Käsimatkatavaroille sopivat laukut lentokoneeseen

Moni haluaa ottaa lentokoneeseen mukaan käsimatkatavaraksi isomman laukun, jonne saa lennon aikana tarvittavia asioita, sekä kamerat, objektiivit ym. kalliit ja helpommin rikkoutuvat esineet.

Keräsimme tähän kirjoitukseen pikavinkit laukkua hankkivalle ja esittelemme muutaman laukun valikoimastamme.

Lentoyhtiöt päättävät käsimatkatavaroiden tarkemmat maksimimitat ja -määrät. Yleensä Businessluokassa on mahdollisuus ottaa mukaan enemmän tavaraa, kuin economy- ja premium-luokassa matkaavat.

Tarkista aina mitat ja määrät omalta lentoyhtiöltäsi.

Sopiva laukku käsimatkatavaroille

Yleiset maksimimitat käsimatkatavaroiden laukulle on 55 cm x 40 cm x 20 cm. Kovakantinen matkalaukku ei pakkaudu kasaan, mutta pehmeämpi laukku muotoutuu myös pienemmäksi ja pakkautuu paremmin matkustamoon.

Esimerkkejä valikoimastamme:

Savotan 50l Keikka soveltuu hyvin käsimatkatavaralaukuksi. Laukku voi olla muutaman sentin liian korkea joillekin lentoyhtiöille, mutta se painuu helposti myös kasaan. Savotan laukku on superkestävä ja täynnä pieniä, käteviä yksityiskohtia.

Mitat: 55 x 35 x 25 cm
Paino: 1420 g
Tilavuus: 50 L

Ortliebin Duffle RG 34 on vedenpitävä ja siinä on pyörät ja alumiininen pohjapanssari. Ortliebistä löytyy myös viiden vuoden takuu ja se kertoo laadusta.

Tilavuus: 34 L
Mitat: 55 x 35 x 23 cm
Paino: 2800 g

Tyylitelty Ortlieb Duffle 40 Metrosphere on myös vedenpitävä laukku. Laukkua voi kantaa reppuna tai kassina, ja kaikki varusteesi ovat suojassa sateelta ja roiskeilta.

Paino: 700 g
Mitat: 53 x 31 x 22 cm
Tilavuus: 40 L

Ospreyn Transporter Carry-on Bag, menee kätevästi reissureppuna ja lentokentällä sen voi sujauttaa trolley-laukun kahvaan.

Mitat: 56 x 36 x 31 cm
Tilavuus: 44 L

Käsimatkatavaralaukun pakkaaminen

Kolhiintumisille arat tavarat kannattaa pakata laukkuun esimerkiksi vaatteiden väliin. Tarkista, että nesteet, lääkkeet, akut ym. on pakattu ohjeiden mukaisesti ja niitä ei ole liikaa. Nämä kannattaa pakata myös, niin että turvatarkastuksessa ne pystyy nopeasti ottamaan laukusta ja laittamaan takaisin.

Tarkista aina tarkkaan ajankohtaiset sallitut ja rajoitetut tavarat, sekä niiden pakkausohjeet.

[products:/varusteet/reput-rinkat-ja-laukut/matkailulaukut-ja-kassit/]

Kategoria: Varusteet
Julkaistu: 23.5.2023Muokattu: 13.3.2024