Kokemuksia Fenix BT30R pyörälampusta

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 11/17/2015

Järjestimme syyskuun lopussa Facebook -kilpailun, jossa voittaja sai omakseen Fenixin BT30R pyörävalaisimen. Voittajaksi skabassa päätyi Tuomas Österbacka ja seuraavassa hänen kokemuksiaan lampusta:

Fenixin lamppu on ollut yllättävän piristävä kapine työmatkapyöräilyyn. Ajan päivittäin n. 30km aamuin illoin, yleensä aina pimeässä. Eniten olen pitänyt lampun luonnollisesta ja tehokkaasta valosta. Valotehoa voi säätää juuri sopivaksi riippuen ajoympäristöstä. Pienimmällä teholla akku riittää n. 17h, joka on kyllä melkoinen aika. Ei tarvitse latailla harva se ilta. Silti valoteho on pienimmällä sellainen, että se riittää pimeään kaupunkipyöräilyyn vallan mainiosti. Mitä tulee siihen että lamppua käytetään suuremmilla tehoilla, luulen, että vastaantulijat eivät välttämättä tykkää paljon kohti katsella, koska kaksi voimakasta lediä ovat todella kirkkaita ja tehokkaita. Suurilla tehoilla lamppu sopiikin paremmin harrastuksiin, maastopyöräilyyn sekä muihin paljon valotehoa tarvittaviin suorituksiin. Burst-nappia olen koittanut kerran. On tehoa. Mielestäni sopii juuri vaikkapa alamäkipyöräilyyn tietyissä tilanteissa joissa tarvitaan hetkittäin todella paljon valoa.

image2

image1 (1)

Itse jäin toivomaan sitä mahdollisuutta, että lampun olisi saanut liitettyä kypärään. Tällöin sitä pystyisi käyttämään vapaammin. Kuitenkin tankoon asennettu jalusta on kyllä kelpo peli. Lamppu sujahtaa siihen hyvin, pysyy tiiviisti, ja on helppo ottaa mukaan.

image4

Pidin diginäyttöä aluksi ihan höpönä, mutta käytettyäni lamppua, valotehon ajallinen näyttäminen on kyllä kätevä juttu. Helppo vehje ladata usbin kautta.

image3