Irti arjesta hetkessä, yö laavulla

Elämää ulkona -vinkit
Julkaistu: 4/8/2016

Säätiedotus näytti aurinkoa illaksi ja aamuksi, lämpöä jokunen aste, yölle oli luvassa 5 astetta pakkasta. Täydellinen retkeilyilma toisin sanoen yhdelle yölle. Pikainen pakkaaminen ja auto kohti Kuhankuonoa – loistava startti viikonlopulle työviikon jälkeen. Kävelimme vajaat seitsemän kilometriä laavulle, viimeinen kilometri otsalampun valossa Lakjärven laavulle, jossa tulet saatiin helposti tehtyä ja illan vietto saattoi alkaa.

Lakjärvi kevät 2016 004

Pakkasta oli sen verran yöllä, että välillä tuli herättyä, kun kasvoissa tuntui kylmältä. Eipä hätiä, hetkeksi vain makuupussin sisään, niin jo kasvotkin lämpenivät. Aamulla heräsimme kurkien huuteluun upeassa keväisessä aamussa. Aamupuuron valmistusta ja leirin purkua, yhdeksän maissa lähdimme rinkat selässä uutta reittiä kohden autoa.

Lakjärvi kevät 2016 021

Matkan varrella vastaan tuli tämä käpytikan tekemä käpykasa, aika veikeä tapa syödä sillä linnulla. Muurahaispesissä ei vielä näkynyt liikettä, mutta erilaisia linnun ääniä kuului jo, kevät selkeästi tuloillaan. Reilun kymmenen kilometrin kävelyn jälkeen tulimme takaisin autolle, väsyneenä, mutta rentoutuneena.

Lakjärvi kevät 2016 023

Yllätyin, jälleen, miten helppoa on loppujen lopuksi päästä hetkeksi irti arjesta. Matkamme kesti reilusti alle vuorokauden, mutta siitä huolimatta kaikki mahdolliset huolet jäivät mielestä. Luonnossa on kyllä voimaa! Ja hyvin varustautuneena siellä pärjääkin mainiosti.

 

Suositukseni tähän aikaan vuodesta:

Marmot Teton Lady

6106f0ba-422c-4093-b42e-bed60488673d

Marmot Teton on lämmin ja mukava makuupussi.  Toimii hyvin ympärivuoden! 

Rab Electron

rabbi

– Electron takki on pakkautuu pieneen tilaan, eikä se paina paljoa – tauolla takki on mukava pukea päälle ja se lämmittää myös mukavasti! 

Haglöfs Astro II Jacket

astro1

Merinovillaisen alusasun päälle Haglöfs Astro –fleecetakki – ehdoton suosikkini!

 

Primus Express Spider

f0ae05ae-d0ee-4ad1-af50-41da77063248

Näppärä ja helppokäyttöinen keitin.

Keväisin terveisin,

Tanja