Kohti Santiago De Compostelaa

Pitkin Poikin Polkuja
Julkaistu: 3/14/2016

Hiukan erilaisempi vaellusinnostus tällä kertaa. Yleensä olemme suunnanneet reittimme luonnonhelmaan pohjoiseen, mutta nyt suuntaamme kohti Espanjaa, Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitille. Reitti tunnetaan paremmin nimellä Camino de Santiago ja se sijaitsee Espanjan pohjoisosassa. Pakko myöntää, ajatus 800km vaelluksesta vieraassa maassa on hiukan kutkuttava, osittain pelottava ja paljon ajatuksia herättävä. Kysymykset kuten Kuinka sen jaksaa? Kauanko siinä menee? Kestääkö jalkojen kunto? Mitä pitää ottaa mukaan? Millaiset kengät? pyörivät päässä kuin pyörremyrsky ja tekevät olon epävarmemmaksi kuin normaalille vaellusreissulle lähdettäessä.

DSC_0016

Reissun suunnittelua aamukahvipöydässä

Mistä moinen innostus? Ensimmäisen kerran kuulimme reitistä Johannan tädiltä, jota oli jäänyt harmittamaan ettei koskaan tullut kävelleeksi reittiä silloin, kun kunto olisi vielä riittänyt. Varsinainen innostus vaellukseen heräsi n. puolitoista vuotta sitten, kun normaalina arki-iltana katsoimme elokuvan nimeltä The Way, joka kertoi Camino de Santiagon vaellusreitistä höystettynä amerikkalaisella draamalla luonnollisesti. Tuohon mennessä olimme tehneet useita vaelluksia siellä täällä ja kipinä hiukan erilaiseen reissuun syttyi. Vaikka kyseessä on pyhiinvaellusreitti, ei matkamme tarkoitus ole uskonnollinen vaan puhtaasti liikunnallinen ja pääasia tietenkin, että pääsee irti arjesta.

”Joo joo aloitamme treenamisen hyvissä ajoin ennen reissua…” on tuttu ajatus lähes päivittäin, mutta iltaisin töiden jälkeen kun tulee kotiin väsyneenä ei jaksa tehdä juurikaan mitään. Nyt lähtöön on noin kaksi kuukautta aikaa ja istumme edelleen sohvalla sipsikulho sylissä ja katsomme eteisessä lojuvia sisäänajamattomia retkikenkiä pelonsekaisin tuntein. Onneksi moni on kertonut, että reitistä tulee selviämään hyvällä peruskunnolla, tosin pari ensimmäistä viikkoa saattavat olla hieman raskaampia…

DSC_0017

Kengät odottelevat kuumeisesti sisäänajoa (vas. Lowa Hudson II ja oik. Meindlin Tessin Identityt)

Ajankohdaksi valitsimme touko- kesäkuun vaihteen. Tuolloin siellä pitäisi olla lämmintä ja ihmistulva ei ole vielä huipussaan. Lisäksi tuo ajankohta oli ainut, joka sopi hyvin kummankin meidän kalenteriin. Tarkoitus on kävellä reitti kokonaan ja olemme varanneet siihen yhteensä 32 päivää.

Blogitekstimme tulee sisältämään tänä keväänä postauksia liittyen Camino de Santiagoon ja pyhiinvaellukselle valmistautumiseen, kuten mitä mukaan ja millaisilla kengillä yms. Ehkä jokin viikonloppu kerkeämme tekemään peristeisemmänkin reissun ja sisäänajamaan kenkiä!

 

12421881_10209327448369521_1637841263_o

Joona & Johanna