. Ohjelma- ja nettivastaavan roolille mukavaa vastapainoa partiotoiminnassa tuo viikoittainen seikkailijaryhmän pyöritys. Nuorten partiolaisten opastaminen oikeille poluille nostaa hymyn Mintun huulille. Aikoinaan Savosta ponnistaneesta pikkupartiolaisesta on siis vuosien varrella kasvanut uusien sudenpentujen emohahmo. Partio on hänen omia sanojaan lainaten tarjonnut useita mieleenpainuvia retkiä ja leirejä sekä toiminnan parista on löytynyt lukuisia tärkeitä ystäviä.

Iltanuotiohetki partioretkillä tuovat Mintulle mieleen omat lapsuuden partioleirit. 

Mielekäs työ vaatii henkilökohtaista kiinnostusta siihen mitä teet

Scandinavian Outdoorille Minttu löysi tiensä veljensä vinkin kautta. Helsinkiin muuttaneen ja ulkoiluhenkisen nuoren neidin mielenkiinnon kohteissa työskentely paikallisen ruokakaupan kalatiskillä ei ollut kovinkaan korkealla, joten myyjän pestin auettua Scandinavian Outdoorille, päätös hakemuksen lähettämiseen syntyi helposti. 7-vuotiaana partiouransa aloittanut, savolaisten juuriensa ansiosta leppoisan ja aina hymyilevän Mintun löytää usein hänen omasta valtakunnastaan, eli Forumin liikkeemme partionurkkauksen uumenista huolehtimasta sen edustavuudesta. Minttu vastaa asiakaspalvelun ohella partiotuotteiden saatavuudesta ja ohjeistaa partiolaisia merkkien ja muiden partiotuotteiden maailmaan. Taitomerkit kaikkiin ikäluokkiin, partiokirjallisuus ja muut partiotuotteet löytyvät tämän konkarin avulla vaivatta. Partiotuotteiden parissa puuhailun lisäksi asiakkaiden kanssa reissujen fiilistely ja oikeiden tuotteiden sekä varusteiden löytäminen jokaisen uniikkeihin tarpeisiin tekevät työstä mielenkiintoisen. Kuitenkaan työ ja partio eivät ole kaikki kaikessaan vaan aktiivisen nuoren neidin harrastuksiin kuuluu paljon muutakin.

Ulkoiluharrastuksen yhdistäminen kaupungissa asumisen kanssa on mahdollista

Maantieteen opiskeluiden perässä Helsinkiin isolle kirkolle suunnannut Minttu vietti puolikkaan vaihto-oppilasvuotensa Sveitsin Bernissä, jossa hän oppi, ettei aina tarvitse lähteä kauas, jotta voi nauttia retkeilystä ja luonnosta. ”Mietin miksei Helsingissä voisi käydä yhtä paljon ulkona?”, Minttu toteaa. Bernistä takaisin Helsinkiin palattuaan hän kaivoi kartat esiin alkoi tutkia pääkaupunkimme ja sen lähiympäristön ulkoilumahdollisuuksia, jotka olisivat saavutettavissa ilman autoa. ”Vaihtoehtoja löytyi yllättävän paljon! Aina päiväkävelyistä Helsingin rantakallioilla merimaisemaa ihailen, kesäisistä pyöräilyretkistä Ahvenanmaalle ja saaristoon tai päivävaelluksista Nuuksioon.”

Malliesimerkki vapaapäivän vietosta rantamaisemissa.

Nuoren maantieteiden taitajan mukaan välillä riittää kunhan pääsee kipuamaan korkeimmalle kohdalle Helsingin rantakallioiden päälle ihailemaan sieltä avautuvia maisemia. Toki aina mahdollisuuden koittaessa Alppien jylhyyteen ihastunut Minttu karkaa reissuilleen Keski-Eurooppaan tai vaihtoehtoisesti Lapin lumoon.

Vuorilla kelpaa tuulettaa!

alppimaisemaavalmis

”Hetki itselleni.”

vetta

Lappilainen ”hanavesi” on Mintun mieleen.

pitkospuutvalmis

Pitkospuilla ilman ruuhkaa kohti seuraavaa leiripaikkaa.

Ulkoilun lisäksi kerrottakoon, että Minttu on intohimoinen käsityöihminen. Lapaset valmistuvat yhdessä illassa, joka onkin hyödyllinen taito, koska myös samassa firmassa työskentelevä isoveli Kuutti hävittää kyseisiä tuotoksia tiuhaan tahtiin. Toisena ulkoilun ulkopuolisena harrastuksena esiin nousee yllättäen katoava kansanperinteemme, kanteleen soitto.

Hieman hajamielisestä isoveljestä huolimatta Minttu kertoo viihtyvänsä Scandinavian Outdoorilla etenkin loistavan työporukan ja mukavien asiakkaiden vuoksi. Kuten luonnossakin, myös työssään Minttu pyrkii haastamaan itseään. Se on kuulemma salaisuus mielekkääseen työntekoon ja ulkoiluun!

mintturuokavalmis

Kesäinen lounas laiturilla ja Minttu iloisena kuten hänet tunnemme, nauravaisena elämästä nautiskelijana!