Haglöfs panostaa tuotteissaan kestävään kehitykseen

Kestävä kehitys kuuluu Haglöfsin strategiaan nyt ja tulevaisuudessa. Vuonna 2008 Haglöfs teki strategisen päätöksen siitä, että kestävä kehitys on tärkeässä osassa yrityksen tulevaisuuden suunnitelmia. Tällä hetkellä yrityksen pitkän aikajakson tavoite onkin olla tulevaisuudessa johtava yritys kestävän kehityksen saralla.

Haglöfsilla kestävä kehitys kattaa koko toimitusketjun aina tehtaalta siihen, kun asiakas saa tuotteen käyttöönsä. Tuotteita suunnitellessa kiinnitetään huomiota tuotteiden pitkäikäisyyteen. Esimerkiksi vetoketjun vaihtaminen on nykyään tehty helpoksi.

Haglöfs ei omista tehtaita missä se valmistaa tuotteensa, mutta se valvoo niitä tarkasti. Vuonna 2012 Haglöfs liittyi Fair Wear Foundationiin (FWF). FWF on kansainvälinen, yksityinen, riippumaton ja  voittoa tavoittelematon organisaatio joka valvoo tehtaiden oloja. Tällä hetkellä Haglöfsillä on käytössään 35 eri tehdasta ja kaikki nämä tehtaat ovat sitoutuneet noudattamaan FWF säädöksiä. Suurin osa Haglöfsin tehtaista sijaitsee Kiinassa (55%) ja Vietnamissa (28%).

Trekking_Pro_SS16_I4A8141.jpg-19870

 

Takecare

Take Care on Haglöfsin oma määritelmä kestävän kehityksen tuotteelle. Take Care merkinnän löydät kaikista Haglöfsin tuotteista, jotka ovat sen ansainneet. Saadakseen Take Care merkinnän tuotteen täytyy täyttää yksi seuraavista kriteereistä.

Vaatteet

– Tuotteen täytyy olla Bluesign hyväksytty, tuote on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista tai luomupuuvillasta. Haglöfsin kevään ja kesän 2016 vaatemalliston tuotteista 78% on saanut Take Care merkinnän.

Varusteet

– Tuotteen täytyy olla Bluesign hyväksytty, yli 90% tuotteen materiaaleista tulee olla Bluesign hyväksyttyjä tai tuote on tehty kierrätetyistä materiaaleista. Kevään ja kesän 2016 malliston tuotteista 12% on saanut Take Care merkinnän.

Jalkineet

– Jalkineiden nahka on valmistettu ympäristöystävällisestä nahasta, vähintään 70% tuotteen materiaaleista on Bluesign hyväksytty / kierrätettyjä materiaaleja tai välipohja / ulkopohja sisältävät biopohjaisia tai kierrätettyjä materiaaleja. Kevään ja kesän 2016 malliston jalkineista 7% on saanut Take Care merkinnän.

 

Bluesign_Product

Bluesign on kansainvälinen standardi, joka takaa vastuullisen ja ympäristöystävällisen valmistuksen ja koko tuotantoketjun läpinäkyvyyden. Merkintä tarkoittaa sitä, että tuotteissa ei ole ihmisille tai luonnolle haitallisia ainesosia. Bluesign merkintä tarkoittaa myös alhaisia hiilidioksidipäästöjä sekä energiankulutusta tuotetta valmistettaessa. Haglöfsin kevään ja kesän 2016 vaatemallistosta 58% täyttää Bluesign merkinnän standardit, mikä tarkoittaa sitä että meidänkin valikoimasta löytyy reilusti Bluesign merkinnällä varustettuja Haglöfs tuotteita.

 

bluesign1

Haglöfs Lim Proof takki, Mid II Flex housut, sekä Astro II Fleece Jacket ovat Bluesign merkittyjä tuotteita.

 

recycled (1)

Haglöfs Recycled merkityissä tuotteissa käytetään kierrätettyä polyesteriä ja polyamidinia. Saadakseen Haglöfs Recycled merkinnän täytyy tuotteen materiaaleista yli 50% olla valmistettu kierrätetyistä materiaaleista. Viime vuosina Haglöfs on lisännyt reilusti kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja tuotteita mallistossaan.

Uutuutena kesän mallistossamme on Haglöfs Trail Jacket. Takin materiaaleista 65% on kierrätettyä polyesteriä ja 35% luomupuuvillaa. Takki suojaa hyvin tuulelta, hengittää hyvin sekä kestää kulutusta. Kaiken lisäksi takki näyttää hyvälle!

trail

Haglöfs Trail. Miehille & Naisille 

Monille tuttu tuote Haglöfsin mallistossa on Corker. Corker -reppuja tehdään useassa eri koossa ja mikä parasta, Corkerin päällikangas ja vuori on valmistettu kierrätysmateriaalista.

corker

Tutustu tästä Corker valikoimaamme –> 

 

organic_cotton

Luomupuuvilla on luonnollinen, uusiutuva ja biohajoava kuitu. Luomupuuvillan viljely rasittaa vähemmän ympäristöä, eikä vaaranna puuvillapeltojen työntekijöiden terveyttä. Luomupuuvillatuote on turvallinen, myrkytön ja sen puuvillakangas on laadukasta. Mikä parasta, kangas kestää hyvin käyttöä ja pesua. Meidän Haglöfs valikoimasta löydät t-paitoja, paitoja, sekä takkeja jotka on valmistettu luomupuuvillasta.

 

luomupuuvilla

Apex Tee Men, Pike Q Tee, sekä Saba III LS Shirt Denim on valmistettu luomupuuvillasta. 

Yli 150 tuotteen Haglöfs valikoimaamme pääset tutustumaan helposti tästä —> 

Kategoria: Tuote-esittelyt
Julkaistu: 4.6.2016Muokattu: 10.12.2020