Jack Wolfskin Parana Pantsit testissä

Sain testattavaksi Jack Wolfskin Parana Pants -ulkoiluhousut. Housut pääsivätkin testiin jokapäiväisessä ulkoilussa sekä vapaa-ajalla, pääosin reippailla kävelylenkeillä, sekä päiväretkillä.

Olen Essi ja työskentelen tällä hetkellä verkkokaupan asiakaspalvelun parissa. Välillä minuun voi törmätä myös Ratinan myymälässä! Luonnossa liikkuminen on aina ollut tärkeä osa elämääni. Pääasiassa tulee lähiretkeiltyä sekä samoiltua metsässä koiran kanssa. Vähintään kerran vuodessa on kuitenkin päästävä pidemmälle tunturivaellukselle lataamaan henkisiä akkuja. Pääasiassa pitkät vaellukset kohdentuvat sulan maan kaudelle, mutta muutama yö on tullut harjoiteltua myös talvisissa olosuhteissa.

Parana -housut ovat veden- ja tuulenpitävät ja niissä on sisäpuolella mukava fleecevuori. Lahkeiden alaosassa on liukaspintainen osa, joka esti mukavasti kosteuden ja lumen pääsyä kenkien sisään. Housuista löytyy myös vyölenkit sekä taskut.
Housuissa ei ole varsinaista toppausta, mutta muiden säänpitävien ominaisuuksiensa ansiosta ne ovat melko lämpimät. Parana-housuista löytyy myös versio, jossa on normaalia lyhyempi lahkeenmitta. Malli löytyy naisille sekä miehille!

Sanoisin, että melko täydelliset housut tänne eteläisen Suomen syys- ja talvikeleihin, kun ulkona on märkää ja koleaa!

Eniten housut pääsivät testiin joka päiväisessä lenkkeilyssä koiran kanssa. Housut toimivat todella hyvin sadekelillä sekä pikkupakkasilla. Reippaasti kävellessä ei tullut liian kuuma tai hiostava olo. Ulkolämpötilat testijaksolla osuivat +5 ja -9 välille vaihtelevasti.

Vedenkestävyyttä tuli sateenlisäksi testattua hangessa. Kosteus ei päässyt läpi laavulla istuessa, toki kylmä tuntui takapuolessa ja luminen penkki vaihtui istuinalustaan melko nopeasti!

Muutama huomio housujen mallista ja koosta. Housuja sovittaessa huomasin, että naisten housut ovat suhteellisen kapeat lantion ja reisien kohdalta eli tämä malli ei välttämättä ole paras vaihtoehto kurvikkaille ihmisille. Itse jouduin ottamaan normaalia isomman koon, jotta housut olivat mukavat päällä.

Sisäpinnan fleecevuori on mukavan pehmoinen ihoa vasten, mutta merinovillakerraston kanssa se ei enää ”luistanut” eli housut hieman kinnasivat, etenkin reisistä. Tämän ongelman olisi tosin voinut ratkaista ottamalla vielä pykälää isomman koon. Teknisten kerrastohousujen kanssa fleece toimi taas oikein mukavasti.

Parhaaksi ominaisuudeksi nousi housujen vedenpitävyys yhdistettynä lämpöön! Tämä yhdistelmä toimi loistavasti marraskuisessa säässä, jolloin sää oli pääosin kosteaa ja viileää. Oikein hyvät ulkoiluhousut niin arkikäyttöön kuin päiväretkillekin!

Kategoria: Tuotetestit
Julkaistu: 1.12.2022Muokattu: 7.12.2022