Jack Wolfskin – Parempia tuotteita sinulle ja ympäristölle

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 6/14/2017

Jack Wolfskinin motto on ”at home outdoors”, eli ”ole ulkona kuin kotonasi”. Tähän yksinkertaiseen lauseeseen kiteytyy yllättävän paljon. Monimuotoinen luonto sen tarjoama vapaus on alusta asti inspiroinut Jack Wolfskiniä kehittämään tuotteita ja innovaatioita, joiden toiminnallisuus on huippuluokkaa ja tuotekehitys vastuullista. Jack Wolfskinin juuret ovat ulkona liikkumisessa sen kaikissa muodoissa ja monimuotoisen luontomme kunnioittamisessa. Brändin logossa oleva suden tassu symboloi vapautta, itsenäisyyttä ja jatkuvaa tutkimusmatkailua monimuotoisessa ympäristössämme.

Saksalainen, ulkoilumaailman johtaviin brändeihin kuuluva Jack Wolfskin perustaa koko ideologiansa tinkimättömään tuotekehitykseen jokaista pientä yksityiskohtaa myöten samalla kantaen vastuunsa luonnon monimuotoisuuden sekä ympäristönsuojelun puolesta. ”Ole kuin ulkona kuin kotonasi” kiteyttää siis yhteen vastuun maapallon ympäristön suojelusta ja ulkoilun tarjoamien nautintojen takaamisesta parempien sekä kestävämpien tuotteiden kautta.

Mitä tämä kaikki konkreettisesti sitten tarkoittaa? Jack Wolfskin on hyvin avoin kertoessaan ympäristönsuojelusta, yhteisövastuusta ja tuotekehityksestään. Tässä blogipostauksessa sukelletaan syvemmälle Jack Wolfskinin toimintamalleihin.

Ympäristönsuojelu – Meillä on vain yksi maapallo ja teemme kaikkemme sen suojelemiseksi

Jack Wolfskinin tavoite on olla PFC-vapaa vuonna 2020. PFC-vapaus on hieno termi, mutta mitä se tarkoittaa? PFC tulee sanoista Perfluorinated and polyfluorinated compounds. Näitä yhdisteitä käytetään tekstiilien ulkopintamateriaaleissa, jotta tuotteista saadaan vettä ja likaa hylkiviä. Osa tähän ryhmään kuuluvista yhdisteistä on todettu myrkyllisiksi ympäristölle. Jack Wolfskin aloitti 2012 tuotekehitysohjelman PFC -yhdisteiden poistamiseksi tuotteistaan ja kesämallistosta 2017 jo 89% tekstiileistä olivat PFC-vapaita. Vuoteen 2020 Jack Wolfskinillä on tavoite on, että sen koko mallisto on PFC-vapaa. Jack Wolfskin on ulkoilualan ensimmäinen tuotemerkki, joka on asettanut 100% PFC-vapauden tavoitteekseen.

2020 Jack Wolfskinin tavoite on olla 100% bluesign system partner. Bluesign on kansainvälisesti toimiva organisaatio, joka myöntää tekstiilialan tuotteille ”Bluesign-leiman”, mikäli ne täyttävät sen tarkat vaatimukset. Bluesign standarteihin kuuluvat mm. turvalliset tekstiilit, ympäristöystävällinen tuotanto ja resurssien kestävä käyttö. Vuoden 2016 Jack Wolfskin kesämalliston tuotteista 2/3 on valmistettu bluesign hyväksytyistä kankaista ja vuoteen 2020 mennessä tavoitteena on, että 100% tuotteista ansaitsevat arvostetun Bluesign-merkinnän.

GreenBook takaa Jack Wolfskinin tuotteiden vaarattomuuden. Jack Wolfskin julkaisee vuosittain ”Vihreän kirjan”, joka koskee kaikkia sen valmistajia ja tuotekategorioita. Vihreässä kirjassa julkaistujen tulosten valvonta on ulkoistettu riippumattomille laboratorioille. Minimivaatimukset on määritelty Bluesign – ja Oeko-Tex -standartien mukaisesti. Vuoden 2016 Vihreään kirjaan pääset tutustumaan tästä.

Näiden jo toteutuneiden ympäristösuojelutekojen ja tulevaisuuden tavoitteiden lisäksi Jack Wolfskinillä vaalii arvojaan monilla muillakin osa-alueilla. Yrityksen vihreä pääkonttori Idsteinin kylässä Saksassa käyttää ainoastaan vihreää sähköä, jota yritys kerää myös itse omilla aurinkosähkökennoillaan. Lisäksi liikkuminen pääkonttorilla ja pääkonttorilta on järjestetty vihreää liikennettä hyödyntäen mm. raideliikenteellä, polkupyörillä ja sähköautoilla.

Lisää Jack Wolfskinin ympäristönsuojelusta voit lukea suomalaisen Bonge Oy:n sivuilta klikkaamalla tästä!

Yhteisövastuu – Ihmisten työolot ovat Jack Wolfskinille kunnia-asia

Jack Wolfskin kuuluu Fair Wear Foundation ja kyseisen järjestön henkilöt kiertävät riippumattomina tarkastajina tehtailla tarkkailemassa työolosuhteita. Jack Wolfskin on ollut jäsenenä vuodesta 2012 ja vuonna 2015 sille myönnettiin ”Leader Status” tuotemerkkien suoritusten arvioinnissa.

Kaikki Jack Wolfskinin tuotteita valmistavat tehtaat eivät ole yrityksen omistuksessa, mutta kaikissa vaalitaan brändin määrittelemiä arvoja ja säännöstöjä. Kaikissa tehtaissa säännöstöt ovat tuotantoyksikössä jokaisen työntekijän nähtävillä, jotta oikeudet ovat selvästi tiedossa. Jack Wolfskin on määritellyt YK:n ja ILO:n koventioiden pohjalta 8 tarkkaa standartia työolosuhteista.

Nämä kahdeksan standardia työolosuhteista säännöstössä ovat:
1. Vapaus valita työpaikka
2. Syrjimättömyys työpaikalla
3. Lapsityövoiman kielto
4. Oikeus järjestäytyä ja kokoontua yhteen
5. Palkan määrittyminen elinkustannusten mukaan
6. Joustavat työajat
7. Turvalliset ja terveelliset työolosuhteet
8. Jokaisella työntekijällä on juridisesti sitova työsopimus

Lisätietoja Jack Wolfskinin yhteisövastuusta ja sosiaalisesta vastuusta löytyy suomalaisen Bonge Oy:n uusilta ja upeilta nettisivuilta klikkaamalla tästä!

Tuotekehitys – Tinkimätöntä työtä laadun, käytännöllisyyden ja ympäristöystävällisyyden puolesta

 Jack Wolfskin ei suvaitse julmuutta eläimiä kohtaan. Aidon turkiksen käyttö ei kuulu Jack Wolfskinin toimintatapoihin ja kaikki heidän käyttämänsä untuva on sertifioitua. Untuvien osalta riippumaton instituutio IDFL ( International Down and Feather Testing Laboratory) tarkastaa ja hyväksyy kaiken käytettävän untuvan.

Kaikki nahkakengät valmistetaan korkea laatuisesta ja tarkasti valitusta nahkasta eikä se sisällä vaarallisia kemikaaleja. Puuvillan osalta Jack Wolfskinin tuotteissa on käytetty vuodesta 2013 asti 100% luomupuuvillaa.

PVC-vapaus vuodesta 2012. PVC on äärimmäisen kestävää, mutta se on samalla myös kyseisen materiaalin ongelma. PVC ei maadu ja poltettaessa se muodostaa syövyttäviä kaasuja. PVC on korvattavissa ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla ja vuodesta 2012 alkaen Jack Wolfskin on toiminut näin.

Lisätietoja Jack Wolfskinin tuotekehityksen ympäristöystävällisyydestä löytyy suomalaisen Bonge Oy:n uunituoreilta nettisivuilta klikkaamalla tästä!

Scandinavian Outdoorilta löydät laaja valikoima Jack Wolfskinin laadukkaita ja käytännöllisiä retkeily- ja ulkoiluvaatteita sekä -varusteita. Jack Wolfskin valikoimaamme pääset tutustumaan myymälöissämme ja verkkokauppassamme!