Jack Wolfskinin vastuulliset talvitakit esittelyssä

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 11/7/2019

Talven pakkaset alkoivat tänä vuonna jo marraskuussa, ja monella onkin varmasti mielessään uuden, lämpimän talvitakin osto. Esittelemme Jack Wolfskinin talvitakkeja ja kerromme hiukan yrityksen vastuullisuudesta.

Kuvassa Jack Wolfskin 365 Getaway Jacket.

Ennakoiva vastuun ottaminen osana yrityskulttuuria

Jack Wolfskinilla on periaate, ettei sosiaalinen ja ympäristöllinen vastuu ole ristiriidassa yrityksen menestyksen kanssa. Vastuullinen toiminta on integroitu yrityksen missioon ja jokaisessa yrityksen tekemässä toimessa otetaan sosiaaliset ja ympäristölliset seikat mukaan toimintaan automaattisesti.

Vastuullisuus ei jää pelkästään sanahelinäksi, vaan se on siirretty myös tekoihin. Jack Wolfskinin vastuullisuudesta löytyy paljon tietoa täältä. Kerromme lyhennettynä muutaman tärkeimmän asian, mitä tämä pitää sisällään:

Bluesign® -kumppanuus, vastuullinen ja turvallinen tuotantoketju. Tekstiilien tuotannossa käytetään läpi koko tuotantoketjun alan tiukimpia standardeja liittyen työturvallisuuteen, kuluttajasuojaan, luonnonvarojen säästeliääseen käyttöön sekä veden ja ilman pilaantumisen ennalta ehkäisemiseen.

ZDHC ja Green Book auttavat pitämään haitalliset kemikaalit poissa vesistöistä. Jack Wolfskin liittyi ZDHC “Zero Discharge of Hazardous Chemicals” -ohjelmaan mukana ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana outdoor-alan valmistajana. Jack Wolfskinin Green Book on ollut käytössä vuodesta 2007 ja se sisältää vielä ZDHC:ta tarkemman listan vaarallisista kemikaaleista ja niiden määristä.

Tämän lisäksi tehtaan vesipäästöt tutkitaan jatkuvasti, tuotteiden pakkaamisessa vähennetään jätteen määrää, kuljetuksissa käytetään vähäpäästöisempiä vaihtoehtoja, käytössä on 100% vihreää sähköä ym.

Talvitakkien esittelyä

Otimme esittelyyn kolme naisten ja miesten talvitakkia. Kävimme tutkimassa takkeja Kuninkojan myymälässämme ulkoilun asiantuntijoiden johdolla.

Ulkoilun asiantuntijallamme, Heidillä on yllään Rocky Point Parka -talvitakki, joka soveltuu hyvin kaupunkitakiksi. Takissa on hiukan kevyempi (120g/m² Polyfiber fill -kuitu) eristemäärä, joten takki sopii hyvin leudompiin talvikeleihin.

Takissa on erittäin hyvin suojaava huppu, josta aukeaa neppareilla vielä lisäosa. Tästä hupusta Kennykin olisi kateellinen! Takin kangas on puuvillaseosta, mutta Texapore-kalvon ansioista takki on veden- ja tuulenpitävä.

Hupussa ja kauluksessa on mukavan pehmeän tuntuinen teddyvuoraus. Takissa on neljän ulkotaskun lisäksi vielä tilava povitasku.

Kuninkojan myymäläpäällikkömme, Esan yllä on muhkea The Cook Parka, laadukkaalla fill power 700 -untuvatäytteellä. Tällä takilla tulee sisällä äkkiä kuuma, Microguard Silver -materiaali säteilee ruuminlämpöä takaisin kehoa kohti ja takki pitää lämpimänä kovillakin pakkasilla.

Takissa on hyvin säädettävä huppu, jossa on irroitettava keinoturkis. Hupussa on eristeenä Microguard-keinokuitu, joka ei lytisty untuvan lailla ja pitää lämpimänä, vaikka huppu olisi kiristetty tiukalle. Takissa on ulkopuolella neljä taskua, jonka lisäksi kaksi sisätaskua. Verkkomaisessa sisätaskussa voi kuivata retkeillessä kostuneita sukkia tai laittaa laskettelureissulla hanskat varmaan paikkaan sisällä käydessään.

Laadukkaan RDS-sertifioidun ankanuntuvatäytteen lisäksi takista löytyy myös Texapore Ecosphere -kalvo 10 000 mm vesipilariarvolla. Kalvo on valmistettu kokonaan kierrätetyistä pulloista ja on PFC-vapaa! The Cook Parkassa, kuten ei missään muussakaan Jack Wolfskinin tuotteessa ole DWR-käsittelyä.

Argon Storm Jacket W on kuin kuoritakki, mutta siinä on lämmin Microguard Superloft -keinokuitutäyte. Huippulaadukkaassa takissa on vesipilariarvo 20 000 mm, hengittävyysarvo 15 000 g/m2/24h! Eli tämä takki on vedenpitävä myös reppu tai rinkka selässä, ollen samalla kuitenkin hengittävä.

Takissa on urheilullinen leikkaus selän puolella, takin helma on säädettävä. Takki soveltuu monipuoliseen ulkoiluun, jossa tarvitaan eristettyä, sään kestävää takkia.

North Ice Parka on vedenpitävä, tuulenpitävä ja hengittävä miesten parkatakki. Takissa on täysin kierrätyspulloista valmistettu Texapore Ecosphere -kalvo, jossa on 20 000 mm vesipilariarvo.

Takissa on myös laadukasta fill power 700, RDS-sertifioitua ankanuntuvaa. Takissa on reilu mitoitus, itse takin eristys ei ole riittävä kaikkein kovimmille pakkasille, mutta alle mahtuu kerrospukeutumaan lämpimästi.

Jos etsit oikein lämpimää takkia talven pakkasiin, Kyoto Long Women’s Coat ei jätä kylmäksi. Pitkä takki suojaa hyvin kylmältä ja viimalta. Täytteenä takissa on 240 g/m² Microguard Superloft -keinokuitueriste. Pintamateriaalina täysin kierrätetyistä materiaaleista vamistettu tuulenpitävä ja hengittävä Stormlock Ecosphere.

Jack Wolfskin Helium High Men on suosittu kevytuntuvatakki laadukkaalla fill power 700, RDS-sertifioidulla untuvalla. Tämä Bluesign® -hyväksytty, kevytuntuvatakki soveltuu normaalin arkikäytön lisäksi retkeilyyn taukotakiksi. Takki pakkautuu pieneen tilaan, omaan taskuunsa ja painaa vain 410 grammaa.

Jos vastuulliset vaatteet kiinnostavat, suosittelemme tutustumaan Jack Wolfskinin Ecosphere -tuoteryhmään. Lisätietoa Ecospherestä löytyy myös Jack Wolfskinin omilta sivuiltaan.

Tervetuloa tutustumaan Jack Wolfskin -tuotteisiin myymälöihimme ja verkkokauppaamme!